Warning: imagesx(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 541

Warning: imagesy(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 542

Warning: imagedestroy(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 543p  Info
p  CRSP
p  Forum
p  Linkuri
harta
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
   2 Pentru parinti
3 Pentru copii si tineri
1 Pentru specialisti
donatii
galerie

 Eu determin valoarea autenticã a unui om dupã o singurã regulã: în ce mãsurã si în ce scop s-a eliberat de Eul lui? (Albert Einstein)
Nimeni nu va fi întrebat la ultima judecatã cât de mult a suferit, ci cât de mult a iubit. (Richard Wurmbrand)

Nu de Dumnezeu ma tem, fiindca e atotbun, ci de mine insumi: liber si rau, pot sa nu-i deschid usa. (Marcel Jouhandeau)

Se spune ca sunt trei tipuri de oameni:

cei ce fac ca lucrurile sa se intample;
cei ce privesc lucrurile intamplandu-se;
cei ce se intreaba ce s-a intamplat.


 

Medicamente citostatice ce nu se mai gasesc in tara, lipsa lor punand in poericol viata a mii de pacienti, copii si adulti. Ce fac cei ce sunt responsbili de aceasta situatie?

Tratamentul citostatic in oncologie inseamna utilizarea unor protocoale de tratament policitostatic (2, 3, 4, 5 medicamente) a caror eficienta terapeutica este demonstrata de trialuri clinice multicentrice si care ofera in prezent maximum de eficienta. Lipsa unui medicament din combinatia terpeutica scade sansa la viata a pacientului.
Pe masura ce aceste medicamente au disparut, in ultimii 2 -3 ani au fost inregistrate in tara medicamente oncologice noi de sute/ mii de euro per cura lunara, la care bolnavii oncologici au acces gratuit  (unele necesita aprobari ale CNAS). Toate medicamentele care nu se gasesc in tara sunt citostatice ieftine (mai putin de 100 euro/per cura lunara.) Efortul financiar de a asigura existenta pe piata si gratuitatea lor prin programul national de cancer este nesemnificativ comparativ cu sumele alocate deja.
Aceste medicamente sunt utilizate in cancerele cu incidenta mai mare  la copil si adolescent, comparativ cu adultul: tumori cerebrale (20%), leucemii, limfoame Hogkin si non Hodgkin (35%), nefroblastom, sarcoame  de tesuturi moi, tumori Ewing/PNET, tumori germinale, histiocitoza X (25%). Patologia enumerata reprezinta 80% din cancerele copilului si sub 10% din cancerele care apar la adult.
Cancerul la copil reprezinta doar 2% din toate cancerele umane.
Cu alte cuvinte 80% din cancerele copilului nu pot fi tratate conform protocoalelor adoptate de comunitatea oncopediatrica internationala si care ofera sanse de vindecare de peste 90% in unele dintre cancere. Exemple: nefroblastomul, tumora renala curabila in procente de 95%- 98% in stadiile nemetastazate are in planul de tratament actinomicina D (cosmegen) . Aceasta nu poate fi inlocuita cu nici un alt citostatic inrudit. Boala Hodgkin este curabila in procente de peste 90% , utilizandu-se protocolul ABVD; este evident ca lipsa a 2 din 4 medicamente (vinblastin si dacarbazina) modifica semnificativ sansa de vindecare.
Majoritatea pacientilor nu au posibilitatea financiara sau relatiile necesare de a procura un medicament din strainatate. Mai mult, unele din aceste medicamente nu se mai pot procura nici din unele tari vecine, unde puteau fi gasite la un pret mai mic decat in Europa de vest.

Cum poate fi posibila o astfel de situatie, ce treneaza si chiar se inrautateste din ce in ce mai mult???? Ce face Ministerul Sanatatii????
Medicamente care nu se gasesc de mult timp in farmaciile din Romania si care intra in schemele de tratament a multor forme de cancer, la copii, dar si la adulti:

Dacarbazine (DTIC)  for Injection
Purinethol (mercaptopurine)  tablets
Methotrexate   tablets
Vincristine (Oncovin®)  for Injection
Vinblastine  Dacarbazine (DTIC)  for Injection
Melphalan (Alkeran®)  for Injection
Lanvis (thioguanine)  tablets
Cosmegen (Dactinomycin or Actinomycin D)  for Injection
Daunoblastine (Cerubidine, Daunorubicin),
Procarbazine hydrochloride (Natulan)  (oral)
Dexamethasone for Injection
Asparaginase (Elspar®, Kidrolase® or L-asparaginase) for Injection
BiCNU (Carmustine or Carmubris) for Injection
Teniposide (Vumon, VM-26)  for Injection 
 

  

15 februarie 2011 - Ziua Internationala a Copilului cu Cancer

Asociatia P.A.V.E.L. si ROMTELECOM au adus zambete pe chipurile copiilor bolnavi de cancer

Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea  s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire.
Incepand cu 2003, ICCCPO ("Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer", confederatie la care Asociatia P.A.V.E.L. s-a afiliat din 1998) a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. La aceste evenimente a participat si Asociatia P.A.V.E.L.
Din 2002, in fiecare an, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat diverse evenimente cu aceasta ocazie pentru copiii bolnavi si famiile lor, la sectiile de oncopediatrie si hematologie din Bucuresti si a facut recunoscuta aceasta zi si in Romania, prin prezentari in media.
ICCCPO reprezinta parintii si familiile copiilor cu cancer din 78 de tari ale lumii (in total 132 de organizatii de parinti, membre a ICCCPO).
Scopul acestei zile este:
  -  sa atraga atentia asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
  -   sa se informeze publicului despre cancerul la copii;
  -  sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
  -  sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale;


Ziua Internatională a Copilului cu Cancer, care a avut loc în data de 15 februarie 2011, a fost marcată de către Asociatia P.A.V.E.L. printr-o serie de evenimente cu scopul de a aduce zâmbete pe chipurile copiilor bolnavi de cancer. În cadrul Institutului Oncologic si Spitalului Clinic Fundeni a avut loc o manifestare dedicată copiilor care suferă de cancer si totodată, s-a făcut un apel la organizatiile competente, la autorităti si la mass-media pentru un efort comun pentru a se indrepta situatia actuala din sanatate, astfel ca copiii si tinerii bolnavi de cancer să primească cea mai bună îngrijire si cel mai bun tratament.

Alături de părintii lor si de cadrele medicale de la sectia de oncopediatrie si hematologie pediatrica, copiii bolnavi de cancer, internati la cele doua spitale au asistat la un spectacol oferit de trupa SabiS şi Clubul Copiilor şi Elevilor din sectorul 4, din care nu au lipsit dansurile moderne, latino si dansurile populare, precum si câteva recitaluri de muzica ale unor copii care sunt sănătosi, dar care înteleg dramele copiilor bolnavi de cancer.
La finalul evenimentului, copiii bolnavi au primit cadouri din partea organizatorilor si s-au împrietenit cu cei care le-au bucurat ziua. Mamele copiilor bolnavi, cat si personalul medical au primit fiecare cate o mica atentie. Din partea mass mediei au fost prezenti jurnalisti de la ProTV, Sanatatea TV, 10 TV, Speranta TV.

La fel, copiii de la sectia de oncopediatrie spitalului M.S.Curie, cat si mamele acestor copii si personalul medical din sectie au primit cadouri, mai mari pentru copii, mai mici pentru adulti.
Toate acestea au fost posibile sponsorizarii generoase primite de la compania ROMTELECOM, careia ii multumim din toata inima. S-au primit cadouri si de la elevii Scolii Internationale din Bucuresti, iar la spitalul Fundeni si de la organizatia "Noi Orizonturi, Familia".

Cateva  date despre cancerul la copii
Cancerul la copii este mai rar decat la adulti. Depistat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti.
In fiecare an, mai mult de 200.000 de copii din intreaga lume sunt diagnosticati cu cancer si aproximativ, 90.000 mor din cauza cancerului. Incidenta: 8 – 16 cazuri noi / 100 000 copii (OMS 2005)
In România (2005) sunt:  9,5 cazuri noi/ 100 000 copii .
Cancerul la copil este o boala rara! Reprezintă “doar“ 2% din toate cancerele
In  România se estimeaza ca exista (NU functioneaza inca REGISTRUL NATIONAL DE CANCER!):
-    500 cazuri noi /an
-    5000 pacienti cu boala in evolutie sau remisiune
In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 - 60%, in functie de specificul bolii.
Cancerul la copil este a 2-a cauza de deces (4- 15 ani).
Cancerul are un impact emotional si financiar urias atat asupra copilului si tanarului bolnav, cat si asupra familiei acestuia.

In clincile de specialitate din tara se fac eforturi mari pentru a mentine standardele internationale de diagnostic si tratament, existand cativa specialisti foarte buni in diverse clinici din tara.
Dar, din diverse cauze, rata de supravietruire este mult mai scazuta decat in clinicile din tarile dezvoltate.
O cauza ar fi diagnosticarea si tratarea tarzie a bolii.
In ultimii ani lipsesc din tara medicamente ce intra in schemele de tratament al acestor boli, precum: Actinomicin, Dacarbazin, CCNU, Natulan, Vinblastin, Methotrexat tb ,…  si frecvent unele investigatii medicale precum: CT , RMN, PET/CT, sunt platite de catre parinti, din cauza lipsei de fonduri de la CNAS!
La acestea, s-a adaugat saracia crescanda a familiilor, ce are ca efect diminuarea posbilitatilor de ingrijire ale copilului bolnav; la fel, o alta cauza poate fi si scaderea numarului de specialisti (supraspecializarea de oncopediatrie este desfiintata de 6 ani, iar numerosi specialisti au plecat).
Asociatia P.A.V.E.L  este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer din Romania şi una din putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tara, care lucreaza pentru pacientii cu cancer; asociatia se implica în sprijinirea familiilor copiilor cu cancer care primesc tratament medical în Bucuresti (3 clinici cu sectii de oncologie şi hematologie pediatrică (ce tratează copii şi adolescenţi din toată România, cele mai mari sectii din tara): Clinicile de pediatrie 1 şi 2 ale Institutului Clinic Fundeni, Institutul Oncologic "Prof. Al. Trestioreanu" si Spitalul Clinic pentru Copii M.S.Curie" (Budimex)), unde sunt tratati peste 65 % din pacientii tineri din tara; speram ca in viitor sa oferim ajutor si alte zone ale tarii.

Asociata P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata  Este Luminoasa) este o asociate caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica şi fara afiliere religioasa.
In 10 mai 2011, Asociatia P.A.V.E.L. va sarbatori 15 ani de existenta si implicare pentru copii si tinerii cu cancer si familiile lor.
Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatătirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.

In prezent asociatia ofera numeroase tipuri de activitati si servicii, sustinute prin sponsorizari de la diverse companii, persoane individuale, organizatii. Din 2008, serviciile Asociatiei P.A.V.E.L. au fost acreditate.

 

http://www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/asociatia-pavel-a-adus-zambete-pe-chipurile-copiilor-bolnavi-de-cancer/
http://www.informatiamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Internationala-a-Copilului-cu-Cancer-2464.html
http://www.hotnews.ro/stiri-drepturile_pacientului-8299347-15-februarie-ziua-internationala-copilului-bolnav-cancer.htm
http://www.alfanews.ro/2011/ziua-internationala-a-copiilor-cu-cancer-marcata-prin-cadouri-spectacole-si-bratari-galbene.html
http://www.tvr.ro/articol.php?id=97237&c=148
http://www.ziarullumina.ro/articole;1519;1;52484;0;Fonduri-insuficiente-pentru-tratamentul-copiilor-cu-cancer.html
http://www.focus-giurgiu.ro/articol_839_focus_pg_0.htm
http://www.stirimedicale.ro/stiri.php?cat=1&id=2767
http://www.medicalstudent.ro/stiri-medicale/500-de-cazuri-de-cancer-la-copil-depistate-anual-in-romania.html
http://evenimente.scienceline.ro/Ziua_Internationala_a_copilului_bolnav_de_cancer_6931_661_1.html
http://www.stiriong.ro/pagini/evenimente.php?timev=1297720800
http://stirileprotv.ro/stiri/social/nu-ti-irosi-banii-doneaza-2-din-venitul-tau-pentru-a-ti-ajuta-semenii.html


 

Campania 2% – pentru copiii bolnavi de cancer!

Va rugam sa directionati 2% din impozitul pe venit pentru sponsorizarea Asociatiei P.A.V.E.L., singura organizatie din tara care a luptat constant din 1996 pentru copiii si tinerii bolnavi de cancer si ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din acest site sau vizitandu-ne la punctele de lucru.

Va rugam sa completati Declaratia 230 sau 200 cu datele d-voastra si ale Asociatiei P.A.V.E.L. (nume, cod fiscal si cont IBAN), si apoi, trimiteti-l pana pe 15 mai la Administratia Financiara de care apartineti cu locuinta.
Folositi Declaratia 230 daca aveti numai venituri din salarii sau Declaratia 200 daca aveti si venituri din alte surse sau numai venituri din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor etc).
Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

Mai multe informatii despre 2 %puteti citi si aici.

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1. Alegeti Asociatia P.A.V.E.L. catre care vreti sa directionati 2% din impozitul dvs.

Pasul 2. Aveti nevoie de urmatoarele informatii:

• Numele organizatiei     Asociatia P.A.V.E.L.
• Codul de identificare fiscala (codul fiscal)     8956076
• Contul organizatiei in format IBAN      RO81BPOS71003031332ROL01

Va rugam sa completati cu atentie toate datele, inclusiv datele organizatiei: nume, cod fiscal si cont bancar. Atentie contul bancar in format IBAN are 24 de cifre!

Pasul 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:

a) daca aveti venituri din salarii:
• completati Declaratia 230 (punctele A si B) sau Declaratia 230 (necompletata)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):
• completati Declaratia 200 (punctul III)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2009, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei noastre, deja completata, scriind la adresa de email: pavel_romania@yahoo.com sau pavel.romania@yahoo.com sau descarca de pe blogul organizatiei:
http://apeluriumanitare.wordpress.com
Puteti indemna si alti colegi, cunostinte, prieteni sau rude sa va urmeze exemplul.

Pasul 4. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Putem veni si noi sa strangem declaratiile persoanelor din Bucuresti si sa le depunem la administratiile financiare. Termenul limita este 15 mai 2011!

Directionand 2 % catre Asociatia P.A.V.E.L. va veti aduce contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si veti contribui la o viata mai buna in comunitatea dvs.! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Si angajatorii pot ajuta!
Ne dorim ca un numar cat mai mare de companii sa contribuie la promovare acestei prevederi prin informarea angajatilor lor, prin difuzarea de materiale informative in cadrul firmelor /institutiilor etc.

Daca doriti puteti sprijini campania “Campania 2% – pentru copiii bolnavi de cancer 2011” donand spatiu publicitar campaniei noastre (outdoor, radio, TV, on-line) sau devenind parteneri media ai campaniei.

 15 FEBRUARIE - ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER

                                   

Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea  s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire.
Incepand cu 2003, ICCCPO ("Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer", confederatie la care Asociatia P.A.V.E.L. s-a afiliat din 1998) a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. La aceste evenimente a participat si Asociatia P.A.V.E.L.
ICCCPO reprezinta parintii si familiile copiilor cu cancer din 78 de tari ale lumii (in total 132 de organizatii de parinti, membre a ICCCPO).

Scopul acestei zile este:
  -  sa atraga atentia asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
  -  sa se informeze publicul despre cancerul la copii;
  -  sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
  -  sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale;

Cateva  date despre cancerul la copii
Cancerul la copii este mai rar decat la adulti. Depistat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti.
In fiecare an, mai mult de 200.000 de copii din intreaga lume sunt diagnosticati cu cancer si aproximativ, 90.000 mor din cauza cancerului. Incidenta: 8 – 16 cazuri noi / 100 000 copii (OMS 2005)
In România (2005) sunt:  9,5 cazuri noi/ 100 000 copii .
Cancerul la copil este o boala rara! Reprezintă “doar“ 2% din toate cancerele
In  România se estimeaza ca exista (NU functioneaza inca REGISTRUL NATIONAL DE CANCER!):
-    500 cazuri noi /an
-    5000 pacienti cu boala in evolutie sau remisiune
In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 - 60%, in functie de specificul bolii.
Cancerul la copil este a 2-a cauza de deces (4- 15 ani).
Cancerul are un impact emotional si financiar urias atat asupra copilului si tanarului bolnav, cat si asupra familiei acestuia.

Cancerul la copil poate fi diagnosticat precoce!!
Cancerele la copil sunt greu de recunoscut. De aceea orice parinte trebuie sa stie ca:
- Controalele medicale regulate sunt obligatorii
- Orice semn sau simptom de boala trebuie investigat, diagnosticat, tratat pana la dispatritie
- Orice schimbare in starea de sanatate a copilului trebuie atent analizata de medic si parinti
Stabilirea precoce a diagnosticului de cancer inseamna ca pacientul poate beneficia la maximum de posibilităţile oferite de terapia actuala, cu sanse maxime de vindecare si risc minim de efecte secundare la distanta.

Standarde de diagnostic si tratament in Romania pentru bolile oncologice la copil.
In clincile de specialitate din tara se fac eforturi mari pentru a mentine standardele internationale de diagnostic si tratament, existand cativa specialisti foarte buni in diverse clinici din tara.
Dar, din diverse cauze, rata de supravietruire este mult mai scazuta decat in clinicile din tarile dezvoltate.
O cauza ar fi diagnosticarea si tratarea tarzie a bolii.
In ultimii ani lipsesc din tara medicamente ce intra in schemele de tratament al acestor boli, precum: Actinomicin, Dacarbazin, CCNU, Natulan, Vinblastin, Methotrexat tb ,…  si frecvent unele investigatii medicale precum: CT , RMN, PET/CT, sunt platite de catre parinti, din cauza lipsei de fonduri de la CNAS!
La acestea, s-a adaugat saracia crescanda a familiilor, ce are ca efect diminuarea posbilitatilor de ingrijire ale copilului bolnav; la fel, o alta cauza poate fi si scaderea numarului de specialisti (supraspecializarea de oncopediatrie este desfiintata de 6 ani, iar numerosi specialisti au plecat).

Asociatia P.A.V.E.L  este printre foarte putinele organizatii de parinti cu copii bolnavi din cancer din Romania şi una din putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tara, care lucreaza pentru pacientii cu cancer; asociatia se implica în sprijinirea familiilor copiilor cu cancer care primesc tratament medical în Bucuresti (3 clinici cu sectii de oncologie şi hematologie pediatrică (ce tratează copii şi adolescenţi din toată România, cele mai mari sectii din tara): Clinicile de pediatrie 1 şi 2 ale Institutului Clinic Fundeni, Institutul Oncologic "Prof. Al. Trestioreanu" si Spitalul Clinic pentru Copii M.S.Curie" (Budimex)), unde sunt tratati peste 65 % din pacientii tineri din tara;  speram ca in viitor sa oferim ajutor si alte zone ale tarii.

Asociata P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata  Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este o asociate caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica şi fara afiliere religioasa, inregistrata la 10 mai 1996.
In 2011, Asociatia P.A.V.E.L. va sarbatori 15 ani de existenta si implicare pentru copii si tinerii cu cancer si familiile lor.
Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatăţirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.
Asociatia  P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii:  ICCCPO (Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer),  UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului), a IAPO (Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti),  ECPC (Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer), EUROCHILD  aisbl (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa),  SIOPE si Alianta pentru Sanatate din Romania.


Beneficiari:
     Copii cu cancer, leucemie sau anemii grave
     Familia copiilor cu cancer, leucemie sau anemii grave
     Persoanele care supravieţuiesc unui cancer din copilărie
     Specialiştii implicaţi în domeniul oncopediatriei
     Institutii publice si private ce lucreaza in domeniul cancerului la copii si tineri

Obiectivele Asociatiei P.A.V.E.L.:
1.    Constientizarea opiniei publice cu privire la prevenirea, tratamentul şi la serviciile disponibile în domeniu pentru copii bolnavi de cancer
2.    Sprijinirea familiilor copiilor bolnavi de cancer pentru înţelelegerea problemelor create de această boală şi facilitarea comunicării cu aceştia
3.    Cresterea accesului copiilor bolnavi de cancer, la tratament adecvat şi in conformitate cu cele mai noi tratamente disponibile pe plan mondial
4.    Sprijinirea familiilor cu probleme financiare în ingrijirea copiilor spitalizati
5.    Informarea parintilor cu copii bolnavi de cancer cu privire la boala, tratamente, clinici de peste hotare, drepturi legale şi alte servicii utile
6.    Diagnosticarea precoce a cancerului la copii şi scaderea numarului de cazuri diagnosticate în stadii avansate de boala   

In prezent asociatia ofera numeroase tipuri de activitati si servicii, sustinute prin sponsorizari de la diverse companii, persoane individuale, organizatii. Din 2008, serviciile Asociatiei P.A.V.E.L. au fost acreditate.

Proiecte /Programe ale Asociatiei P.A.V.E.L.:
1. Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. pentru parinti si copii  (Centru de informare si consiliere psihologica, asistenta sociala si juridica, gratuita) – este singurul Centru de acest fel din Romania, pentru copiii si tineri cu cancer. Centrul se afla la cam. 116, Institutul Oncologic, Bucuresti).
2. Cancer Telverde pentru copii si tineri cu cancer (sponsorizat de Romtelecom):  0 800 800 421
3. Trei website-uri:    www.asociatiapavel.ro , www.asociatiapavel.home.ro si http://apeluriumanitare.wordpress.com/
4. Publicarea de brosuri cu caracter informativ despre cancer, dreturile pacientilor, dieta  si preventive. In 2010, organizatia a desfasurat „Campaniei pentru atragerea atenţiei asupra  simptomelor şi semnelor  de cancer la copii” in 4 judete: Arges, Buzau, Giurgiu si Valcea finalizata printr-o conferinta in Bucuresti.
5. “Camere de Joaca P.A.V.E.L." (terapie prin joc si prin arta in spitale, pentru copiii bolnavi), proiect ce se desfasoara la sectia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucuresti  (si pana in octombrie 2010 si in Spitalul M.S.Curie – Budimex, dupa care s-a inchis de catre conducerea  sectiei).
A fost creata o camera pentru activitati de recreere si de sprijin si pentru tinerii de la sectia de oncopediatrie al I.O.B. (camera destinata activitatilor de suport psihoterapeutic, spiritual, educare si deconectare  pentru copil / tanar si mama.), iar in curtea I.O.B.a fost amenajat un loc de joaca si de odihna pentru tinerii pacienti.
6. "Casa Parintilor P.A.V.E.L." - spatiu pentru cazarea gratuita a parintilor sositi din provincie cu copiii la tratament în Bucuresti. Acesta este primul si singurul spatiu de acest fel oferit familiilor cu copii bolnavi de cancer.
7. Organizarea a diverse evenimente pentru copiii bolnavi sau vindecati (serbari, excursii, tabere, expozitii de desene,etc.)
8. Ajutorarea familiilor, la solicitarea acestora si la recomandarea medicului, prin contactarea spitalelor si clinicilor de specialitate din tara si strainatate; asigurarea cu medicamente cand acestea lipsesc din spitale, in functie de posibilitatile organizatiei; campanii umanitare
9.Ajutorarea financiara si materiala a familiilor si copiilor bolnavi, in functie de posibilitatile organizatiei, cu: diverse ajutoare material, prin oferirea de obiecte de imbracaminte, pampers, prin cumpararea de alimente (timp de doi ani s-a asigurat saptamanal aprovizionarea fiecarui parinte internat cu copilul in spital), medicamente (intr-un an, datorita sponsorizarilor s-au sustinut financiar toate cazurile urgente ce aveau nevoie de anumite medicamente, dar si pe parcursul celorlalti ani au fost cumparate medicamente celor care aveau o situatie materiala precara - beneficiind astfel zeci de copii si tineri bolnavi), procurarea de scaune cu roti; s-au distribuit gratuit in ultimii 3 ani: peruci, scaune cu roti, peste 600 de proteze de san pentru pacientele adulte (sponsorizare de la SKIN),..  Datorita demersurilor facute de Asociatia P.A.V.E.L. in 2008, 2009 si 2010 peste 250 de familii au obtinut ajutor financiar de cel putin 1500 Ron, fiecare.
In 2009 si 2010 zeci de familii cu copii sau tineri bolnavi au beneficat de ajutor financiar din partea organizatiei pentru plata medicamentelor, a investigatiilor medicale, pentru cumpararea de camere implantabile si catetere, pentru transport, alimente sau alte ajutoare,...
10. Imbunatatirea conditiilor din spitale (sectiile de oncopediatrie), prin obtinerea de donatii si sponsorizari pentru acest scop, insemnand de-a lungul timpului dotari de zeci de mii de dolari la toate cele trei sectii de oncopediatrie si hematologie pediatrica din Bucuresti, dar si in alte spitale sau institutii (scoalai, orfelinate).
11. Lobby si advocacy pentru copiii si tinerii bolnavi de cancer, la nivel national si international. Asociatia P.A.V.E.L. a militat pentru omologarea medicamentelor ce intra in tratamentul pacientilor cu cancer si nu se gasesc in tara, dar si a imbunatatirii conditiilor de viata si de tratament; de exemplu, reprezentarea la mitingul de protest al pacientilor cu cancer din primavara 2007, cand  organizatia a prezentat Ministrului Sanatatii lista de revendicari pentru bolnavii de cancer si a cerut solutionarea lipsei medicamentelor ce intra in tratamentul pacientilor cu cancer care nu se gasesc in spitale si chiar in Romania.
12. Participarea la conferinte nationale si internationale - unde reprezentantii Asociatiei P.A.V.E.L. si supravietuitori de cancer, au facut lobby sustinut in favoarea copiilor bolnavi de cancer din Romania, au impartasit organizatiilor si autoritatilor informatii despre situatia copilului bonav de cancer din Romania, au stabilit legaturi cu multe organizatii similare si specialisti in oncopediatrie militand pentru drepturile copiilor pacienti.

In acest demers a existat mereu un puternic suport din partea mass-mediei: Sanatatea TV, 10 TV, Europa FM, ziarul Adevarul, ziarul Clic, ProTV, ....

In septembrie sau octombrie 2011 se va organiza de catre Asociatia P.A.V.E.L. un alt eveniment caritabil pentru copiii cu cancer, unic in Romania, si anume, cursa de 1000 de km, in 21 de zile, a tanarului brailean, student la Cluj, Iulian Novac, pentru a veni in sprijinul copiilor cu cancer! Mai multe puteti afla pe: http://www.1000pentruviata.ro/ .

Puteti afla mai mult despre cum ajuta Asociatia P.A.V.E.L. pe:  www.asociatiapavel.ro si http://apeluriumanitare.wordpress.com ; pe aceste site-uri puteti afla cum puteti  contribui si d-voastra prin directionarea a 2% din impozitul pe venit, catre Asociatia P.A.V.E.L. sau cum sa faceti donatii, sponsorizari sau sa oferiti altfel de ajutoare pentru copiii si tinerii bolnavi.

Toate aceste programe si activitati au fost posibile datorita unor granturi sponsorizari din partea unor companii, sponsorizari individuale si directionarii a 2 % din impozit.

Cativa dintre sponsorii din ultimii trei ani: Unicredit si Fundatia Unidea, United Way, UICC, Scoala Americana, Porsche, Fundatia Kinderen in Nood, Sanofi Aventis, Novartis, Sensiblu, Romtelecom, Cosmote, BCR, Fundatia pentru Comunitate si MOL, Oak Foundation, IWA, THALES, Pfizer, Roche, Edefau Technik, Diplomatic Academy Student Initiative of Vienna - DASI, CONSTANTIN GRUP, ANDATECH ELECTROCOM, ENERMED IMPEX, TATI GRUP, ACCA, MARTELLI EUROPE, Administratia Prezidentiala, Microsoft Romania, Omnitoys S.R.L., ORANGE, .....

Multumim cu aceasta ocazie tuturor sponsorilor si donatorilor, persoane fizice sau juridice, tuturor voluntarilor Asociatiei P.A.V.E.L. si a sustinatorilor copiilor si tinerilor cu cancer!
 

Puteti sprijini si aceasta campanie pentru crearea unui Centru de Excelenta la Timisoara, sunand la  858!

Cum am sarbatorit Craciunul 2010 in spitale impreuna cu copiii si tinerii bolnavi de cancer?

In 22 decembrie, Asociatia P.A.V.E.L. impreuna cu o parte din sponsorii ce au sustinut acest eveniment au sarbatorit Craciunul impreuna cu copiii si tinerii internati la cele trei sectii de oncologie si hematologie pediatrica din Bucuresti. O parte din copii au scris scrisori catre Msos Craciun si spre surpriza lor, au primit ceea ce si-au dorit. Cei ce nu au putut fi prezenti in acele zile, au primit cadoul prin posta!
Ceilalati copii si tineri (ce nu au scris mesaje catre Mos Craciun) au primit oricum cadouri foarte frumoase, datorita nenumaratilor sponsori (companii si persoane individuale). Multumim din toata inima tuturor suporterilor, sponsorilor pentru generozitatea si implicarea lor! sa va de-a Dumnezeu numai si numai bine! La multi ani, tuturor!

Campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor cancerului la copii

Acest proiect apartine Asociatiei P.A.V.E.L. si a fost finantat de catre UICC. Proiectul a avut ca scop cresterea constientizarii publicului, parinti si cadre medicale asupra simptomelor si semnelor de alarma ale cancerului la copii.

Nevoia pentru informarea si educarea asupra detectarii timpurii a cancerului la copii este determinata si de nivelul scazut de supravietuire a copiilor bolnavi de cancer. Un nivel scazut de cunoastere si de educatie despre primele semne de alarma si simptomele cancerului are ca rezultat trimiterea cu intarziere la specialisti, medici oncologi sau hematologi pediatri.

Campania de constientizare a insemnat traducerea si adaptarea de materiale, pliante, brosuri, distribuirea lor si diseminarea informatiilor in patru regiuni ale Romaniei (6 orase: Bucuresti, Buzau, Campulung Muscel, Curtea de Arges, Giurgiu si Rm. Valcea), organizarea a cinci ateliere de informare si o conferinta in cele patru regiuni, in colaborare cu institutiile, cu organizatiile locale, cu mass- media si cu cativa specialisti din domeniu, oncologi si /sau hematologi, organizarea unei conferinte finale (in octombrie) si comunicari media.

Principalele obiective au fost:
1. crearea unui pachet de materiale specifice despre cancerul la copii, focalizate pe importanta semnelor de alarma si depistarea precoce a cancerului, materiale ce se adreseaza parintilor si cadrelor medicale
2. distribuirea larga a informatiei in patru regiuni ale Romaniei
3. desfasurarea campaniei de constientizare cu ajutorul atelierelor, conferintei si mass-mediei.

 

"Campania pentru atragerea atentiei asupra  simptomelor si semnelor  de cancer la copii", sustinuta de Asociatia P.A.V.E.L., in perioada 01.07.2010 – 31.10.2010

Probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ unul din 330. Dar cancerul este a doua cauză a mortalitătii infantile, depăsit doar de accidente.

Ca părinti ai acelor “unul din 330” de copii, membrii Asociatiei P.A.V.E.L., prin Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. care functionează in cadrul Institutului Oncologic din Bucuresti, a lansat o campanie care a urmărit cresterea nivelului de receptare si cunoastere de către părinti, medici pediatri si alti specialisti din domeniul îngrijirii sănătătii, precum si de către public în general, a semnelor de avertizare si simptomelor cancerului la copii, în vederea unei diagnosticări cât mai rapide a bolii.
Campania a fost posibilă datorită suportului primit de la UICC (Uniunea Internatională Contra Cancerului) in cadrul programului Cancer Capacity Building Fund.

Necesitatea informării si educatiei cu privire depistarea timpurie a cancerului pediatric este dovedită de rata foarte scăzută de supravietuire comparativ cu cea din alte tări europene, care are drept cauză, în mare măsură, diagnosticarea târzie a cancerului. Nivelul scăzut de informare al părinţilor şi de cunoaştere de către medicii pediatri a semnelor de avertizare si simptomelor timpurii au drept consecintă întârzierea trimiterii la un medic în vederea diagnosticării timpurii a bolii copilului.

Principalele obiective ale campaniei au fost:
1. Constituirea unui pachet de materiale informative specifice cu privire la cancerul pediatric, focalizate asupra importantei semnelor de avertizare si a depistării timpurii, adresate părintilor si pediatrilor.
2. Distribuirea largă a informatiilor în patru regiuni ale ţării
3. Conducerea unor campanii de constientizare prin seminare, conferinta si presă.

Campanie de constientizare si informare a inclus: traducerea si adaptarea unor materiale, brosuri, pliante, distribuirea si diseminarea amplă a informatiilor, seminarii şi conferinta regionale, comunicări publice. 
Ca urmare s-au realizat 2 brosuri (cate 1000 exemplare fiecare), 3 pliante (cate 500 exemplare, fiecare), 1 afis (500 exemplare) si afise pentru seminarii.


Campania de constientizare a constat din seminarii, conferinta, comunicate de presă, materiale difuzate pe internet si prin alte mijloace de comunicare identificate, specifice organizatiilor comunitare.

Pentru a reusi distribuirea largă a materialelor si a conduce o campanie de constientizare eficientă, s-au identificat si au fost contactate asociatii comunitare, organizatii ale pediatrilor din cele patru judete, pentru a asigura o retea de lucru, pentru sprijin. Ne -am propus să difuzăm materiale informative si la nivelul cabinetelor pediatrilor din comunitate.
În judetele vizate (Arges, Buzau, Giurgiu si Valcea) de acest proiect s-au organizat seminare pentru pediatri si reprezentanti ai comunitătii, iar la sfârsitul campaniei noastre s-a organizat o conferintă în Bucuresti.
Seminariile au fost sustinute de catre: Conf. Dr. Monica Dragomir (seminariile din Giurgiu si Buzau) si Dr. Silvia Ilie, oncolog (seminariile din Campulung Muscel, Curtea de Arges si Rm.Valcea)
Principalul consultant pentru proiectul nostru a fost Conf. Dr. Monica Dragomir, şeful Departamentului de Oncologie Pediatrică al Institutului Oncologic Bucureşti.

Activitătile proiectului s-au desfăsurat prin intermediul Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. pentru copiii cu cancer, care functionează în incinta Institutului Oncologic din Bucuresti, în cadrul unui acord de parteneriat între Asociatia P.A.V.E.L. şi Institut.
Echipa proiectului a fost formata din: Olga Cridland, Camelia Demeter, Carmen Sava, Dana Hadareanu, Alexandru Halalau, Cosmin Halmagi si Frank Cridland.

Conferinta de presã interactiva „Semnele cancerului la copii”

Cancerul este o afectiune malignã care, în cele mai multe cazuri, duce la pierderi de vieti omenesti dacã nu este diagnosticat la timp si tratat corespunzãtor. În acest context, Asociatia P.A.V.E.L. cu sprijinul Sãnãtatea Press Group a organizat conferinta “Semnele cancerului la copii”.
 
Invitatii care au luat cuvântul în cadrul evenimentului au fost conf. dr. Monica Dragomir, seful sectiei de Oncologie Pediatricã a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din Bucuresti, dr. Anca Colitã, medic oncopediatru la Institutul Clinic Fundeni si Olga-Rodica Cridland, presedinte al Asociatiei P.A.V.E.L. . Global, numãrul cazurilor de cancer este de 200.000 pe an.

Conferinta de presã interactiva „Semnele cancerului la copii” a avut loc pe 9 noiembrie 2010 la Institutul National de Statistica si face parte dintr-o campanie care urmãreste cresterea nivelului de receptare si de cunoastere de cãtre pãrinti, medici pediatri, reprezentanti mass-media a semnelor de avertizare si simptomelor cancerului la copii în vederea unei diagnosticãri cât mai rapide a bolii.

Campania a fost posibilã datoritã suportului primit de la UICC (Uniunea Internationalã contra Cancerului) în cadrul programului Cancer Capacity Building Fund. Alti sponsori: Sanofi -Aventis si Romtelecom.

Nivelul scãzut de informare al pãrintilor si de cunoastere a semnelor de avertizare si a simptomelor timpurii, au drept consecintã întârzierea trimiterii la un medic specialist în vederea diagnosticãrii timpurii a bolii copilului.

Necesitatea informãrii si educatiei, cu privire la depistarea timpurie a cancerului pediatric, este doveditã de rata foarte scãzutã de supravietuire comparativ cu cea din alte tãri europene, care are drept cauzã, în mare mãsurã, diagnosticarea târzie a cancerului.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sãnãtãtii, incidenta variazã între 16 si 18 cazuri noi pe an. În ceea ce priveste România, incidenta este de 9,5 cazuri noi pe an. Din toate tipurile de cancer, afectiunea malignã apãrutã la copii este mai putin frecventã, dar nu si mai usor de depistat si tratat.
http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/oncologie/diagnosticarea-la-timp-salveaza-viata-copiilor-bolnavi-de-cancer-/

Nota: link-ul functioneaza daca se elimina spatiul dintre literele l si a din cuvintele la timp.

Au fost prezenti la conferinta jurnalisti de la: Pluriva, Galenus, TVR, imedia, Bucuresti FM, Prima TV, Kanal D, venimentul Zilei, Click Sanatate, Pagina Medicala, PRO TV, Adevarul, Antena 1, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Gazeta de Bucuresti, Adevarul Sanatate, Doctorul meu, Tarus Media, Hotnews.ro, Romania Libera

Vezi si: http://medlive.hotnews.ro/aproape-80-din-cazurile-de-cancer-la-copii-depistate-la-timp-se-pot-vindeca-simptomele-cancerului-la-copii.html

Depistarea precoce a cancerului salveaza viata

Este putin probabil ca fiul sau fiica dumneavoastrã sã aibã cancer. Totusi, ca pãrinti, trebuie sã stiti care sunt simptomele cancerului la copii.
Fiti atenti la schimbãrile bruste, persistente, ale sãnãtãtii sau comportamentului copilului descrise mai jos. Întrucât majoritatea  simptomelor de cancer pot fi atribuite si unor afectiuni benigne, diagnosticarea cancerului poate fi un proces îndelungat. Trebuie sã aveti încredere în instinctul dumneavoastrã si sã lucrati în echipã cu doctorul, folosind ceea ce stiti dumneavoastrã despre copil si de cunostintele medicale ale doctorului pentru a apãra sãnãtatea copilului dumneavoastrã.

Cel mai probabil, copilul dumneavoastrã nu se va îmbolnãvi de cancer: probabilitatea ca un copil sã se îmbolnãveascã de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ 1 la 330. Dar cancerul este a doua cauzã a mortalitãtii infantile, depãsit doar de accidente.
Si, asa cum vã asezati copilul într-un scaun special în maºinã sau îi puneti centura de sigurantã, la fel cum vã învãtati copilul sã se joace în sigurantã, la fel cum vã supravegheati copilul ca sã nu se rãneascã, tot aºa este recomandabil sã urmãriti dacã nu cumva se manifestã semne ale cancerului.
Acest text este scris de pãrintii acelor “1 din 330”. Sperãm ca tot ceea ce am învãtat trecând prin experienta diagnosticãrii cu cancer a copiilor nostri îi va ajuta pe alti pãrinti ai unor copii cu cancer sã obtinã prompt tratamentul necesar.

Cancerul la copii progreseazã rapid. Un diagnostic rapid mãreste mult sansele copilului de a supravietui si de a trãi o viaþã lungã. Cu tratamentul adecvat, majoritatea copiilor diagnosticati cu cancer se vindecã.
Ca pãrinte, trebuie sã observati simptomele de cancer. Pediatrul dumneavoastrã este, probabil, un medic foarte bun, dar pediatrii sunt ocupati, ei nu vã cunosc copilul la fel de bine ca dumneavoastrã si este posibil sã nu fi pus niciodatã un diagnostic de cancer la copii.
Trebuie sã aveti încredere în intuitie când simtiti cã este ceva în neregulã cu copilul dumneavoastrã, chiar dacã medicul interpreteazã initial simptomele ca indicând o boalã a copilãriei comunã. Medicul poate avea dreptate, dar trebuie sã vã asigurati cã se fac anumite analize si teste pentru a se exclude cancerul.

Semne ale cancerului la copii

• paloare si /sau obosealã extremã
• nervozitate
• febrã inexplicabilã
• vânãtãi inexplicabile
• infectii persistente sau recurente ale sinusurilor, nasului si /sau gâtului
• ganglioni limfatici umflati (axial sau supraclavicular)
• dureri inexplicabile ale oaselor
• dureri persistente ale spatelui
• dureri de cap persistente, asociate cu vãrsãturi
• stare de constientã alteratã
• lesinuri sau convulsii
• crestere anormalã a capului miscãri anormale ale capului si / sau oculare
• lipsa reactiei vizuale (nu mai urmãreste stimulii vizuali)
• un ochi sau ambii ochi impinsi inainte   
• reflex pupilar alb; acest lucru poate fi observat in fotografii, in care ochii apar albi.
• strabism nou instalat sau o schimbare a acuitãtii vizuale
• tulburari de mers  (mers anormal sau schiopãtat),  de perceptie si de echilbru
• scãderi inexplicabile ale performantelor scolare sau neatingerea unor  standarde de dezvoltare
• schimbãri inexplicabile ale comportamentului sau ale dispozitiei
• oprirea sau regresia dezvoltãrii motorii

Copiii care prezintã oricare dintre aceste simptome trebuie dusi la medic fãrã intârziere. Chiar dacã aceste simptome pot fi provocate de alti factori, ele pot fi si semne de avertizare timpurie ale cancerului, iar pãrintii trebuie sã obtinã o opinie profesionistã.

Cancerele la copii si adulti se tratezã extrem de diferit si, în consecintã, pãrintii trebuie sã meargã cu copilul la un medic specializat în cancerele la copii pentru a optimiza sansele de supravietuire ale copilului.
Desi existã diferite tipuri de cancere la copii, 85% dintre acestea au semne de avertizare similare. Pãrintii, persoanele care îngrijesc copiii, educatorii si profesionistii din sãnãtate trebuie sã fie atenti la unele dintre posibilele semne si simptome de cancer.

Mãsuri de preventie

Pãrintii pot reduce riscul îmbolnãvirii de cancer, la maturitate, a copiilor lor luând urmãtoarele mãsuri:

Includerea a cinci fructe si legume pe zi în dietã si evitarea alimentelor de tip fast-food, a snacks-urilor si a altor alimente nesãnãtoase.

Protejarea împotriva soarelui, de exemplu prin purtarea de pãlãrii, acoperirea copilului sau folosirea unor creme de protectie solarã cu SPF 15 sau mai mult.

Protejarea copiilor de fumatul pasiv prin interzicerea fumatului în casã si lângã copil.

Încurajarea activitãtilor fizice, prin sustinerea programelor de sport scolar sau fãcând sport împreunã cu copiii lor.


Comunicat de presã

EDUCATIA MEDICALÃ ARE O NOUÃ IDENTITATE: EXPLORE MEDICINE TV

Sub sloganul „A step forward in medical education”, Explore Medicine TV - primul si cel mai complex portal de educatie medicalã video de pe piaþa nationalã si internationalã din domeniu, a fost lansat în data de 4 noiembrie 2010 în Sala de Consiliu a Universitãtii de Medicinã si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. Momentul oficial al lansãrii a fost transmis live pe pagina principalã a Explore Medicine TV: www.exploremedicinetv.com, începând cu ora 20:00.
............
Simona Vlãdica, gazda evenimentului si General Manager Sãnãtatea Media Group, a dezvãluit unicitatea Explore Medicine TV: materialele didactice video de calitate HD, special create pentru studenti, rezidenti, medici specialisti, medici primari, stomatologi, farmacisti, asistenti medicali, asistenti dentari si asistenti farmacisti. Întregul suport didactic Explore Medicine TV este conceput pentru fiecare afectiune în parte si este structurat conform nivelului de pregãtire si de întelegere potrivit fiecãrei categorii de utilizatori. Portalul va pune la dispozitia celor interesati resurse educationale generoase: înregistrãri si transmisii live ale interventiilor chirurgicale, dublate de explicatii pentru fiecare timp operator, materiale video realizate în graficã 3D, bibliotecã virtualã, congrese si conferinþe transmise live sau înregistrate, cursuri creditate cu puncte EMC si EFC, dictionar medical complex, revistã stiintificã online, orientare scolarã si profesionalã. Astfel, Explore Medicine TV se pozitioneazã drept principala sursã de educare din domeniul medical.  
........

De la cea mai simplã procedurã medicalã, pânã la cea mai complexã interventie înregistratã, de la medicina umanã la medicina veterinarã, de la stomatologie la farmacie, trecând prin bogata bibliotecã virtualã sau studiind revista stiintificã – toate nevoile celor care activeazã în sectorul medical vor fi întrunite de un singur concept: Explore Medicine TVA step forward in medical education.

Explore Medicine TV este un proiect Sãnãtatea Media Group (marcã detinutã de compania Status Prosper), având ca partener principal Universitatea de Medicinã si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Partener Oficial:
Universitatea de Medicinã si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti
 
Parteneri
Institutul National de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” | “Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu” | Societatea Românã de Medicinã Internã | Asociatia Medicilor Rezidenti | Asociatia Antiparkinson | Asociatia P.A.V.E.L. | Asociatia Nationalã pentru Copii ºi Adulti cu Autism din România | Asociatia Prader Willi România | Alianta Nationalã pentru Boli Rare din România | Societatea de Sclerozã Multiplã din România | Asociatia Williams Syndrome România | Federatia Asociatiilor Studentilor în Medicinã din România | Societatea Studenþilor în Medicinã din Bucuresti | Societatea Studentilor în Farmacie Bucuresti | Liga Studentilor la Medicinã Dentarã din Bucuresti | Societatea Studentilor Medicinisti Iasi | Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj | Liga Studentilor Târgu Mures  | Organizatia Studenteascã de Medicinã de Urgentã

Parteneri Media:
Cronica Românã | News20.ro | Nine O’ Clock | Sãnãtatea TV | Medical Manager | Dentist.ro | Farmacie.ro | Informatia Medicalã | www.MedicpentruTine.ro | Reteaua Info-Sãnãtate | GhidCabinet.ro | i-Medic.ro | MedicalStudent.ro | ePathology.ro |  Health and Beauty Expo

Persoanã de contact:
Laura Costãchescu
PR Executive Sãnãtatea Media Group
e-mail: pr@sanatateamediagroup.ro

Esti pregãtit pentru un nou pas în cunoasterea medicalã?

Toamna aceasta, Sãnãtatea Media Group redefineste educatia medicalã continuã!
Intrã pe www.exploremedicinetv.com, înscrie-te prin intermediul formularului online și asistã la nașterea conceptului care va revolutiona întreaga lume medicalã!

www.exploremedicinetv.com

 

M-am tuns! Scurt pentru o cauza

“Scurt pentru o cauza” a inceput ca o joaca initiata de Roxana Radu. In urma unor discutii de pe blogul ei daca sa se tunda scurt sau nu, si-a provocat cititorii scriind ca ar accepta acest sacrificiu doar daca ar primi in schimb o suma de bani pentru a o dona unor “cauze sociale”. Nu a trecut mult timp, iar Domnul G. a aparut in peisaj.
Asta a fost doar inceputul, pentru ca ulterior mai multe tipe curajoase si lipsite de inhibitii au raspuns provocarii. Au urmat Mica Pana, Tara Duveanu, Anca Bundaru, Corina Georgescu si Lori Modoran. Iar in seara asta m-am tuns si eu impreuna cu Oana Bratila..."
http://elenaciric.ro/2010/m-am-tuns-scurt-pentru-o-cauza.html

http://www.feminis.ro/stil-de-viata/relatii/scurt-pentru-o-cauza-13159

Multumim Elena pentru donatie. Toata admiratia pentru gestul vostru si al domnului G.! 

http://www.evz.ro/detalii/stiri/scurt-pentru-o-cauza-misteriosul-domn-g-care-le-face-pe-femei-sa-se-tunda-907771.html
http://www.gandul.info/reportaj/misteriosul-domn-g-care-sponsorizeaza-femeile-sa-se-tunda-la-chelie-in-scop-umanitar-7430132
http://renne.ro/social/scurt-pentru-o-cauza-un-gest-despre-%E2%80%9Elungirea%E2%80%9D-vietii/

  

Anual, mii de copii sunt abandonati în spitale

Anual, mii de copii sunt abandonati în spitale si maternitãti. Aceasta este concluzia unui raport UNICEF în ceea ce privește situatia acestor copii. Mai grav este cã situatia este similarã cu cea de acum trei decenii si asta, chiar dacã întreg sistemul de protectie a copilului s-a modernizat conform noii legislatii intratã în vigoare acum cinci ani, la 1 ianuarie 2005.
 Geo Stãnescu nu este doar un ALT copil bolnav abandonat.
 
Geo Stãnescu are 1 an și douã luni si se aflã internat la Institutul Oncologic Bucuresti de o lunã si jumãtate. Când au aflat cã este bolnav de cancer, pãrintii, fortati si de nevoile financiare, l-au abandonat oficial, prin hotãrâre judecãtoreascã. În prezent, micutul se alfã în grija Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Slobozia.
 
Geo Stãnescu a evoluat în bine de când se aflã internat la IOB. La data internãrii, copilul era într-o stare mai delicatã, spune Carmen Mocioi, educator terapie prin joc, însã prin grija personalului medical și a asistentilor sociali, starea copilului s-a îmbunãtãtit.
 
Geo Stãnescu a devenit vedeta sectiei de Oncopediatrie a IOB, ne mai spune Carmen, cãpãtând si accente de personalitate, specifice vârstei. Si Irina, infirmeierã la IOB, l-a îndrãgit din prima clipã pe Geo. Când e tura ei, Irina petrece 12 ore alãturi de Geo, pe care îl schimbã, îl hrãneste si îi acordã toata atentia de care are nevoie.
 
Geo Stãnescu beneficiazã de ajutor din partea Asociatiei P.A.V.E.L. , care îi oferã micutului tot ce are nevoie pentru a creste si a se dezvolta sãnãtos. Alina Mitroi – coordonator programe asisentã socialã în cadrul asociatiei, l-a luat în primire pe Geo din prima clipã când a sosit la Insitut. Ea este cea care se ocupã de evaluarea asistentei sociale a copiilor de aici si, desi are putine informatii despre el, Alina ne-a mãrturisit cã Geo, desi este un copil bolnav, se joacã, se miscã si se comportã ca un copil normal.
 
Cei care au acum grijã de Geo Stãnescu sperã ca în viitor copilul sã aibã o soartã mai bunã si, de ce nu, sã îsi gãseascã o familie care sã îi acorde iubirea de care are nevoie, în ciuda faptului cã este un copil cu probleme medicale.
http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/pediatrie/anual-mii-de-copii-sunt-abandonati-in-spitale/

Terry Fox Run 2010, AISB si Asociatia P.A.V.E.L. 

 In al doilea an consecutiv, pe 11 septembrie, Scoala Internationala Americana din Bucuresti a organizat Maratonul Sperantei Terry Fox pentru a oferi suport copiilor bolnavi de cancer si Asociatiei P.A.V.E.L.. Au participat nenumarati copii si tineri, elevi la aceasta scoala, profesori si parinti, sponsori si jurnalisti! Multumim tuturor pentru acest extraordinar eveniment si suportul oferit! La eveniment au venit si 7 persoane de la P.A.V.E.L. (copii, un parinte si organizatori).

 

http://www.realitatea.net/maraton-pentru-lupta-impotriva-cancerului-in-bucuresti_743069.html

 

 

Copiii si marea! Tabara organizata in Eforie Nord, la Tabara Luminita, in septembrie!

Multi dintre cei 20 de copii si tineri ce au participat in aceasta tabara au vazut marea pentru prima oara in viata lor! Unii au fost foarte emotionati si cu lacrimi in ochi. Au fost insotiti de catre 5 parinti si 3 organizatori.

 

 

 

 

Cat de fericiti au fost puteti vedea in filmul urmator. Au dansat, s-au jucat in apa sau in nisip, fie ca a fost soare sau nu, au vizitat definariul si acvariul din Constanta si au participat si la un mini curs de jurnalistica organizat de d-na Nico Balaci de la Radio3Net. Multumim cu aceasta ocazie Bancii UniCredit, proprietarilor si personalului Taberei Luminita (http://www.tabaraluminita.ro/), companiei Inter Trans Hary (www.inchiriatautocare.ro), doamnei Nicoleta Balaci (si lui Alexandru Balaci) de la Radio3Net si KidsRadio (http://www.radio3net.ro/ si http://www.kidsradio.ro/), d-nei Elena Francu, Coordonator activitate sportiva Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta (DSJ Constanta).

 

 

 

"1000 pentru Viata" se amana pana pe 1 octombrie 2011 - cu timp mai mult pentru organizare si antrenament. Fiti alaturi de noi in continuare!

1000 pentru viata! Cursa de 1000 de km, in 21 de zile, a tanarului brailean, student la Cluj, Iulian Novac, pentru a veni in sprijinul copiilor cu cancer!

Ideile vin in cele mai simple si relaxante momente. Ideile geniale vin cand te astepti mai putin.

Intr-o seara din august 2009, Iulian Novac alerga in parcul Monument din Braila, pregatindu-se pentru primul lui maraton. In minte i s-au inchegat doua idei – cum ar fi sa alerge o distanta foarte lunga si cum ar fi sa ajute pe cineva facand nebunia asta.

Prin decembrie, a dat un telefon doamnei Olga Cridland (presedinta Asociatiei Pavel) si i-a spus verde in fata ca vrea sa alerge 1000 km pentru a strange bani pentru copiii si adolescentii suferinzi de cancer.

A urmat o pauza de 10 secunde.

Incet – încet a început sa creasca ideea si proiectul si iata-ne aici, antrenându-ne pentru SUCCES si pentru VIATA celor cu probleme.

Dupa ce v-am spus povestea trebuie sa va spun de fapt care-i ideea. Iulian Novac va alerga 1000 km, între 1 octombrie si 21 octombrie, de la Satu Mare pâna la Constanta, pentru a strânge 80 000 euro pentru Asociatia PAVEL, care se ocupa cu sprijinul copiilor si adolescentii suferinzi de cancer.

Provocarea este ca singuri n-o sa reusim. Avem nevoie de voi – sa alergati alaturi de noi, sa ne încurajati, sa ne spuneti o vorba buna  si, nu în ultimul rând, sa-i ajutati pe cei pentru care facem toata nebunia asta.

Vom reusi IMPREUNA!

Pentru ca lucrurile pe care noi le consideram banale, altii ar da orice sa le poata  face. Pentru ca noi putem, iar ei mai putin. Pentru ca suntem puternici si ei au nevoie de noi.

Pentru mai multe detalii va rugam sa explorati diverse sectiuni ale website-ului:
http://www.1000pentruviata.ro/  si daca doriti detalii, va rugam sa consultati proiectul oficial de la sectiunea Sponsori. Proiectul estein pregatire si site-ul este inca in lucru.

           Jocurilor Mondiale pentru Copiii Invingatori

                          World Children Winner’s Games
                                    Moscova, 13-15 iunie 2010


Intre 10 si 16 iunie 2010, Asociatia P.A.V.E.L. a facut posibila participarea a 7 copii, 7 parinti si 2 insotitori la World Children Winner’s Games (http://www.winnersgames.ru/), organizate de catre Russia The Grant a Life charity foundation si Football Club Lokomotive (WWW.PODARI-ZHIZN.RU) La eveniment au participat copii din 8 tari europene. Transportul echipei Romaniei la eveniment a fost sustinut financiar de catre Novartis Romania.
Cu aceasta ocazie multumim companiei Novartis, Ambasadei Rusiei la Bucuresti, fundatiei Russia The Grant a Life charity si Football Club Lokomotive si tuturor voluntarilor din Rusia ce au insotit grupul de copii pe tot parcursul sederii in Rusia.

Doi dintre copiii romani au castigat locul doi in cadrul competitiilor, la sah, Chisa Ionela Claudia si la tenis de masa, Campean Alexandra Maria. Toti copiii din echipa Romaniei au participa cu succes la 1 sau 2 probe sportive. Pentru toti, copii si parinti acest eveniment a fost unul dintre cele mai frumoase din cate li s-a intamplat! De aceea, MULTUMIM!

EUROCHILD 2010 Anthology of Children"s Artwork and Poetry

Castigatorii competitiei EUROCHILD 2010 au lucrarile publicate in EUROCHILD 2010 Anthology of Children"s Artwork and Poetry.
La inceputul anului am trimis la aceasta competitie desenele mai multor copii de la sectiile de oncopediatrie din Bucuresti si cativa dintre ei sunt printre castigatori. Rasplata competitiei: lucrarile castigatorilor se afla in Antologia mentionata mai sus.

Castigatarii nostri sunt:

De la Spitalul M.S. Curie
Haranita Alexandru
Nastasie Narcisa
Paslaru Marius
Schiopu Denisa

 
De la Institutul Oncologic Prof. Dr Alexandru Trestioreanu
Ionita Cosmin
Anghel Ionut
Ilioaia Ionut
Marginean Liliana
Pacuraru Alexandru
Prunaru Giovani

Popirla Diana (lucrarea reprezinta o compozitie literara)

 

Multumim Administratiei Prezidentiale pentru ajutorul acordat familiilor aflate in dificultate!

Din 2008 si pana in prezent, datorita demersurilor facute de catre asistenta sociala a Asociatiei P.A.V.E.L. , peste 250 de familii cu copii bolnavi de cancer si aflate in dificultate financiara au obtinut, fiecare, un ajutor financiar anual variind intre 1500 si 2500 RON, de la Administratia Prezidentiala.  In numele tuturor, va multumim!

 

COMUNICAT DE PRESÃ
19 iulie 2010

Sãptãmâna Oncopediatriei pe SãnãtateaTV.ro

http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/oncologie/asociatia-pavel-o-unda-de-speranta-pentru-micutii-bolnavi-de-cancer/

http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/oncologie/medicii-oncopediatri-tot-mai-putini-in-romania/

http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/oncologie/cancerul-la-copii-forme-de-manifestare/

http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/oncologie/cancerul-la-copii-vindecabil-in-proportie-de-80/


SãnãtateaTV.ro abordeazã sãptãmânal teme importante din domeniul sãnãtãtii, dezbãtute în cadrul unor emisiuni si articole cu scop informativ și educativ, realizate în colaborare cu unii dintre cei mai renumiti medici si specialisti. ...

“Cancerul la copii este o afectiune frecvent întâlnitã, cu o tendintã de crestere în ultima perioadã de timp. În unitatea pe care o conduc se asigurã tratamentul, sãptãmânal,  pentru  50 de cazuri de copii bolnavi de cancer”, a declarat dr. Cristian Scurtu, seful Sectiei Oncopediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgentã pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” din Bucuresti.

Ca o alternativã la inexistenta centrelor de tratament oncopedriatice, Asociatia PAVEL vine în sprijinul micutilor diagnosticati cu cancer. Asistenta psihologicã si educatia prin terapie ludicã joacã un rol crucial în sprijinul oferit copiilor bolnavi.

Sãnãtatea Media Group, lider în servicii de comunicare si relatii publice în domeniul sãnãtãtii, a organizat, pentru prima datã în România, o Conferintã de Oncologie Pediatricã, pe data de 13 martie 2010, în cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, eveniment ce a avut loc la Bucuresti. “Pentru a veni în sprijinul micutilor diagnosticati cu cancer, precum si al familiilor acestora, Conferinta de Oncologie Pediatricã a avut ca principal obiectiv facilitarea accesului la informatii complete si competente cu privire la prevenirea, implicatiile si tratamentul bolilor canceroase la copii”, a declarat Simona Wist, Director de Dezvoltare la Sãnãtatea Media Group.

SãnãtateaTV.ro, divizia online a trustului de presã Sãnãtatea Media Group reprezintã prima televiziune online din România dedicatã sãnãtãtii. În mai putin de trei ani de la înfiintare, SãnãtateaTV.ro si-a câstigat statutul de cea mai importantã sursã de informare în domeniul medical, îmbinând eficient cele mai importante functii ale mass-media: informarea si educarea.

Pentru mai multe informatii:
Raluca Popescu
PR Executive
Tel.: 0733.011.106
E-mail: pr@sanatateamediagroup.ro
www.sanatateatv.ro

 

Sursa:  ResponsabilitateSociala.ro

                     

Firma Edefau Technik vine cu o propunere nouã pentru colectarea si reciclarea cartuselor de imprimanta folosite de la companii! O parte din bani sunt donati Asociatiei PAVEL!

Firma Edefau Technik ofera serviciu gratuit de colectare a deseurilor de cartuse de imprimanta de la companii. Serviciul este promovat in parteneriat cu Asociatia PAVEL, o organizatie neguvernamentala a parintilor cu copii bolnavi de cancer. O parte din banii obtinuti in urma re-valorificarii cartuselor urmeaza sa ajunga la aceasta organizatie.

Cutie Colectare Cartuse
Serviciul este o buna oportunitate pentru companii de a-si demonstra responsabilitatea atat fata de mediu, cat si fata de cauza copiilor bolnavi de cancer.
De asemenea, poate fi o oportunitate pentru derularea unor campanii de comunicare cu angajatii sau cu partenerii.

Serviciul are un site special, unde este prezentat atat mecanismul de functionare, cat si cauza Asociatiei PAVEL.

Prin intermediul site-ului, o companie poate solicita gratuit cutii pentru colectarea cartuselor. Odata umplute, cutiile sunt ridicate, tot gratuit, de Edefau Technik.

Reprezentantii Edefau Technik afirma ca printre avantajele serviciului oferit de ei se numara faptul ca:

    * Se adreseaza companiilor de orice dimensiune, inclusiv IMM-urilor. Nu exista o cantitate minima, pentru preluarea unui transport de deseuri.
    * Are o acoperire nationala.

Edefau Technik detine in Bucuresti un centru de colectare a deseurilor, autorizat de Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti.

Mai multe detalii despre companie si despre serviciul de colectare pot fi gasite pe www.proiectsocial.ro 

Sursa: http://www.responsabilitatesociala.ro/stiri-csr/serviciu-de-colectare-a-cartuselor-uzate-in-beneficiul-copiilor-bolnavi.html

Informatii privind colectarea din partea companiei Edefautechnik.

"Edefau Technik SRL , prin acest e-mail dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca, din motive economice punctul de lucru din Bucuresti se inchide incepand cu data de 01.12.2010. Ramane deschis punctul de lucru din Oradea, Jud Bihor, Str.Matei Corvin, nr.33.

Procedeul de colectare se desfasoara ca inainte, doar ca ridicarea tonerelor se va face de catre Fan Courier Express si trimise la Oradea. (Mangher Adrian nu face parte din echipa Edefautechnik - a nu i se preda Cartuse in numele nostru !!)

Cutiile de colectare se solicita prin email sau telefonic persoanei de contact  al firmei SC Edefau Technik - Livia Petrusan . In momentul sosirii unui angajat de la "Fan Courier", acesta va preda numarul de cutii solicitate pentru depozitarea cartuselor colectate. Veti gasi un plic atasat pe o cutie, care contine  atat un pliant cu informatii despre acest Proiect Social, cat si  Procese Verbale care vor trebui semnate si stampilate de dvs. (cate un exemplar pentru fiecare parte).

Cand acele cutii vor fi pline, pentru expedierea  lor , va rugam sa solicitati serviciul "Fan Courier Express " ( avem Contract) la nr. de telefon - 021/9336 ( sau alt numar de tel. Fan Courier din localitatea DVS.), iar acestia se vor deplasa la sediul dvs. Precizati pe cutia/cutiile colectoare, in dreptul expeditorului numele firmei/institutiei care face aceasta donatie.

Toate cheltuielile de expeditie vor fi suportate de catre S.C. Edefau Technik Imobiliare S.R.L.
Pentru o cantitate mai mare de cartuse de toner ne deplasam personal , cu mijloace de transport proprii.

Persoana de contact :
Livia Petrusan
Sediu social: Oradea/Romania, Str. Mehedinti, nr.33.
Punct de lucru ( Depozit): Oradea, str. Matei Corvin, nr.33.
Tel : 0 359 428 192,  Fax: 0 359 428 191,
Mobil: 0 724 266 126, 0728 968 556
E-Mail : office-international@edefautechnik.com "

 

Ce s-a mai intamplat de 1 iunie ????

Americanul Red Grammer concerteaza in Romania

            

Red Grammer a cantat pentru copiii de la sectiile de oncopediatrie din Insrtitutul Oncologic si Spitalul M. S.Curie din Bucuresti!!!
Multumim organizatorilor, dar si lui Red Grammer!!
Copiii si mamele au fost incantate de spectacolul oferit de Red!

Dublu nominalizat la premiile Grammy, in 2005 si 2007, la categoria Cel mai bun album pentru copii.  Concertele din Romania fac parte dintr-un proiect amplu dedicat educatiei si care va mai cuprinde: workshop-uri, intalniri informale cu parintii si educatorii si lansarea albumului “Bebop Your Best!" . Turneul lui Red Grammer in Romania este organizat de Centrul Medical Unirea Bucuresti (www.cmu.ro) si Rainbow Power Iasi cu ocazia Zilei Internationale a Copiilor
In perioada 31 mai - 5 iunie 2010, cantaretul american Red Grammer, dublu nominalizat la premiile Grammy, va concerta pentru copiii din Romania, fiind invitat la Iasi si Bucuresti intr-o serie de spectacole si activitati organizate de Centrul Medical Unirea Bucuresti si Rainbow Power Iasi.    
“Spectacolele din Romania sunt un cadou oferit comunitatii cu ocazia zilei internationale a copiilor. Dorim ca un numar cat mai mare de copii si familiile acestora sa se bucure impreuna de munca de-o viata si talentul lui Red Grammer in domeniul educatiei”, declara doctor Wargha Enayati, director general Centrul Medical Unirea.   
Bunatatea, corectitudinea, responsabilitatea si rezolvarea pasnica a conflictelor sunt teme predilecte pentru Red
Grammer. Albumele “cELLAbration: a tribute to Ella Jenkins” si “Bebop Your Best!" au fost nominalizate la Premiile Grammy, la categoria Cel mai bun album pentru Copii, in 2005 si respectiv in 2007.
Albume: Soul Man in a Techno World, Free Falling, Teaching Peace, Hello World, Down the Do-Re-Mi, and Can You Sound Just Like Me?
www.redgrammer.com
AUDIO
http://www.baylinartists.com/userfiles/RG_The_ABCs_of_You.mp3
http://www.baylinartists.com/userfiles/RG_Buono_Appetito.mp3
VIDEO
http://www.professorgarfield.org/pgf_MusicBot.html
Alaturi de organizatori Centrul Medical Unirea si Rainbow Power Iasi, spectacolele sunt sustinute de: partenerii oficiali Centrul Comercial Felicia, Carrefour Felicia Iasi, partenerii institutionali: Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi”, American Corner, Iasi, Fundatia ASED, www.ased.org.ro, Asociatia Waldorf Iasi, www.waldorf-iasi.ro si partenerii media: Suplimentul de Cultura, Radio Hit.


Spitalul Clinic Coltea a inaugurat cel mai nou centru de radioterapie din România

Spitalul Clinic Coltea a inaugurat cel mai nou centru de radioterapie oncologicã din tarã. Centrul detine douã noi acceleratoare lineare. Aici se pot trata tumori maligne atât din specialitatea oncologicã, cum ar fi tumorile solide, cât si din hematologia oncologicã. Pe lângã aceastã investitie au fost finalizate lucrãrile de renovare si reconstructie, proiect început la Spitalul Clinic Coltea de aproape zece ani. Valoarea investitiei la Spitalul Clinic Coltea este de 63 de milioane de euro si este finantatã în totalitate de Ministerul Sãnãtatii. Pânã în prezent radioterapia cu accelerator linear putea fi efectuatã în Bucuresti doar la Institutul Oncologic Prof. Dr. Trestioreanu din Bucuresti, unde functioneazã douã acceleratoare. Spitalul Clinic Coltea este parte a proiectului pilot de administrare unitarã realizatã de Primãria Municipiului Bucuresti pentru spitalele municipale, iar în urma acestei investitii devine unul din cele mai moderne spitale din România.

http://www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/spitalul-clinic-coltea--a-inaugurat-cel-mai-nou-centru-de-radioterapie-din-romania/

Carta drepturilor copiilor in spital

La nivel european, exista deja adoptata “Carta drepturilor copiilor in spital” :

•    1.  Copiii vor fi admisi in spital numai daca tratamentul necesar nu poate fi oferit la domiciliu sau ambulatoriu.
•    2.  Copiii in spital vor avea dreptul sa aiba parintii sau substitutii acestora alaturi tot timpul.
•    3.  Cazarea va fi asigurata tuturor parintilor, ce vor fi ajutati si incurajati sa isi insoteasca copiii. Parintii nu ar trebui sa fie nevoiti sa suporte costuri aditionale sau sa sufere reduceri ale veniturilor. Pentru a putea participa in ingrijirea copilului, parintii ar trebui sa fie informati permanent si participarea lor activa ar trebui incurajata.
•    4.  Copiii si parintii vor avea dreptul la informare conform cu varsta si puterea lor de intelegere. Trebuie luate masuri pentru evitarea stresului fizic si emotional.
•    5.  Copiii si parintii au dreptul la participare in cunostinta de cauza la toate deciziile ce tin de tratament. Toti copiii ar trebui sa fie protejati impotriva tratamentului sau investigatiilor care nu sunt necesare.
•    6.  Copiii vor fi spitalizati impreuna cu alti copii care au aceleasi nevoi si nu vor fi spitalizati in saloane de adulti. Nu ar trebui sa existe nici o limita de varsta pentru vizitatorii copiilor din spital.
•    7.  Copiii  ar trebui sa aiba oportunitatea de a se juca, recreea si primi o educatie conform varstei si conditiei lor, intr-un spatiu echipat si cu personalul necesar pentru a le acoperi nevoile.
•    8.  Personalul de specialitate va trebui sa aiba pregatirea necesara pentru a raspunde nevoilor fizice, emotionale si de dezvoltare ale copiilor si familiilor lor.
•    9.  Continuitatea tratamentului ar trebui sa fie asigurata de echipa care se ocupa de copil.
•    10. Copiii vor fi tratati cu tact si cu intelegere, iar sfera lor privata va fi respectata.
European Association for Children in Hospital (EACH)

 
 

 

 Va rugam sa sustineti activitatile desfasurate de organizatia noastra

pentru copiii si tinerii cu cancer si parintii lor! Multumim!

Cancer TelVerde: 0 800 800 421

Cum puteti ajuta ? Facand donatii sau/ si sponsorizari in bani sau/ si bunuri (mai multe aflati pe pagina: Implica-te, a acestui site):

Donatiile in bani catre Asociatia P.A.V.E.L., pentru sustinerea programelor si activitatilor desfasurate de aceasta, se pot face:
 - in contul Asociatiei P.A.V.E.L., deschis la BANCPOST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti, Romania.

 Conturi curente:
   RON:   RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01
   USD:   RO92 BPOS 7100 3031 332U SD01
   EURO: 
RO48 BPOS 7100 3031 332E UR01

 Conturi proiecte:
  RON:   RO16BPOS71003031332RON01
  EURO: 
RO10BPOS71003031332EUR06

 sau
 - in contul Asociatiei P.A.V.E.L., deschis la banca UniCredit Tiriac, sucursala Pantelimon:
  RON: RO08BACX0000000271027000

sau
 - on line, puteti dona pe site-ul nostru:  www.active.com/donate/asociatiaPAVEL  (acest cont se afla in USA si banii ajung la P.A.V.E.L., in circa 1 luna; acolo, se retine si un mic comision, pentru fiecare suma incasata)
 - direct la Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L., cam. 116, din Institutul Oncologic, sos. Fundeni 252, sector 2 sau la sediul Asociatiei P.A.V.E.L. (Casa Parintilor), din Bucuresti, Sos. Mihai Bravu 311-313, Bl. SB 1, Sc. 1, Et. 1, Ap. 1, Sector 3. Tel: 021 3112700 si
021 3442885

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni Asociatia P.A.V.E.L. cu sponsorizari, informand angajatii despre aceasta posibilitate sau oferind spatiu publicitar pentru materialele organizatiei (afise, pliante, bannere, spot TV si radio).

Fotografie realizata de fotoreporterul: Lucian Muntean

Comunicat de presa

Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viata Este Luminoasa), asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave, a lansat pe data de 1 decembrie 2009 proiectul „Sustinerea si diversificarea serviciilor de terapie prin arte si joc in cadrul programului „Camere de joaca” in sectiile de oncopediatrie a unor spitale din Bucuresti”.
Proiectul este finantat de Fundatia pentru Comunitate și MOL România în cadrul programului „Pot ajuta? Program pentru Sãnãtatea Copiilor”.
Durata proiectului este de 11 luni si se desfasoara in Bucuresti, in cadrul Camerelor de joaca ale Asociatiei P.A.V.E.L. Camerele de joaca sunt situate in cadrul Institutului Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu" si Spitalul Clinic "M. S. Curie" (BUDIMEX).
Proiectul isi propune sa implementeze, specific grupului de beneficiari si mediului spitalicesc, noi metode de relaxare si detensionare, metode cuprinse in terapia prin arte combinate care nu au fost abordate si sustinute pana acum. Activitãþile derulate în cadrul proiectului vor conduce la o imbunatatire a capacitatii de confruntare cu boala si problemele adiacente generate de aceasta. Prin urmare, grupurile tinta in acest proiect sunt: copii si tinerii internati in sectiile de oncopediatrie ale institutiilor mentionate. parintii sau insotitorii acestora cat si personalul angajat si voluntarii ce isi desfasoara activitatile la Camerele de joaca din cele doua spitale.
Necesitatea acestui proiect a survenit in urma identificarii nevoii de terapie prin joc, a nevoii de diversificare si implementare a cat mai multe instrumente si metode specifice cat si a nevoii de perfectionare a personalului si a voluntarilor care aplica aceste metode terapeutice.    

Indeplinirea obiectivelor propuse in proiect se va realiza prin activitati de art terapie visual plastic precum: pictura si desen, modelaj, colaj, lectura, vizionare de filme, meloterapie, auditii muzicale selectate, individuale si de grup. Toate acestea au ca scop final schimbarea perceptiei copilului despre mediul de spital si eliberarea tensiunii emotionale.
 
Pentru mai multe informatii despre derularea proiectului vã rugãm sã contactati Asociatia P.A.V.E.L., tel./fax 021. 311.27.00, e-mail: info@asociatiapavel.ro, persoane de contact:
Olga-Rodica Cridland, Presedinte Asociatia P.A.V.E.L. e-mail: olga.cridland@asociatiapavel.ro
Raluca Tanase, Coordonator de proiect, raluca.tanase@asociatiapavel.ro

   


Ce noi site-uri va mai recomandam:

http://www.mesotheliomaweb.org/symptoms.htm

The Mesothelioma Website: http://www.mesotheliomaweb.org, has been one of the most comprehensive sites on asbestos and mesothelioma for over ten years, providing information and support to those who have been exposed to asbestos. Mesothelioma Web has achieved HON (Health On the Net) code approval; HON is a non-profit organization whose mission is to guide people to accurate medical information and expertise online and thereby to contribute to improved health care through patient empowerment and better informed health professionals.

http://www.pleuralmesothelioma.com/

Pleural mesothelioma center is the leading resource on asbestos exposure.
Pleural Mesothelioma Center - Pleural mesothelioma is by far the most prevalent form of mesothelioma. According to the American Cancer Society, three-quarters of all mesothelioma cases are pleural. Pleuralmesothelioma.com offers the most comprehensive and current information on asbestos exposure and mesothelioma.

"www.medicinainternationala.ro"
Din prezentarea de pe site, despre scopul acestuia: "O mana intinsa pentru viata. Comunicarea inseamna Speranta!   
A impartasi informatii, experiente sau un simplu sfat poate face diferenta intre disperare si speranta, intre viata si moarte... Medicina Internationala.ro este o platforma de comunicare menita a facilita schimbul de informatii si experiente in legatura cu tratamente si operatii complexe disponibile, din pacate, doar in afara Romaniei. "
Atat Vlad cat si Aniela sunt voluntari si la Asociatia PAVEL.

"http://www.farmaciainternationala.ro/"
Despre site: "Se intampla ca medicamentele necesare pentru tratarea diferitelor boli sa nu fie intotdeauna la indemana in farmaciile si spitalele din Romania.
www.farmaciainternationala.ro este un proiect non-profit care isi propune sa va sprijine in cautarea acestor medicamente."

http://www.salveazavieti.ro/
creat de catre: Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu, Helen Necsulescu, Simona Turea, Ionela Nicolau, Liviu Lambrino si Bianca Ivascu. Paula Herlo (Senior Corespondent PRO TV) este Presedinte Onorific al asociatiei Salveaza Vieti.
Ce isi propun sa faca:
"- monitorizarea evolutiei fiecarui caz in parte din punctul de vedere al evolutiei bolii cat si a tratamentului aplicat sau, dupa caz, al demersurilor facute de autoritati pentru realizarea tratamentului in strainatate
- acordarea de sprijin in relatia cu autoritatile statului pentru bolnavi si familiile acestora daca este cazul in vederea respectarii drepturilor omului
- monitorizarea legislatiei din domeniul medical si informarea pacientilor cu privire la drepturile pe care le detin
- monitorizarea activitatii parlamentare in domeniul medical si lobby pentru modificari legislative, acolo unde Asociatia considera necesar/ oportun "

http://www.oncopediatrie.ro/
Portalul este dezvoltat de catre compania Danone in colaborare cu specialisti in domeniu.
"Bun venit pe Portalul de Oncopediatrie, principala resursa de informare si comunicare privind cancerul la copii si tineri din Romania. Acest portal se adreseaza corpului medical si isi propune sa acoperea o parte importanta a informatiilor de specialitate legate de ingrijirea copiilor si tinerilor bolnavi de cancer. Cea mai mare parte a continutului este, insa, accesibil si publicului larg."

http://www.infopacienti.ro, este cea mai complexa platforma dedicata informarii si dezbaterilor asupra problemelor pacientilor din Romania, gazduieste incepand de pe data de 23 decembrie 2009, primul Manifest dedicat pacientilor din tara noastra.

http://www.protectiapacientilor.ro/promovare-drepturi.html
Asociatia Nationalã pentru Protectia Pacientilor
Obiectivul nostru principal este acela de a ne asigura cã niciunui pacient nu îi este refuzat dreptul de a fi:
©  corect informat;
©  competent tratat;
©  complet despãgubit pentru prejudiciile materiale ºi morale ce îi sunt produse datoritã malpraxisului medical si a deficienþelor administrative survenite în furnizarea de servicii si îngrijiri medicale.

http://www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php 
http://www.inimacopiilor.ro/about.php

Pentru copiii cu probleme cardiace grave exista o singura solutie: interventia chirurgicala - adeseori urgenta si foarte
specializata. In aprilie 2009, Asociatia noastra si-a propus sa stranga cel putin 500.000 EURO, suma minima necesara pentru ca departamentul compus dintr-o sala de operatii si un salon pentru terapie intensiva postoperatorie sa poata fi infiintat. Acum, suma minima s-a strans, s-au strans si foarte multi prieteni in jurul nostru iar Ministerul Sanatatii a oferit sprijin logistic si financiar, astfel incat proiectul nostru s-a extins, departamentul de cardiochirurgie va beneficia de un spatiu mult mai mare si de o dotare mai complexa.

Evenimente la care a participat si Asociatia P.A.V.E.L. (ce au avut loc de la 1 la 23 decembrie 2009)

Update 23 decembrie

Cum am organizat Craciunul in spitale puteti vedea pe: http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/evenimente-medicale/dar-din-inima-decembrie-2009/

Pe 13 decembrie a avut loc la RomExpo, pavilioanele 16 si 17, marele eveniment caritabil: Bazarul IWA.  Asociatia IWA a ajutat de-a lungul anilor nenumarate organizatii, scoli si spitale, multumita efortului comun realizat de membrele asociatiei si sponsorilor ei. Printre ele, s-au aflat in 2009: Spitalul de Urgenta pentru Copii M.S.Curie, unde IWA a cumparat echipamente medicale in valoare de: 68.250 lei, Institutul Clinic Fundeni, pediatrie, unde s-au cumparat echpamente medicale in valare de 40.000 lei si Institutul Oncologic Bucuresti, unde IWA a cumparat echipament medical in valoare de 55.000 lei. Cu aceasta ocazie, si Asociatia P.A.V.E.L. va expune spre vanzare lucrari de-ale copiilor si voluntarilor. 

Dupa cum stiti, Asociatia P.A.V.E.L. este cea mai implicata asociatie de pacienti in sprijinirea copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si leucemii si a familiilor lor, a clinicilor de oncopediatrie si hematologie pediatrica din Bucuresti, dar chiar si a adultilor bolnavi de cancer, desfasurand o bogata si diversa activitate in favoarea lor, in decursul ultimilor 12 ani.


Bazarul IWA, cel mai mare eveniment caritabil de Craciun a fost si in acest an un eveniment reusit! Participand pentru prima oara la acest eveniment, echipa P.A.V.E.L. a reusit sa faca promovata cauza copiilor bolnavi si a organizatiei, sa atraga atentia publicului asupra lucrarilor realizate de copii si voluntari si in acelasi timp, sa invete mai mult despre celelalte organizatii prezente. Multumim Asociatiei Internationale a Femeilor din Romania. Standul Asociatiei P.A.V.E.L. a fost vizitat si de catre Prima Doamna a Romaniei, doamna Maria Basescu. Puteti vedea mai mult pe: http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/evenimente-medicale/targ-de-craciun-eveniment-caritabil-de-strangere-de-fonduri/


In data de 3 decembrie 2009, a avut loc Gala Sanatatii TV, a 2 a editie, la hotelul Hilton, la ora 19. La prima editie a Galei Sanatatii TV din 2008, Asociatia P.A.V.E.L. a fost premiata ca "Cea mai implicata organizatie de pacienti". La gala din acest an, a fost prezentat un video - clip despre Asociatia P.A.V.E.L. si copiii bolnavi.

 

 

 

         

Medicamente ce lipsesc din Romania

 
Tratamentul citostatic in oncologie inseamna utilizarea unor protocoale de tratament policitostatic (2, 3, 4, 5 medicamente) a caror eficienta terapeutica este demonstrata de trialuri clinice multicentrice si care ofera in prezent maximum de eficienta. Lipsa unui medicament din combinatia terpeutica scade sansa la viata a pacientului.
Aceste medicamente s-au gasit in Romania in urma cu cativa ani.

Pe masura ce aceste medicamente au disparut, in ultimii 2 -3 ani au fost inregistrate in tara medicamente oncologice noi de sute/ mii de euro per cura lunara, la care bolnavii oncologici au acces gratuit  (unele necesita aprobari ale CNAS). Toate medicamentele care nu se gasesc in tara sunt citostatice ieftine (mai putin de 100 euro/per cura lunara.) Efortul financiar de a asigura existenta pe piata si gratuitatea lor prin programul national de cancer este nesemnificativ comparativ cu sumele alocate deja.
Aceste medicamente sunt utilizate in cancerele cu incidenta mai mare  la copil si adolescent, comparativ cu adultul: tumori cerebrale (20%), leucemii, limfoame Hogkin si non Hodgkin (35%), nefroblastom, sarcoame  de tesuturi moi, tumori Ewing/PNET, tumori germinale, histiocitoza X (25%). Patologia enumerata reprezinta 80% din cancerele copilului si sub 10% din cancerele care apar la adult.
Cancerul la copil reprezinta doar 2% din toate cancerele umane.
Cu alte cuvinte 80% din cancerele copilului nu pot fi tratate conform protocoalelor adoptate de comunitatea oncopediatrica internationala si care ofera sanse de vindecare de peste 90% in unele dintre cancere. Exemple: nefroblastomul, tumora renala curabila in procente de 95%- 98% in stadiile nemetastazate are in planul de tratament actinomicina D (cosmegen) . Aceasta nu poate fi inlocuita cu nici un alt citostatic inrudit. Boala Hodgkin este curabila in procente de peste 90% , utilizandu-se protocolul ABVD; este evident ca lipsa a 2 din 4 medicamente (vinblastin si dacarbazina) modifica semnificativ sansa de vindecare.
In tara noastra copiii au asigurata prin lege gratuitatea asistentei medicale.
In tara noastra bolnavii oncologici au acces gratuit la orice fel de tratament oncologic. Inca nu este introdus sistemul de co-plata nici pentru medicamentele foarte scumpe.
Majoritatea pacientilor nu au posibilitatea financiara sau relatiile necesare de a procura un medicament din strainatate.

Medicamente care nu se gasesc de mult timp in farmaciile din Romania si care intra in schemele de tratament a multor forme de cancer, la copii:
Teniposide (Vumon, VM-26), Daunoblastine (Cerubidine, Daunorubicine), Actinomycine D (Cosmegen Lyovac 0.5 mg), Procarbazine (Natulan), Metrotexate 2,5 mg tablete, Vinblastine (velbe 10mg fl.), Kidrolase, Erwinase, Melphalan, BiCNU, Dexametazona (oral),.......
La semnalele de alarma trase de medici si parintii copiilor bolnavi, privitor la lipsa acestor medicamente, dar si a altor dificultati din oncologia pediatrica, Asociatia P.A.V.E.L. s-a implicat de ani de zile in gasirea de solutii, pentru aceste situatii dificile, astfel:
- prezentarea de catre reprezentanta Asociatiei P.A.V.E.L., la mitingul de protest organizat in 7 mai 2007, in fata Ministerului Sanatatii, de catre mai multe organizatii de pacienti cu cancer (din FABC), a listei de revendicari a pacientilor cu cancer (ca o completare a celei prezentate de FABC si publicata pe:
http://www.asociatiapavel.home.ro/news_ro.htm), lista unde a fost mentionata absenta acestor medicamente din Romania, solicitandu-se rezolvarea urgenta a acestei situatii; aceasta lista a fost inaintata direct D-lui Ministru al Sanatatii, cu punctarea speciala a problemei legate de absenta medicamentelor; despre absenta acestor medicamente, reprezentanta Asociatiei P.A.V.E.L. a vorbit si in cadrul Comisiei de Oncologie a Ministerului;
- prezentarea la diverse intalniri nationale si internationale a problemelor grave cu care se confrunta familiile cu copii bolnavi de cancer, solicitand sprijin international, ultima interventie fiind in ianuarie 2007, la Strassbourg – in fata reprezentantilor Organizatiilor Internationale asociate Consiliului Europei (INGO) si a unor parlamentari europeni;
- procurarea unor medicamente in cazuri de urgenta, atunci cand organizatia a avut fonduri pentru acestea;
- aducerea in fata presei a unui doctor oncolog (la conferinta de presa organizata cu ocazia Caravanei Bolnavilor de Cancer) care sa vorbeasca despre lipsa acestor medicamente si situatia catastrofala din oncologia pediatrica, tragand astfel un semnal de alarma;
- alte declaratii in presa; 

http://www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/medicamentele-oncologice-ieftine-disponibile-doar-in-strainatate/

APELURI  UMANITARE

Suntem sunati frecvent de parinti disperati ce au nevoie pentru tratamentul copilului lor de anumite medicamente (recomandate de medici), intrebandu-ne unde si cum pot procura astfel de medicamente. Unele dintre ele nu se gasesc in Romania, cu toata ca intra in schema de tratament a bolii.
Primim si numeroase apeluri de la familii sau chiar de la pacientii tineri, solicitandu-ne cu disperare sa-i ajutam sa stranga banii pentru realizarea tratamentului sau operatiei necesare pentru salvarea lor, intr-o clinica din strainatate! Altii au nevoie pur si simplu nevoie de ajutor pentru mancare si medicamente pentru copilul bolnav!
Specificam ca putem ajuta in functie de posibilitatile financiare ale organizatiei, astfel incat activitatile acesteia sa nu fie afectate.

Nu avem posibilitatea de-a ajuta financiar pentru tratamente sau operatii in strainatate! N -am primit si inca nu primim finantare de la stat. Pentru a realiza misiunea noastra, depindem in totalitate de suportul persoanelor particulare si a companiilor si organizatiilor nationale si internationale. Daca noi nu vom reusi sa va ajutam material /financiar, va vom indruma si catre alti sponsori posibili.  

Cine sunt acesti copii si tineri, care este povestea lor, care sunt nevoile lor - aflati pe pagina "Implica-te" sau pe cele doua noi blogguri create, unde prezentam apeluri venite din partea familiilor copiilor bolnavi sau diverse cazuri sociale de copii bolnavi sau abandonati in spitale: http://apeluriumanitare.wordpress.com/ si http://humanitarianappeals.wordpress.com/
Dumnezeu sa va aiba in paza!

Ajutor pentru procurarea unor medicamente

Afland despre dificultatile intampinate de catre unii pacienti din Romania in procurarea unor medicamente esentiale in tratamentul unor boli grave, precum: cancer,.., un grup de prieteni din Uniunea Europena s-a hotarat sa ajute persoane bolnave de cancer (la recomandarea medicului acelor persoane), din Romania, ce nu pot face rost de anumite medicamente, incercand sa le procure si sa le trimita in tara. Medicamentele au pretul din farmaciile din EU. Deoarece aceste medicamente se procura din diverse tari, este posibil sa se gaseasca mai greu sau sa fie intarzieri in trimiterea lor in tara. De aceea, va sugeram ca, comanda lor sa se faca din timp (cu cel putin 2 saptamani inainte) si in cantitati limitate, pentru 1 sau 2 cure de tratament.
 
Pentru a putea trimite solicitarea dumneavoastra, completati formularul de pe site-ul:
www.farmaciainternationala.ro

Despre Erwinase

Medicamentul ERWINASE ( Erwinia L asparaginase ) este produs de o firma franceza
Tel : + 33 (0) 4 37 49 85 90
Fax : + 33 (0) 4 37 49 86 01
Email : jacques.guardiola@orphan-opi.com
si distribuit in toata lumea de OPi is a French pharmaceutical company distributing Erwinase worldwide including Romania.

Erwinase can be sent to Romania by our British distributor, DURBIN in London. (Phone: + 44 020 88 69 65 55, D.Amin@Durbin.co.uk)
The quotation & product details for Erwinase is as per following:
• Product: ERWINASE (Erwinia L-asparaginase)
• Packing: packs of 5 vials (10 000 UI) (It is not possible to supply just 4 vials, we can only supply full pack(s).)
• Storing: +2°C/ + 8°C (Has to be stored in a fridge)
• Price per pack: 1750 Euros + transport (547 euro)
• Payment: Prepayment
• Delivery: immediate after receipt of your order + payment.
Please forward a full delivery address to help me confirm if our courier will be able to deliver the medicine door to door. Also note we willneed a copy of the prescription from the patients\" doctor and the medicine has to be delivered to a healthcare professional (HOSPITAL OR RETAIL PHARMACIST/PHARMACY).
DIRECTOR:simon.ball@eusapharma.com

www.durbin.co.uk-e-mail  D.amin@Durbin.co.uk
http://www.eusapharma.com/contact_worldwide.html
http://www.eusapharma.com/erwinase.html
http://goldpharma.com/index.php?show=search&search_srt=ERWINASE&lang=ENGLISH

Din ce in ce mai putin suport pentru pacienti

"În România apar în fiecare an un numãr de 500 de noi cazuri de boli maligne la copil. Dintre acestea aproximativ 170 sunt leucemii, celelalte fiiind diferite tumori solide. Progresele înregistrate la nivel mondial în tratamentul multimodal fac ca actualmente pânã la 80% din aceste boli sã poatã sã fie eficient tratate cu supravietuire îndelungatã si vindecare în proportii crescânde de la an la an.

Tratamentul complex al tumorilor solide impune atât la diagnostic cât si ulterior un numãr semnificativ de investigatii , dintre care investigatiile imagistice ocupã un loc esential pentru stadializare, decizii terapeutice si urmãrire . Astfel cã fiecare dintre tumorle solide necesitã cel putin douã investigatii de acest fel în fiecare an.

În ultimele 6 luni fondurile financiare furnizate de casele de sãnãtate judetene pentru aceste explorãri au scãzut masiv împiedicând efectuarea unui tratament si a unei urmãriri corecte a pacientilor copii . Desi Ministerul Sãnãtãtii afirmã gratuitatea tratamentului pentru copii, aceste reduceri de fonduri aruncã costul acestor investigatii în spinarea pãrintilor acestor mici pacienti.

Este inadmisibil ca un examen de rezonantã magneticã cu substantã de contrast strict necesar pentru diagnosticul si urmãrirea eficientei tratamentului, cât si pentru decizia terapeuticã adecvatã unui copil cu diagnosticul de meduloblastom, investigatie care costã 18 milioane de lei, sã fie achitatã de cãtre familiile copiilor. Dacã statul român nu-si mai poate îndeplini aceste îndatoriri privind gratuitatea tratamentului acordat copiilor sã o declare rãspicat . Fãrã efectuarea acestor investigatii nu se poate conduce un tratament corect si eficient. "

Un medic oncolog, revoltat. 02.11.2009

Imbunatatirea dotarii sectiilor de oncopediatrie din spitale

Unul dintre obiectivele asociatiei P.A.V.E.L. a fost si este imbunatatirea conditiilor din spitale, prin obtinerea de donatii si sponsorizari pentru acest scop.
Pe parcursul anilor, cu ajutorul sponsorilor, adusi de catre Asociatia P.A.V.E.L. s - a realizat dotarea cu:
- mobilier de spital si alte bunuri pentru sectia de hematologie copii, de la Institutul Clinic Fundeni si pentru sectia de oncopediatrie a spitalului M.S.Curie (cu ajutorul fundatiei olandeze SKIN, au fost organizate in anii 1997 -1999, cinci transporturi cu mobilier si echipamente pentruaceste spitale, dar si cu bunuri pentru alte asociatii si institutii din Romania) si cumpararea a 4 frigidere pentru sectia hematologie copii (sponsor, fundatie germana);
- dotarea sectiei de oncopediatrie a spitalului M.S.Curie cu 1 "hota" pentru pentru prepararea tratamentului citostatic (pentru protectia personalului medical) (sponsor, fundatie germana) si cu 1 frigider pentru pastrarea medicamentelor;
- reamenajarea sectiei de Terapie intensiva a spitalului Dr. V. Gomoiu (2003 - 2004), dar si a celorlalte sectii (sponsor SKIN);
- reamenajarea in 2007 a Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L., a cantinei de la sectia de oncopediatrie a IOB, a salilor de joaca de la IOB si M.S.Curie si a locurilor de relaxare pentru parinti din sectiile de oncopediatrie de la IOB si M.S.Curie ( mai multi sponsori: Sanofi Aventis, Novartis, IWA,..);
- dotarea in 2008, cu mobilier de spital, a sectiilor de oncopediatrie si terapie intensiva de la IOB (sponsor fundatia SKIN);
- crearea parcului de relaxare si a terenului de joaca in curtea Institutului Oncologic (sponsor UniCredit), in 2009
- dotarea in 2009 cu echipamente (1 aparat analizator de gaze si ioni in sange, 1 coagulometru, 20 de suporti metalici pentru perfuzie, 2 cantare electronice, in valorare de 40.000 RON) a sectiei de hematologie pediatrica a Institutului Clinic Fundeni (sponsor IWA)
- dotarea in 2009 cu 1 "hota" pentru pentru prepararea tratamentului citostatic (pentru protectia personalului medical), de circa 55.000 RON, la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic (sponsor IWA)

Inaugurarea locului de joaca si de odihna, spatiu destinat copiilor internati in Sectia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu"

 

Proiect realizat de  Asociatia P. A. V. E. L.  in parteneriat cu Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” si  sponsorizat de UniCredit Tiriac Bank
            
Asociatia P.A.V.E.L., (“ Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa”), asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave a inaugurat astazi 12 August 2009 locul de joaca si de odihna realizat in curtea Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” pentru copiii si tinerii internati in sectia de oncopediatrie.
            
Evenimentul constituie finalizarea unei componente a proiectului “Glasuri de Copii” care beneficiaza de finantare in urma derularii programului de voluntariat Gift Matching al UniCredit Tiriac Bank si Unidea, Fundatia Grupului UniCredit.
            
Cea de a patra editie in Romania a programului Gift Matching initiat de catre Fundatia Unidea, apartinand Grupului UniCredit, a avut drept scop sprijinirea copiilor si a persoanelor defavorizate social, prin intermediul angajatilor Grupului UniCredit, care au fost Ambasadori ai proiectelor trimise de diverse organizatii. Angajatii Grupului UniCredit au donat bani pentru proiectele prezentate iar sumele adunate au fost dublate de catre Fundatia Unidea.
            
In acest fel, proiectul "Glasuri de copii" propus de Asociatia P.A.V.E.L. care cuprinde doua componente: "Terenul de joaca si un spatiu amenajat cu banci, masute si foisor pentru copii, tineri si insotitori, in curtea Institutului Oncologic Bucuresti “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” (IOB)" si  "Organizarea unei camere in Institutul Oncologic  destinata activitatilor de suport psihoterapeutic, spiritual si deconectare  pentru copil / tanar si parinte",  a beneficiat de finantare pentru a fi realizat.
             
Cea de a doua componenta a proiectului are ca obiectiv amenajarea si dotarea unei camere, la parterul IOB, destinata unor activitati cu copiii, tinerii si parintii acestora prin care sa beneficieze, intr-un cadru placut, de deconectare, relaxare si suport emotional, actiuni educative. Aceasta parte a proiectului este demarata si urmeaza a se finaliza in cursul lunii septembrie.
            
Parteneriatul dintre Institutului Oncologic Bucuresti “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu”  (IOB)", reprezentat de managerul Profesor Doctor Rodica Anghel  si Asociatia P.A.V.E.L. a facut posibila initierea, aprobarea si punerea in practica a acestui proiect. Buna colaborare stabilita intre institut si asociatie este facilitata de deschiderea si suportul pe care-l manifesta multi dintre cei ce lucreaza aici. Doamna Conferentiar Doctor Monica Dragomir, seful sectiei de oncopediatrie, acorda un sprijin permanent Asociatiei P.A.V.E.L. si reciproc.
           
Asociatia P.A.V.E.L., in numele beneficiarilor ei, copii si tineri bolnavi, parinti ai acestora adreseaza multumiri tuturor celor care au facut posibila concretizarea noului  proiect “Glasuri de copii”, celor implicati in programele si proiectele noastre, voluntari, sponsori, sustinatori si nu in ultimul rand, echipei.

    

    

    

    

  
Tot azi, 12 august a avut loc si o expozitie cu lucrari realizate de copiii si tinerii bolnavi si supravietuitori, ce au participat acum doua saptamani la tabara de creatie organizata de Asociatia P.A.V.E.L. la Manastirea Horezu.

              
Dupa 12 ani de activitate asociatia noastra si-a propus sa intareasca recunoasterea publica a celor care se implica in sustinerea cauzei pentru care existam ca organizatie si initiaza cu ocazia acestei inaugurari conferirea unor premieri, simbol de recunostinta.
            
Asociatia P.A.V.E.L., in cei peste 12 ani de activitate a derulat programe de servicii permanente, proiecte periodice, evenimente si actiuni in scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin care acorda asistenta sociala, sprijin moral, informational, psihologic si material atat lor cat si familiilor lor.
            
Activitatea asociatiei de-a lungul acestor ani a fost posibila prin contributia materiala a sponsorilor, donatorilor, organizatii si companii, finantatori de proiecte dar, in primul rand prin implicarea si contributia directa, generoasa si din suflet a oamenilor.            
Multi dintre acestia vor fi si vor ramane eroii anonimi ai unei cauze, pentru multi multumirile sau recunostinta celorlalti se va manifesta in tacere. Credem, ca si organizatie, ca este momentul si ca este bine sa initiem si recunoasterea publica a contributiei in folosul celor aflati in suferinta pentru care asociatia P.A.V.E.L. exista, cu speranta ca cei din jurul nostru vor vedea modele de generozitate si implicare.
             
Am oferit azi 12 August 2009 pentru prima data Diplome de Recunostinta P.A.V.E.L. pentru:
Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti – pentru parteneriatul si sustinerea  proiectelor  asociatiei P.A.V.E.L., in folosul tinerilor pacienti ai sectiei de oncopediatrie si a parintilor acestora
UniCredit Tiriac Bank-  pentru contributia voluntara a angajatilor care au sustinut proiectul “Glasuri de Copii”, proiect derulat prin programul Gift Matching al grupului UniCredit 
Doamnei Carmen Paula Sava - pentru contributia si implicarea ca voluntar in proiectele si activitatea asociatiei P.A.V.E.L. 
           
Voluntariatul pentru cauza unor copii si tineri loviti de boala cea mai dura are mereu o latura emotionala dureroasa. Dar compasiunea poate fi impletita cu intelepciunea de a oferi un strop de normalitate acestor copii si cele mai multe din programele, proiectele si actiunile asociatiei P.A.V.E.L., precum si a celor ce o sustin, au aceasta motivatie.

Diverse etape ale parcului pentru copii realizat de Asociatia P.A.V.E.L., incepand cu mai 2009 pana in prezent:

   

   

   

  

IN ATENTIA PARINTILOR CARE AU COPII CU PROBLEME CARDIACE

In acest moment exista in ISRAEL o clinica medicala ce are o fundatie Save a Child"s Heart (SACH), independenta, ce strange fonduri internationale pentru a PLATI OPERATII DE CORD PENTRU COPII.
In acest moment sunt stranse fonduri mari si pentru copii ce pot veni din Romania..

Site-ul fundatiei este: www.saveachildsheart.org sau se poate suna la redactia Radio Romania Cultural unde se pot cere detalii. Se asigura costurile pentru operatia in sine, tratament complet pre si post operator, cazare pentru un parinte. Parintele si copilul platesc doar biletul de avion dus-intors!!
Fundatia ofera si training (intre 3 luni si 3 ani) personalului medical din alte tari la Wolfson Medical Center, in diverse specialitati din cardiologia pediatrica.
28 .05.2009, "Stiinta in cuvinte potrivite" - rubrica medicala (redactori si prezentatori sunt Corina Negrea si Dan
Manolache)

http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/ShowNews/

 

  

 

 Momente de la 1 iunie 2009

 

 

 

 

 

 

 

 Asa a fost de 1 iunie 2008, la I.O.B.


Pledoarie pentru viata 

“Non avevo mai pensato seriamente alla mia morte.” (trad: Nu ma gandisem niciodata serios la moartea mea.)  Asta e inceputul cartii pe care o citesc de cateva zile. E destul de bizar ca asta e modul in care imi incep pledoaria pentru… viata, insa, dintre toate inceputurile, mi s-a parut cel mai potrivit.

Intotdeauna am crezut ca le pot face pe toate, ca o sa reusesc sa ii impac pe toti si sa fiu  fericita. O vreme am reusit sa fac fata unui program foarte incarcat, cu putin somn si mancare proasta. Cumva, eram mandra ca reusisem sa ma “educ”, ca reusisem sa fac multe cu resurse putine. Si totusi, curand urma sa mi se demonstreze cat greseam; nu eram infailibila, iar miliardele de celule din corpul meu aveau sa se revolte.

Am primit vestea ca aveam cancer pe 18 noiembrie, anul trecut. A trebuit sa citesc diagnosticul in privirile stanjenite ale doctorilor, stiu ca ar fi preferat ca parintii mei sa ma anunte, dar am inteles. Si, dupa ce au plecat, oricat as fi incercat sa ma stapanesc, am inceput sa plang. Nu cautam vinovati, nici cauze. Stiam ca, pur si simplu, se intampla si ca trebuia sa fac fata. Am plans putin cu mama, desi plangeam vazand-o pe ea ca plange. Apoi izbucneam amandoua in ras si ne spuneam ca totul va fi bine.

A fost greu trei zile. Trei zile in care nu-mi prea puteam stapani lacrimile, in care mi se cerea sa ma adaptez la noul meu statut de... muribund, pe care refuzam constant sa mi-l atribui. Nu m-am gandit niciodata ca ceva o sa mearga rau sau bine. Am evitat sa ma incadrez in statistici, mi-era suficient sa le cunosc. Si oricum nu m-ar fi ajutat niciodata fie sa ma resemnez in fata ideii de moarte sau sa pretind ca nimic nu poate sa mearga rau. Am incercat sa raman realista, desi sunt sigura ca mai am inca multe de facut pana sa... “plec”.

Asa ca am inceput chimioterapia. Am suportat intepaturile, greata, am incercat sa mananc si sa beau desi mi se parea practic imposibil. Curand mi-am vazut parul cazand, insa, desi multa lume are tendinta de a-si dramatiza propriile suferinte, nu e chiar atat de rau. Chimioterapia are neajunsurile ei, nu e o experienta placuta, insa e suportabila. Si pauzele dintre cure fac sa merite fiecare secunda de... “durere”. Personal, inca am o trauma... poate psihica, legata de branule; iar venele mele par sa inceapa sa se revolte si sa se inflameze de fiecare data cand un alt ac incearca sa isi faca drum printre plachetele sangvine si plasma.

Totusi, am incercat sa-mi combat boala si prin alte metode decat chimioterapia. Stiu ca psihicul e important, dar asta nu a fost o problema. Oricum mereu am fost optimista... uneori atat de optimista incat mi se reprosa asta. Apoi, am exclus din meniul meu intai e-urile si aditivii, zaharul, carnea de porc si vita, apoi carnea de pui si, in final, pestele, ca urmare a studiilor recente care privesc legatura dintre alimentatie si aparitia cancerului.

Maine ma operez. Am facut doua cicluri de chimioterapie, pana acum, iar dupa operatie mai am inca patru. In iulie o sa pot sa spun ca sunt, din nou, sanatoasa. Sunt nerabdatoare, desi stiu ca inca mai am de asteptat. Si in iulie, toate astea o sa fi meritat. O sa fiu “eu”, cea de dinainte, din nou. Poate putin schimbata, cu un stil de viata mai sanatos, care, desi uneori incomod, ma va tine departe de o eventuala intoarcere in spital.

Diana P.

 

   

                                                             Fotografie realizata de fotoreporterul: Lucian Muntean

"Izvorul minunilor

Unii cred ca ni se intampla sã trecem zilnic pe lângã minuni, dar suntem prea ocupati cu alte nimicuri sã le mai putem observa. Altii vorbesc despre deficiente ale memoriei când vine vorba de miracole. Sã zicem cã Dumnezeu ar despãrti luna în felii ca sã poti face tu un cadou drãgut cuiva. Sã zicem cã a fãcut-o în fata ta. Tu si El. Într-un an sunt sanse mari sã fii un ateu convins. O sã scriu acum rapid despre niste minuni recente sã îngreunez putin procesul ãsta de uitare.
Anul trecut minunile m-au nãpãdit în perioada Crãciunului. Spitalul Oncologic Fundeni poate fi si el acuzat cã a permis aparitia acestor fenomene. În primul rând, pentru curiosi, acolo e un fel de casa minunilor. Dacã vã simtiti trist si credeti cã o minune v-ar putea pune pe picioare puteti încerca sã treceti pe acolo. Sunt multe astfel de locuri în lume, evident. Totul e sã le treci odatã pragul si sã te lasi fermecat.

Minunile au mai multe chipuri. În primul rând, vã apare ceva ce seamãnã cu niste copii pe cinste. Asa încep minunile. Cu fete de copii. La spitalul din Fundeni un etaj întreg este dedicat copiilor care au cancer în diverse etape. Dacã îi priviti deja ca pe niste persoane lovite nu vã mai întrebati de ce nu câstigati nici o competitie sportivã. Copiii luptã. Toti. Si foarte multi câstigã. O sã-i însir pe cei care îmi vin în minte. Oricine poate trece pe acolo si sã completeze lista. În caz cã vã bat gânduri de genul acesta trebuie sã vã avertizez. E usor ca în rugãciuni sã puneti copilasii acestia înaintea voastrã. Speranta din ochii lor vã va urmãri.
Urmeaza povestile lor!  "
http://despreminuni.blogspot.com/2009_01_01_archive.html

 

Despre Casa Parintilor P.A.V.E.L.

De curand, am primit vesti destul de neplacute (in pragul sarbatorilor de iarna) despre intentia fundatiei olandeze (proprietara apartamentului pe care noi il numim Casa Parintilor PAVEL si care afost inchiriat gratuit asociatiei P.A.V.E.L.) de-a vinde apartamentul la pretul actual al pietii; Casa Parintilor PAVEL a jucat de-a lungul a 10 ani un rol foarte important in vietile multor familii cu copii bolnavi; aceste familii au primit acolo gazduire si suport (circa 1400 de intrari), acest loc fiind si un loc de intalnire a membrilor asociatiei noastre, a copiilor, tinerilor supravietuitori, de desfasurare a diverse activitati si chiar sediul asociatiei. Aceasta Casa a fost prima casa de acest fel (si inca unica) in Romania - destinata gazduiri familiilor venite la tratament in Bucuresti.  In Bucuresti, in cele trei clinici de oncopediatrie si hematologie pediatrica sunt tratati circa 70 % din copiii si tinerii bolnavi cu boli oncologice si hematologice din tara. De-a lungul anilor, am primit suport pentru a sustine aceasta casa din partea fundatiei olandeze, ca si de la alti sponsori, dar si in alte actiuni in beneficiul multor categorii de oameni (ceea ce se poate vedea in paginile site-ului nostru). Dar fara sacrificiul si efortul unui grup mic de voluntari ai organizatiei, de-a lungul celor 10 ani, mentinerea acestui spatiu curat, primitor, constant deschis oricarei familii din provincie, cu copil bolnav - nu ar fi fost posibila. Dupa cum poate stiti, organizatia noastra nu are un spatiu propriu (o adresa), organizatia fiind inregistrata initial la o biserica (unde figuram inregistrati si in prezent). Fundatia olandeza, proprietara apartamentului din sos. Mihai Bravu a cumparat la sugestia noastra acest apartament in 1998, cu scopul de-a ajuta Asociatia P.A.V.E.L. pentru a deschide acolo o casa de gazduire gratuita pentru parinti cu copii lor, veniti la tratament in Bucuresti. Apartamentul a costat 41.000 de dolari. Deschiderea oficiala a avut loc in prezenta presedintelui tarii, dl. Emil Constantinescu.
Motivul pe care fundatia olandeza l-a invocat a fost faptul ca au nevoie de acesti bani pentru a ajuta alte grupuri defavorizate, din tari invecinate ! (fundatia olandeza isi va continua activitatea si in tara noastra). De aceea, apelam la toti cei ce pot ajuta pentru a obtine un nou spatiu, ce va avea aceeasi destinatie ca si cel dinainte.

 

Cateva marturii despre Casa Parintilor P.A.V.E.L.

                   

Asociatia Tinerilor împotriva Cancerului "Gilda"  are site: http://atcgilda.wordpress.com/about/

       

 

  24 April 2009
European Parliament voted on important legislation impacting on cancer patients                       

 Cross Border Healthcare - weeping away obstacles

The European Parliament approved plans on 23 April 2009 to give EU citizens the right to seek healthcare abroad more easily and be reimbursed for the costs. MEPs also want patients to be properly informed about their rights when they are treated outside their home Member State. Under the draft directive, patients will have the right to seek healthcare abroad but Member States may nonetheless introduce a system of  prior authorisation for the reimbursement of hospital costs, if the financial balance of the Member State"s social security system could otherwise be seriously undermined. Importantly for rare cancer patients, parliament has added special rules for patients with rare diseases and disabilities which include rare cancers that might need special treatment. Patients affected by rare diseases should have the right to reimbursement, say MEPs, even if the treatment in question is not provided for by the legislation of their Member State and this shall not be subject to prior authorisation. Special costs for people with disabilities must also be reimbursed under certain conditions.
Read more:
http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/

However a word of caution! Member States are much more reluctant to adopt this legislation. It is therefore very important to use the European Parliament"s positive vote to keep up pressure at national level.

Rare Diseases - an invisible threat

Also adopted was a Communication on rare diseases which contribute heavily to the death rate in Europe but often go unrecognised. Concerted action at EU and national level is needed to tackle this challenge. MEPs want the Commission to present implementing measures by 2012, These should cover inter alia: a) the budgetary measures necessary for the Community Programme on Rare Diseases to be effective; b) the creation of relevant networks of centres of expertise; c) the collection of epidemiological data on rare diseases; d) the mobility of experts and professionals; e) the mobility of patients; and f) consideration of the important role of patient groups. This is a major opportunity for patients suffering from rare and difficult to treat cancers.
Read more:
http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/

Patient Safety --  war on hospital bugs

Patient safety is of increasing concern in healthcare systems everywhere. The most common problems are healthcare associated infections, medication-related events and complications during or after operations. Many such problems could be avoided fairly easily. To help achieve this aim, MEPs voted for a draft Council recommendation on patient safety, including the prevention and control of healthcare associated infections.
Read more:
http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/

For more information please contact Hildrun Sundseth, ECPC Director EU Policy.
ECPC - European Cancer Patient Coalition 

 

Un site folositor:  Current Oncology   www.current-oncology.com .  Website-ul Current Oncology  este un portal prin care profesionistii din sanatate de la toate nivelele au acces la articole si informatii acoperind o mare parte din domeniul oncologiei. Acest website se adreseaza de asemenea pacientilor cu cancer. 

 

Va invitam sa va uitati pe urmatorul site: MDAnswers (www.mdanswers.com), un serviciu ce permite pacientilor sa primeasca raspunsuri de la doctori din strainatate, prin telefon.

Pentru prima oara, pacientii pot acum sa aiba acces la un doctor pe care il aleg ca sa le fie "consilierul" lor pe MDAnswers. Independent, doctori din lumea intreaga se inregistreaza pe MDAnswers si imediat ce, identitatea si pregatirea lor a fost validata, pot fixa propriile lor tarife si valabilitate.

Acesti doctori pot explica despre diverse subiecte medicale, clarificand unele dintre aspectele cu care se confrunta pacientul. Ei nu vor oferi diagnostice, oferi tratamente sau cere teste medicale.   MDAnswers nu inlocuieste nici o parte a sistemului medical curent.

Electrochimioterapia si electroimunoterapia - metode de tratare a cancerului.

ELECTRO CHEMOTHERAPY AND ELECTRO IMMUNOTHERAPY
Bertil R.R. Persson, Per Engström, Bengt Widegren, Leif G. Salford
http://www.aditusmedical.com/docs/science/Electro%20Chemo%20and%20Electro%20Immuno%20Therapy%20summary.pdf

http://www.jove.com/index/details.stp?ID=1038

http://ec.europa.eu/research/headlines/news/article_05_11_30_en.html

Cititi mai mult aici

 Site-uri utile: http://www.makeadifferencemovie.com/  si http://www.aphextwinz.wordpress.com

 O NOUÃ TEORIE ASUPRA BOLILOR, INCLUSIV MALIGNE
(Comentarii la studiul "GERMAN NEW MEDICINE"  (GNM) - Intitulat "Paradigma Medicalã a Dr. Ryke Geerd Hamer" PRD, apãrut în 16 martie 2008 la Vancouver, Canada)

Tratamentul total al cancerului

Modalitãti de tratare a cancerului, leucemiei si a altor boli aparent incurabile de Rudolf Breuss

"Cancerul poate fi invins prin mijloace la indemana oricui" 

 Medic psihiatru de renume international, autor de carti cu succes urias, David Servan Schreiber s-a confruntat el insusi cu cancerul. O lupta in care a invins si a carei experienta o comunica in speranta de a fi de folos.  

 Povestea celui pe care presa internationala il numeste familiar DSS este una de roman. Psihiatru si neurolog de anvergura mondiala, David Servan Schreiber avea de la bun inceput toate atuurile pentru a deveni o vedeta. Foarte carismatic, binecunoscut pentru ca este fiul cel mare al faimosului JJSS (Jean Jacques Servan Schreiber - fondatorul revistei L. Express si autor al cartii "Sfidarea Mondiala"), David se afirma ca cercetator in domeniul neuropsihiatriei, la una dintre cele mai celebre universitati medicale americane, cea din Pittsburg. In 2003 lanseaza o carte care avea sa devina un bestseller mondial, "Vindeca stresul, anxietatea si depresia, fara medicamente si fara psihanaliza", bulversand lumea psihiatriei prin concluzia sa scandaloasa: boala secolului 21, stresul (anxietatea, alienarea), poate fi contracarata fara medicamente, prin mijloace naturale aflate la indemana oricui. Patru ani mai tarziu vine cu o noua "bomba": "Anticancer". Lumea afla stupefiata ca faimosul si carismaticul DSS a suferit el insusi de un cancer la creier. ........Ani de zile face cercetari aprofundate in domeniul cancerului, se consulta cu cei mai mari experti mondiali, participa la conferinte de pe intreaga planeta si digera toata literatura stiintifica pe tema cancerului. Concluzia sa: "Cancerul este mai mult o chestiune de stil de viata. Fiecare dintre noi avem in corp celule canceroase, dar boala nu se declanseaza la toti. Am vrut sa aflu care este motivul pentru care unii dintre noi fac cancer si altii nu. Ceea ce am descoperit este faptul ca, asa cum toti avem celule canceroase in corp, tot asa avem si mijloacele naturale de a ne apara impotriva cancerului. Continuare.

Fungi - cauza cancerului?

Interviu cu Dr. Tullio Simoncini, doctor italian specializat in oncologie, diabet si boli metabolice, care dezvaluie adevarata natura a cancerului si anume: fungi!!! O fi adevarat?? Sa fi fost atat de simplu? Cititi mai mult pe:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/08/05/fungus-causing-cancer-a-novel-approach-to-the-most-common-form-of-death.aspx?source=nl

http://www.curenaturalicancro.com/
http://www.cancerfungus.com/
http://www.cancerfungus.com/pdf/fungi-nexus.pdf

Un roman in lupta cu cancerul: Dr. Octavian Udriste

Cercetarile sale trebuie continuate. Ar fi putut sa obtina premiul Nobel pentru una din cele mai mari descoperiri ale acestui secol: gena marker ancestrala si originea cancerului. Chiar daca a publicat cateva carti pe aceasta tema si a salvat mii... continuare pe:
http://www.formula-as.ro/2003/588/diverse-13/un-roman-in-lupta-cu-cancerul-4487 

PROGRAM NATIONAL DE TRATAMENT IN STRAINATATE
Coordonarea de specialitate a subprogramului: Directia generala politici, strategii si managementul calitatii în sanatate
Scopul programului
Rezolvarea situatiei medicale a unor bolnavi care nu pot fi tratati in tara.
Obiectiv
Asigurarea investigatiilor si tratamentului pentru bolnavii care nu pot fi tratati în tara.
Continuare. 
 
Numarul tinerilor bolnavi de cancer este in crestere
de Claudiu Degan HotNews.ro
Joi, 3 iulie 2008, 1:07
350.000 de bolnavi de cancer in Romania
Foto: Comisia Europeana Tinerii cu varste intre 15-24 de ani se confrunta cu tot mai multe probleme medicale. Rata adolescentilor cu diverse tipuri de cancer este in crestere, potrivit Societatii Romane de Cancer. Tinerii din zilele noastre sunt prima generatie a carei stare de sanatate este mai proasta decat a parintilor, potrivit medicilor britanici.
Depistat in stadii avansate, in Romania, cancerul devine un adevarat pericol pentru tineri. O alimentatie nesanatoasa, precum si desele cure de slabire din care lipseste consumul fibrelor (care se gasesc in paine sau in paste) si al proteinelor din carne, duc la o crestere a posibilitatii de a dezvolta diferite tipuri de cancer.
Continuare.

 

Cancerul loveste fara avertisment.
Oricand, la orice varsta, fara o cauza cunoscuta.
Poate fi fiica ta, fiul tau, nepotul tau, nepoata ta, vecinul tau, colegul de clasa al copilului tau.
Cancerul omoara mai multi copii decat toate bolile copilariei, combinate; 1 din 330 de copii va face cancer inainte de 20 de ani. In USA, o medie de 46 de copii sunt diagnosticati cu cancer, zilnic.
Chemoterapia pentru acesti copii poate dura peste 3 ani. Cercetarea a imbunatatit rata de vindecare, dar nu destul. In USA, in fiecare an, 3000 de copii mor din cauza cancerului. Multi supravietuitori traiesc cu efecte secundare pe termen lung de la chemoterapie si iradiere.
Finantarea pentru cercetare a fost diminuata.

Foto reportaj (2008) realizat la Spitalul M.S.Curie, sectia de oncopediatrie, din Bucuresti, de Cristian Movila, fotograf roman

  


 


  


 


  
 

 

Tratamentul de vindecare completa a cancerului n-a fost descoperit si inca mor copii.
Daca era copilul tau, ar fi acceptabil?
Poti face o schimbare, implicandu-te in sustinerea campaniilor de lupta impotriva cancerului - pentru mii de copii ce lupta azi contra acestei boli si a altor mii care n-au inceput inca lupta!
Scrie-le celor responsabili, sa sprijine cercetarea in cancer, prin finantarea ei si sa schimbe conditiile de viata si tratament a acestor copii.
Un copil pierdut este ... prea multi, un copil salvat ... poate schimba lumea!
One child lost is ... too many, one child saved ... can change the world!   

 

Organismul, supus la bombardamente chimice.

FII ROMAN ASA CUM ERAU STRABUNII NOSTRI SI MANANCA SANATOS!

Lista unor substante aflate in alimentele de zi cu zi ale romanului.
-aditivi alimentari care produc cancer: E131, 142, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 239, 330;
-aditivi alimentari care afecteaza vasele de sange: E250, 251, 252;
-aditivi alimentari care produc boli de piele: E230, 231, 232, 233;
-aditivi alimentari care ataca sistemul nervos: E311, 312;
-aditivi alimentari care pot produce tulburari digestive: E338, 339, 340, 341, 363, 465, 466, 450, 461, 407;
-aditivul care distruge vitamina B12: E200.
E123 - este interzis in SUA si in fostele state sovietice. Se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, branzeturi topite si creme de branza. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi. In aceeasi categorie face parte si E110, care intra in componenta dulciurilor (mai ales a prafurilor de budinca), colorandu-le in acel galben de “apus de soare”, de care vorbeam ceva mai sus.
E330 - produce afectiuni ale cavitatii bucale si are actiune cancerigena puternica. Se gaseste in aproape toate sucurile din comert.
E102 - este un alt colorant care se gaseste in dulciuri, mai ales in budinci. Are actiune cancerigena si el.
Aspartamul, un indulcitor criminal.
Este unul dintre alimentele cele mai controversate. Fiind deosebit de concentrat, el lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate prea mare de energie. Pentru ca nu poate fi prelucrat tot, o parte din substanta trece imediat in sange, prin intestinul subtire, provoaca hiperglicemie, ceea ce obliga pancreasul sa produca in exces insulina. In acest fel, organismul este dereglat, creandu-se stari de oboseala si de agitatie. Pe termen lung, consumul in exces de aspartam expune la gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale. Lipsa de calciu apare si ea in timp.
Margarina afecteaza sistemul imunitar.
Este un produs aparut in al doilea razboi mondial, atunci cand untul incepuse sa devina inaccesibil. Cercetatorii americani au descoperit accidental ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului si folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb, asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat “margarina”, dupa numele sotiei (Margot) unuia dintre savanti. Din acel moment si pana acum, progresul tehnologic a permis ca produsul, cu ajutorul substantelor sintetice, sa fie din ce in ce mai apetisant si mai atragator. Mirosul de lapte al margarinei e obtinut pe cale chimica. Grasimile care se afla in compozitia ei sunt insa greu asimilate de organism, care, pentru a face fata solicitarii, utilizeaza o cantitate mare de energie.
Sistemul imunitar este astfel neglijat si se creeaza o mai mare sensibilitate la infectii, la intoxicatii si la imbolnavirea de cancer. De asemenea, in procesul de metabolizare a grasimilor, ficatul este solicitat excesiv, favorizand hepatita.
“E”-urile, sinonime cu otrava
Conform normelor oficiale, prin aditivi alimentari se intelege orice substanta care, in mod normal, nu este consumata ca aliment in sine si care nu este utilizata ca ingredient alimentar caracteristic - avand sau nu o valoare nutritiva, prin a carei adaugare intentionata la produsele alimentare in scopuri tehnologice pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament, ambalare a unor asemenea produse alimentare, devine o componenta a produselor alimentare respective.
E-urile sunt acei aditivi adaugati in alimente cu rol de indulcitori, coloranti, emulgatori, conservanti. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip “E” pentru aditivii alimentari.
Numeroase organisme internationale de sanatate au tras insa serioase semnale de alarma cu privire la aceste adaosuri sintetice, declarandu-le toxice. Folosirea lor indelungata sau improprie poate duce, in timp, la formarea unor afectiuni grave, care nu mai pot fi tratate.
Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie.
Organismul, supus la bombardamente chimice.
Consumul indelungat de alimente care au in compozitie aditivi obtinuti pe cale sintetica supune organismul la un adevarat bombardament chimic care afecteaza organele interne. Pentru a se apara, acesta ajunge sa produca anticorpi peste masura, care in cele din urma participa si ei la vatamarea organelor. In cazurile nefericite, rezultatul acestor procese este distrugerea iremediabila a sistemului imunitar si aparitia unor tumori maligne sau benigne.
Studiile de specialitate arata ca sunt cateva produse a caror folosire indelungata favorizeaza crearea unui astfel de dezechilibru in organism. Folosirea lor intamplatoare, pentru o perioada limitata de timp, nu are efect daunator. Pe Internet sunt site-uri care vorbesc despre nocivitatea acestor produse.
Atentie  - colorantii din sucuri si dulciuri produc cancer
Dulciurile si produsele racoritoare sunt destinate in special copiilor si, pentru a fi mai ispititoare, au nevoie de coloranti cat mai atragatori. Acestia, desi valorosi prin proprietatile lor intrinsece, sunt vatamatori pentru sanatate, determinand deficiente in vitamina B6 si zinc si chiar aparitia, in timp, a unor tumori. Un astfel de colorant este tartrazina - E102, acceptat de legislatia romaneasca, dar interzis pentru produse alimentare in Suedia, Elvetia, Marea Britanie si Olanda.
Conform unui studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC) din Romania, s-a constatat ca pe piata romaneasca exista anumite produse, destinate in special copiilor, care contin acest colorant: bomboanele Ciclete cu aroma de zmeura (producator C.M. Chimica Daily Bucuresti), bauturile racoritoare Kick de portocale (sub licenta Royal Crown Company), Prigat Orange Light (Sigat Beverage Company), Fanta Exotic (SC Coca-Cola HBS Rom) si Mirinda Orange (imbuteliata la Quadrant-AMRoQ Beverages), bomboanele Kathy Lemon (Confiseue Kathy, Bruges), budinca cu gust de vanilie (Euro Food Prod), bomboanele gumate Sugus Exotic (Kraft Foods Romania), acadelele Chupa Chups (Elkeka Romania), Bega - baton cu spuma si jeleu de lamaie (Kandia Timisoara Romania) si Kroky Mania (jeleuri Silvana drajate de caise, zmeura sau portocale, produse de Kraft Jacobs Suchard Romania).
Efecte negative asupra sanatatii
Acest colorant determina o reactie de intoleranta la aproximativ zece oameni din o mie, care se manifesta prin edeme ale buzelor, urticarie, rinite, astm, purpura si chiar soc anafilactic. Persoanele alergice la aspirina sunt alergice si la tartrazina. Acest colorant se elimina preponderent prin bila, deci persoanele cu afectiuni la nivelul acestui organ pot avea probleme cu sanatatea din cauza consumului unor produse colorate cu tartrazina. Consumul acestor produse determina deficiente in vitamina B6 si zinc, ceea ce declanseaza probleme mai ales femeilor. S-a constatat ca vitamina B6 este implicata in metabolismul progesteronului, care la randul sau are un rol in procesarea excesului de estrogen. In acest fel, femeile cu probleme hormonale (hipersecretii de estrogeni) pot sa dezvolte in timp diferite tipuri de tumori (fibroame etc.).
Doza maxima admisa
APC Romania solicita autoritatilor de resort interzicerea folosirii acestui compus, cel putin pentru produsele frecvent consumate de copii, deoarece s-a constatat ca dozele mari de tartrazina determina modificari histologice ireversibile ale ficatului. Tinand cont ca acest compus este frecvent folosit in bauturile racoritoare pe perioada verii, problemele cauzate de tartrazina pot deveni extrem de grave. Doza maxima admisa pentru consum este de 0,75 mg/kg corp, iar in produsele alimentare 70 mg/kg corp, cu exceptia rahatului, unde doza admisa este de 30 mg/kg. Cu alte cuvinte, daca un producator introduce in bauturi racoritoare cantitatea maxima de colorant - 70 mg/kg (echivalent litru) - atunci o persoana de 30 kg care bea doi litri de suc va ingera 140 mg colorant, in timp ce doza maxima admisa pentru o persoana de 30 kg este de 22,5 mg.
Mini-dictionar de E-uri
E555 (silicatul de aluminiu si potasiu) este folosit in sare, lapte praf si faina. Desi se cunoaste ca aluminiul este cauza unor probleme placentare in timpul sarcinii si ca este asociat cu boala Alzheimer, este permis in Romania.
E210 (acidul benzoic) se adauga la bauturi alcoolice, produse de brutarie, branzeturi, condimente, dulciuri, medicamente. Poate provoca crize de astm, in special la persoane dependente de medicatie, si poate reactiona, provocand hiperaciditate la copii. In urma testarii pe animale de laborator, a fost asociat si cu cancerul.
E211 (benzoatul de sodiu) este folosit ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de calitate slaba; bauturile racoritoare cu aroma de citrice contin o cantitate mare de benzoat de sodiu (pana la 25 mg/250 ml); se mai adauga in lapte si produse din carne, produse de brutarie si dulciuri, este de asemenea prezent in multe medicamente; se cunoaste ca provoaca urticarie si agraveaza astmul. Asociatia consumatorilor din Piata Comuna Europeana il considera cancerigen, insa este permis in Romania.
E250 (nitritul de sodiu) este utilizat in stabilizarea culorii rosietice a carnii conservate (fara nitrit, hot dogs si bacon ar arata gri) si da o aroma caracteristica. Adaugarea de nitriti in alimente poate duce la formarea de cantitati mici de substante cu potential cancerigen, in special in bacon. Companiile care proceseaza carnea adauga acum, pe langa nitrit, acid ascorbic sau izoascorbic pentru a impiedica formarea de nitrozamine. Industria carnii justifica utilizarea nitritilor pentru efectul lor inhibitor asupra dezvoltarii bacteriilor producatoare de toxina botulinica.
E132 (indigotina) este un colorant care se adauga in tablete si capsule, inghetata, dulciuri, produse de patiserie, biscuiti; poate provoca greata, voma, hipertensiune arteriala, urticarie, probleme de respiratie si alte reactii alergice. Este permis in Romania.
E123 (amaranthul) este obtinut din planta cu acelasi nume; este folosit in amestecuri pentru prajituri, umpluturi cu aroma de fructe, cristale pentru jeleuri, poate provoca astm, eczema si hiperaciditate; in teste pe animale a provocat defecte neonatale si moarte fetala.
E122 (azorubina) este un colorant rosu, obtinut din gudron, care se adauga la dulciuri, martipan, cristale pentru jeleuri, peltea. Poate produce reactii adverse la persoanele astmatice si la cele alergice la aspirina. Este interzis in Japonia, Suedia, SUA, Austria si Norvegia. Este permis in Romania.
E155 (brun HT) este utilizat in ciocolata si prajituri. Poate produce reactii adverse la persoanele alergice la aspirina si la cele astmatice. Se cunoaste, de asemenea, ca poate produce sensibilitate dermica. Este interzis in Danemarca, Belgia, Franta, Germania, Elvetia, Suedia, Austria, SUA, Norvegia. Este permis in Romania.
E952 (ciclamat) este un indulcitor artificial care poate produce migrene si alte reactii adverse; unele testari au aratat ca poate fi cancerigen; este interzis in SUA (din 1970) si Anglia din cauza potentialului cancerigen. Este permis in Romania.
E312 (galat de dodecil) se foloseste pentru a preveni rancezirea alimentelor grase; poate provoca iritatie gastrica sau cutanata; nu este permis in alimente pentru sugari si copii mici deoarece provoaca tulburari hematologice; este asociat, de asemenea, cu tulburari nervoase; se foloseste in uleiuri, margarina, untura, sosuri de salate. Este permis in Romania.
E420 (sorbitol si sirop de sorbitol) este un indulcitor artificial si umectant care se obtine din glucoza sau prin sinteza; se foloseste in dulciuri, fructe uscate, hrana saraca in calorii, siropuri farmaceutice si este printre primii sapte conservanti utilizati la produsele cosmetice; nu este permis in hrana pentru sugari si copii mici deoarece poate provoca tulburari gastrice. Este permis in Romania.
Atentie si la urmatoarele descrieri :
- substante identic naturale sunt identice din punct de vedere al compozitiei cu aromele naturale, componentele fiind obtinute prin sinteza;  - substante artificiale - se obtin prin sinteza, avand structura si compozitia diferite de cele naturale.
- coloranti naturali si coloranti de sinteza - agenti de afanare - substante care contribuie la cresterea volumului alimentelor fara a modifica valoarea energetica;
- antiaglomeranti ;  - potentiatori de aroma - mentin si amplifica aroma specifica alimentului ; - substante-suport - faciliteaza transportul si utilizarea aditivilor fara a modifica proprietatile pe care se bazeaza utilizarea lor;
- enzime - folosite in industria alimentara ;  
- aromatizanti- se impart in trei categorii:  - substante aromate naturale - se obtin din materii prime de origine vegetala sau animala;
- acidifianti - substante care cresc aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gust acru;  - substante-tampon - folosesc la reglarea si la mentinerea pH-ului specific alimentului;
- antispumanti- se folosesc pentru reducerea si prevenirea spumei;
- emulsificatori substante care fac posibila formarea si mentinerea unui amestec omogen intre doua sau mai multe faze nemiscibile;
- agenti de gelificare - substante care permit si care ajuta la formarea gelurilor;  - sequestranti - substante care formeaza complexe cu ionii metalici;
- stabilizatori - substante care fac posibila mentinerea proprietatilor fizico-chimice ale alimentelor, mentinand omogenizarea dispersiilor, culoarea etc.;
- substante de ingrosare - substante care au capacitatea de a mari vascozitatea produselor alimentare;
- conservanti - substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejarea lor impotriva alterarii produse de microorganisme;
- antioxidanti - substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejare impotriva oxidarii (de exemplu: rancezirea, schimbarea culorii);
Se spune ca substantele folosite pentru tratarea afumaturilor (in general) au rol de a omori anumite bacterii, germeni care duc la alterarea carnii.
Aceleasi substante omora in schimb si  bacterilei aflate in intestine care in mod normal ajuta la digestie si sunt indispensabile organismului si sistemului imunitar, de digestie.
Atita timp cit consumem produsele tratate (cu riscurile aparitiei bolilor mai sus descrise) in acest fel, nici nu avem nevoie de acele bacterii. In momentul cind vom minca alimente netratate, pot apare probleme de digestie, deranjamente stomacale  tocmai din cauza ca organismul nu mai poate prelucra alimentele respective (din lipsa acelor bacterii din intestine).

 

Ultima lista de E-uri aparuta in revista franceza a spitalului de oncologie de la Villejuif (Franta) 

 Mai multe informatii aflati si aici !

 

 

E-100

nepericulos

E-170

nepericulos

E-240

tulburari

E-101

nepericulos

E-174

nepericulos

E-241

tulburari

E-102

periculos

E-175

nepericulos

E-250

periculos

E-103

nepericulos

E-180

nepericulos

E-251

periculos

E-104

nepericulos

E-181

nepericulos

E-252

periculos

E-105

nepericulos

E-200

nepericulos

E260...E268

nepericulos

E-110

nepericulos

E-201

nepericulos

E-300

nepericulos

E-111

nepericulos

E-202

nepericulos

E301...E309

nepericulos

E-120

periculos

E-203

nepericulos

E-311

periculos

E-121

nepericulos

E-210

cancerigen

E-312

periculos

E-122

nepericulos

E-211

cancerigen

E-320

colesterol

E-123

foarte cancerigen

E-212

cancerigen

E-321

colesterol

E-124

periculos

E-213

cancerigen

E-322

nepericulos

E-125

nepericulos

E-214

cancerigen

E325...E327

nepericulos

E-126

nepericulos

E-215

cancerigen

E-330

cel mai cancerigen

E-127

nepericulos

E-216

cancerigen

E331...E337

nepericulos

E-130

nepericulos

E-217

cancerigen

E338... E341

modificari gastrice

E-131

cancerigen

E-220

distruge B12

E400...E404

nepericulos

E-132

nepericulos

E-221

modificari gastrice

E-406

nepericulos

E-140

nepericulos

E-222

modificari gastrice

E-407

modificari gastrice

E-141

nepericulos

E-223

modificari gastrice

E-408

nepericulos

E-142

cancerigen

E-224

modificari gastrice

E-410

nepericulos

E-150

nepericulos

E-226

modificari gastrice

E-411

nepericulos

E-151

nepericulos

E-230

periculos

E-413

nepericulos

E-152

nepericulos

E-232

periculos

E-414

nepericulos

E-153

modificari gastrice

E-233

periculos

E-420

nepericulos

E-160

nepericulos

E-236

nepericulos

E-421

nepericulos

E-161

nepericulos

E-237

nepericulos

E-422

nepericulos

E-162

nepericulos

E-238

nepericulos

E-440

nepericulos

E-163

nepericulos

E-239

cancerigen

E-450

modificari gastrice

CHART of HEALTHY FOOD 

  Apples
Protects your heart
prevents constipation
Blocks diarrhea
Improves lung capacity
Cushions joints
Apricots
Combats cancer
Controls blood pressure
Saves your eyesight
Shields against Alzheimer"s
Slows aging process
Artichokes
Aids digestion
Lowers cholesterol
Protects your heart
Stabilizes blood sugar
Guards against liver disease
Avocados
Battles diabetes
Lowers cholesterol
Helps stops strokes
Controls blood pressure
Smoothes skin
Bananas
Protects your heart
Quiets a cough
Strengthens bones
Controls blood pressure
Blocks diarrhoea
Beans
Prevents constipation
Helps haemorrhoids
Lowers cholesterol
Combats cancer
Stabilizes blood sugar
Beets
Controls blood pressure
Combats cancer
Strengthens bones
Protects your heart
Aids weight loss
Blueberries
Combats cancer
Protects your heart
Stabilizes blood sugar
Boosts memory
Prevents constipation
Broccoli
Strengthens bones
Saves eyesight
Combats cancer
Protects your heart
Controls blood pressure
Cabbage
Combats cancer
Prevents constipation
Promotes weight loss
Protects your heart
Helps haemorrhoids
Cantaloupe
Saves eyesight
Controls blood pressure
Lowers cholesterol
Combats cancer
Supports immune system
Carrots
Saves eyesight
Protects your heart
Prevents constipation
Combats cancer
Promotes weight loss
Cauliflower
Protects against Prostate Cancer
Combats Breast Cancer
Strengthens bones
Banishes bruises
Guards against heart disease
Cherries
Protects your heart
Combats Cancer
Ends insomnia
Slows aging process
Shields against Alzheimer"s
Chestnuts
Promotes weight loss
Protects your heart
Lowers cholesterol
Combats Cancer
Controls blood pressure
Chili peppers
Aids digestion
Soothes sore throat
Clears sinuses
Combats Cancer
Boosts immune system
Figs
Promotes weight loss
Helps stops strokes
Lowers cholesterol
Combats Cancer
Controls blood pressure
Fish
Protects your heart
Boosts memory
Protects your heart
Combats Cancer
Supports immune system
Flax
Aids digestion
Battles diabetes
Protects your heart
Improves mental health
Boosts immune system
Garlic
Lowers cholesterol
Controls blood pressure
Combats cancer
kills bacteria
Fights fungus
Grapefruit
Protects against heart attacks
Promotes Weight loss
Helps stops strokes
Combats Prostate Cancer
Lowers cholesterol
Grapes
saves eyesight
Conquers kidney stones
Combats cancer
Enhances blood flow
Protects your heart
Green tea
Combats cancer
Protects your heart
Helps stops strokes
Promotes Weight loss
Kills bacteria
Honey
Heals wounds
Aids digestion
Guards against ulcers
Increases energy
Fights allergies
Lemons
Combats cancer
Protects your heart
Controls blood pressure
Smoothes skin
Stops scurvy
Limes
Combats cancer
Protects your heart
Controls blood pressure
Smoothes skin
Stops scurvy
Mangoes
Combats cancer
Boosts memory
Regulates thyroid
aids digestion
Shields against Alzheimer"s
Mushrooms
Controls blood pressure
Lowers cholesterol
Kills bacteria
Combats cancer
Strengthens bones
Oats
Lowers cholesterol
Combats cancer
Battles diabetes
prevents constipation
Smoothes skin
Olive oil
Protects your heart
Promotes Weight loss
Combats cancer
Battles diabetes
Smoothes skin
Onions
Reduce risk of heart attack
Combats cancer
Kills bacteria
Lowers cholesterol
 
Fights fung
 

 

 

 

web statistics


View My Stats

Locations of visitors to this page

Rate Us:

 

 


Poodwaddle.com

 

 

 


Poodwaddle.com

 

 

http://www.evz.ro/detalii/stiri/canadianul-care-a-invatat-romania-sa-alerge-pentru-bolnavii-de-cancer-905818.html

 


 


 

 

     
Site realizat de : AS DESIGN Copyright 2008 Asociatia PAVEL
Acasa Despre noi Despre cancer Ce facem Implicate Consiliere Contact