Warning: imagesx(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 541

Warning: imagesy(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 542

Warning: imagedestroy(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 543p  Info
p  CRSP
p  Forum
p  Linkuri
harta
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
  Proiecte periodice  2 Pentru parinti
3 Pentru copii si tineri
1 Pentru specialisti
donatii
galerie

A întelege, a asculta si mai ales a-l respecta pe celãlalt asa cum este. Am avut o viatã fericitã. Nu pot decât sã repet cã trebuie sã dãm altora optimism, vointã si iubire.

Nu uitati: "Surâdeti lumii si lumea vã va surâde."
(Soeur Emmanuelle)

Conferinta Nationala a Pacientilor

11-13 martie 2010

Conferinta Natională a Pacientilor este un eveniment cu acoperire natională, care va reuni, pentru prima dată în România, toti actorii din domeniul sănătătii: reprezentanti ai autoritătilor statului (din cadrul Ministerului Sănătătii, Casei Nationale de Asigurări de Sănătate – C.N.A.S., Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritătii Judecătoresti – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Directiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucuresti, membrii Comisiilor de Sănătate din Camera Deputatilor si Senatul României, precum si reprezentanti din cadrul Colegiului Medicilor din Bucuresti si Colegiului Farmacistilor din România), reprezentansi ai Universitătilor de Medicină si Farmacie din tara noastră, medici, manageri de spitale, reprezentanti ai farmacistilor si ai companiilor farmaceutice, pacienti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai societătii civile,  în cadrul unei conferinte interactive.

Desfăsurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienti”, conferinta va fi structurată pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Pe data de 11 martie 2010 se vor organiza sesiuni de comunicare pe teme de politici de sănătate, iar în celelalte două zile ale conferintei se vor dezbate subiecte pe afectiuni specifice. Temele de dezbatere vor fi sustinute de reprezentantii autoritătilor statului din domeniul sănătătii, reprezentantii asociatiilor de pacienti din întreaga tară, precum si de unii dintre cei mai renumiti medici si farmacisti din România.

Pe data de 11 martie 2010, în cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, va avea loc prima Conferintă a Asociatiei Nationale de Somnologie, prima asociatie din România dedicată pacientilor care suferă de tulburări ale somnului, o initiativă a companiei Sănătatea Media Group. Evenimentul se va bucura de sprijinul Societătii Române de Pneumologie.  În cadrul acestei conferinte se vor pune bazele Asociatiei Nationale de Somnologie, care se va constitui legal după finalizarea Conferintei Nationale a Pacientilor, editia 2010. Până atunci, persoanele interesate să se înscrie ca membri în cadrul asociatiei, sunt rugate să acceseze formularul de înscriere din cadrul sectiunii „Asociatia Natională de Somnologie” sau să trimită un e-mail pe adresa somnologie@infopacienti.ro.

Totodată, pe data de 13 martie 2010 va avea loc prima Conferintă de Oncologie Pediatrică din România. Organizat în parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasă), asociatia părintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave, evenimentul doreşte să tragă un semnal de alarmă si cu privire la copiii bolnavi de cancer din România. „Pentru a veni în sprijinul micutilor diagnosticati cu cancer, precum si al familiilor acestora, Conferinta de Oncologie Pediatrică din cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor îsi propune să faciliteze accesul la informatii complete si competente cu privire la prevenirea, implicatiile si tratamentul bolilor canceroase la copii”, a adăugat Simona Wist, PR Manager al companiei Sănătatea Media Group.

Conferinta Natională a Pacientilor este un eveniment conceput în manieră interactivă, astfel încât participantii vor avea posibilitatea de a adresa întrebări oficialitătilor, medicilor si specialistilor invitati în calitate de speakeri si vor putea afla, astfel, cele mai bune răspunsuri la problemele cu care se confruntă în calitate de pacienti.

În cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, pe lângă sesiunile de comunicare, se va organiza si o expozitie, intitulată „Info Pacienti”, în cadrul căreia vor fi expuse standuri de prezentare ale asociatiilor de pacienti, dar si ale companiilor farmaceutice sau ale celor care oferă produse si servicii destinate pacientilor. Evenimentul se va încheia pe data de 13 martie 2010 – Ziua Europeană a Pacientilor.

Conferinta Natională a Pacientilor, un eveniment organizat de Sănătatea Media Group, lider în servicii de comunicare si relatii publice în domeniul sănătătii, va avea loc la Institutul National de Statistică din Bucuresti, în perioada 11-13 martie 2010. Înscrierile se pot face online, prin intermediul formularului de înscriere disponibil în sectiunea „Înscrie-te” (http://infopacienti.sanatateatv.ro/inscrie-te-acum/ )

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Având în vedere amploarea evenimentului si numărul extrem de mare de solicitări de participare venite din partea publicului, pentru a-si asigura un loc în cadrul evenimentului, recomandăm persoanelor interesate să se înscrie din timp.

Sănătatea Media Group invită toate asociatiile de pacienti să participe la acest eveniment, pentru ca astfel membrii lor să fie cât mai bine informati, dar si cât mai bine reprezentati în fata autoritătilor din sectorul sănătătii.

Teme de discutie

Desfăsurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienti”, conferinta va fi structurată pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Astfel, pe data de 11 martie 2010, prima zi a manifestării, vor avea loc sesiuni de comunicare pe subiecte generale de sănătate publică, desfăşurate sub tema „Conditia pacientului român”:

    * Problemele pacientului roman;
    * Drepturile si obligatiile pacientului;
    * Accesul la serviciile medicale;
    * Sistemul public al asigurărilor de sănătate din România;
    * Sistemul privat al asigurărilor de sănătate din România;
    * Accesul la medicamentele compensate si gratuite;
    * Reglementarea sistemului de sănătate românesc;
    * Medicina de urgentă;
    * Rolul medicului de familie în gestionarea relatiei medic-pacient;
    * Siguranta pacientului;
    * Malpraxisul.

În următoarele două zile ale conferintei, 12 şi 13 martie 2010, vor fi găzduite sesiuni de comunicare pe afectiuni specifice, în care fiecare asociatie de pacienti va avea ocazia de a dezbate cu oficialitătile din domeniul sănătătii, dar si cu cei mai renumiti medici specializati pe respectivele afectiuni, problemele cu care se confruntă în calitate de beneficiari ai serviciilor medicale din România. Accentul va fi pus pe cele mai frecvente afectiuni întâlnite la pacientii de la noi din tară:

    * Managementul bolilor cronice;
    * Bolile cardiovasculare (hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică);
    * Afectiunile pulmonare (tuberculoza, bronhopneumopatia cronică obstructivă - BPOC);
    * Afectiunile digestive si cele metabolice;
    * Cancerul;
    * Hepatita;
    * Osteoporoza;
    * Bolile cu transmitere sexuală;
    * Bolile rare.

În cadrul evenimentului va avea loc prima Conferintă Natională de Oncologie Pediatrică din România, organizată în parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L., în cadrul căreia vor fi dezbătute următoarele teme:

    * Prevenirea cancerului;
    * Depistarea precoce a cancerului;
    * Medicamente de luptă împotriva cancerului;
    * Solutii alternative de luptă împotriva cancerului;
    * Progrese în terapia cancerului;
    * Accesul pacientilor la tratamente în străinătate;
    * Rolul asociatiei de pacienti în sprijinul persoanelor diagnosticate cu cancer.
Conferinta Nationala a Pacientilor va avea loc in perioada 11 -13 martie 2010, la Institutul National de Statistica din Bucuresti (Bd. Libertatii 16, sector 5), intre orele orele 10,00 -18,00.  Intrarea este libera.

http://infopacienti.sanatateatv.ro/

Ziua Internationala a Copilului cu Cancer
15 februarie 2009

 
Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea  s-au unit pentru intaia oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire.
Incepand cu 2003, ICCCPO ('Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer', confederatie la care Asociatia P.A.V.E.L. s-a afiliat din 1998, fiind singura din Romania) a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. Din 2002, in fiecare an, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat pentru copiii, tinerii bolnavi, supravietuitori si familiile lor - diverse evenimente. Si in acest an, vom fi alaturi de ei. Orice alta organizatie sau grup care doreste sa organizeze ceva cu aceasta ocazie, ii solicitam sa ne informeze.
ICCCPO reprezinta parintii si familiile copiilor cu cancer din 60 de tari ale lumii (in total 100 de organizatii de parinti, membre a ICCCPO).

Scopul acestei zile este:
  -  sa atraga atentia asupra celor 250.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
  -  informarea publicului despre cancerul la copii;
  -  organizarea de evenimente de strangere de fonduri pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
  -  sa promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale;

Cancerul la copii este mai rar decat la adulti.
In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 - 60%, in functie de specificul bolii.

Asociatia P.A.V.E.L este prima organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer, din Romania si una din putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tarã, care lucreazã pentru pacientii cu cancer; asociatia se implica în sprijinirea familiilor copiilor cu cancer care primesc tratament medical în Bucuresti (3 clinici de oncologie si hematologie pediatricã ce trateazã copii si adolescenti din toatã România) si speram ca in viitor, sa oferim ajutor si alte zone ale tarii.

Pentru Ziua Internationala a Copilului cu Cancer , din 15 februarie 2009, Asociatia P.A.V.E.L., in parteneriat cu Asociatia Asezamantul Social Sfintii Martiri Brancoveni din Bucuresti, s-au organizat:
 - conferinta de presa in 12 februarie 2009, la Institutul Oncologic; au vorbit: Olga Cridland (Asociatia P.A.V.E.L.),  Conf. dr. Monica Dragomir (I.O.B.), preot Daniel Smuc (vicepresedinte fundatia Asezamantul Social Sfintii Martiri Brancoveni') si Elena Stoica, de la aceeasi fundatie, psiholog Adriana Hancean (spitalul M.S.Curie), supravietuitoarele Ramona Cherciu si Oana Uilacaru, Nadia Ulmeanu si Alina Mitroi (Asociatia P.A.V.E.L.), terapeut prin joc Adriana Teodoru si Isabela Iscru.

 http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/evenimente-medicale/conferinta-de-presa-ziua-internationala-a-copilului-cu-cancer

   

   

   
 - pe 14 februarie s-au oferit cadouri tuturor copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, internati la sectiile de oncopediatrie si hematologie pediatrica din Bucuresti;

   

   

   
 - pe 15 februarie, la ora 12 a avut loc un spectacol, la initiativa D-nei Diana Mireuta si oferit de grupul ANDANTINO, la Cercul Militar National, pentru copii bolnavi, parintii lor si alti copii orfani sau cu probleme financiare. RATB ne-au pus la dispozitie doua autobuze pentru transportul copiilor de la spital la Cercul Militar si inapoi. Fundatia Andantino a facut copiilor si parintilor o mare surpriza, invitand si alte formatii si solisti: Maestrul Nicolae Voiculet (nai), formatia Los Platanos, formatia Body & Soul, Elena Gheorghe, formatia Autentic si Bombonica de la "Vitamina Vesela'. Multumim pe aceasta cale, D-lui Stefan Iordache, presedintele Fundatiei Andantino si D-nei Mihaela Matei, directoare la aceeasi fundatie, ca si conducerii Cercului Militar National si RATB.

      

    

    

    

    

   

 

 Ziua Mondiala  a Cancerului
4 februarie 2009

"Copiii de azi, lumea de maine" 

                                                              
Pe 4 februarie 2009, Ziua Mondiala a Cancerului, Uniunea Internationala impotriva Cancerului (UICC) va lansa "Iubesc copilaria mea sanatoasa si activa" ( “I love my healthy active childhood”), al doilea an tematic din campania de preventie impotriva cancerului "Copiii de azi, lumea de maine" (“Today’s children, tomorrow’s world”).
Intre 2008 si 2011, fiecare an a avut, are si va avea o tematica, in cadrul acestei campanii:

2008 – dati copiilor si tinerilor un mediu fara fum de tigara

 2009 – incurajarea unui stil de viata echilibrat energetic, bazat pe dieta sanatoasa si activitate fizica

 2010 – informarea despre vaccinuri impotriva virusurilor ce cauzeaza anumite forme de cancer (expl. vaccin HBV )

 2011 – educarea copiilor si tinerilor ca sa evite expunerea la radiatii ultra violete (ca urmare a unei expuneri periculoase la soare).

Asociatia P.A.V.E.L. este membra a UICC si ca urmare doreste sa se implice in fiecare an in astfel de campanii, pentru a preveni cancerul la copii si tineri. 

  

http://www.uicc-community.org/

Intre 15 februarie – 28 februarie, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat o competitie de desene pentru copiii bolnavi – premierea avand loc pe 8 martie.
 

   

   

Cu ocazia zilei de 8 martie, copiii castigatori ai competitiei de desene au fost premiati, intr-un cadru festiv la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic, fiind sarbatorite cu aceasta ocazie si mamele, dupa care, un grup de parinti si copii au mers la circ (datorita sponsorizarii oferite de catre Circ si RATB). Dintoata inima, multumim!

   

  

 

Vizita fotbalistilor de la STEAUA FC!

Pe data de 11 martie 2009, un grup de 9 fotbalisti (George Ogararu, Pantelis Kapetanos, Alexandru Tudose, Dayro Moreno, Robinson Zapata, Tiago Gomez, Ianos Szekely, Ricardo Pedriel, Pawel Golanski) ai echipei STEAUA FC, au vizitat copiii de la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic, oferindu-le cadouri, autografe si fotografiindu-se cu copiii si tinerii prezenti. Le multumim din tot sufletul pentru aceasta surpriza!

 http://www.steauafc.com/ro/articole/vizita_asociatiapavel/

                                                          

  

  

Sarbatorirea Craciunului, Zilei Internationale a Copilului cu Cancer (15 februarie), a Pastelui si a Zilei Internationale a Copilului (1 iunie) in sectiile de oncopediatrie si hematologie din Bucuresti.

Incepand cu iarna lui 1995 am reusit sa organizam de fiecare Craciun si Paste cate o mica serbare cu cadouri pentru copiii spitalizati in sectiile de oncopediatrie ale spitalelor Maria Sklodowska Curie, Fundeni (Clinica de Pediatrie), spitalul V. Gomoiu (sectia "Terapie intensiva") si Institutul Oncologic din Bucuresti.

Cadourile pentru copiii bolnavi au fost donate de copii din Olanda, din aria orasului  Bussum si de catre fundatia olandeza, Kinderen in Nood (SKIN), dar si de catre multi sponsori din Romania: IWA, diverse companii, persoane individuale.

    

1 iunie 2009, in spitale

De 1 iunie, un grup de elevi de la Liceul C. A. Rosetti din Bucuresti au dat un mic spectacol in holul I.O.B., prezentand cateva piese muzicale si doua piese de teatru. Au participat copii si tineri bolnavi de la Institutul Oncologic si de la Institutul Clinic Fundeni, impreuna cu parintii. Dupa care, la cantina de la sectia de oncopediatrie a fost servita o masa festiva si Mihaela (arhitecta, voluntara la P.A.V.E.L.) i-a pictat pe copii pe fata! Ca de fiecare data, copiii si tinerii de la toate cele trei sectii de oncopediatrie si hematologie (IOB, Fundeni si Budimex) au primit cadouri, multumita sponsorizarilor primite.

  

  

   

Multumim pe aceasta cale: companiilor si prietenilor care ne-au sprijinit in aceasta actiune: 

Omnitoys SRL, Ulker, Editura Cartea Copiilor, SC STAR FRUIT SRL, DANONE Romania, Isabela Iscru, Diana Mireuta, Dan Santimbreanu si colegilor de la compania SIEMENS, Fundatia Andantino, Cercul Militar National, elevilor de la Liceul C. A. Rosetti, voluntarilor: Mihaela Schiopu si prietenilor ei, Carmen Sava, Renela Diaconescu, Oana Arama, angajatilor asociatiei P.A.V.E.L.: Adriana Teodoru, Nadia Ulmeanu, Alina Mitroi, Raluca Tanase si multor altora.

           

 

 

 

15 aprilie 2009 - 'Pastele' copiilor din spitale

     

   

 Confectionare de ornamente si felicitari pentru Pasti, la oncopediatrie, I.O.B. (copiii, mamele, Carmen si Alexandra)

    

    

      

    

Multumim Clarei si Alexandrei pentru obtinerea fructelor, si companiilor: Omnitoys, Aventis si Danone pentru ajutorul acordat in organizarea 'Pastelui' copiilor. La fel, multumim voluntarelor Carmen Sava, Alexandra Polianopol, Carmen Mocioi, Renela Diaconescu si membrelor echipei: Nadia Ulmeanu, Alina Mitroi, Adriana Teodoru, Raluca Tanase pentru implicarea lor in pregatirea acestui eveniment.   

   

Maratonul Sperantei Terry Fox

          

Terrance Stanley Fox s-a nascut pe 28 iulie 1958, in Winnipeg, Manitoba, Canada.
Pe 9 martie 1977 - Terry descopera ca are o tumoare in piciorul drept; piciorul este amputat 15 centimetri deasupra genunchiului. Cu o noapte inaintea amputatiei, Terry a citit despre un alt alergator, deasemenea cu amputatie si viseaza sa alerge.
Februarie 1979 - Terry incepe sa se antreneze pentru Maratonul Sperantei, o alergare cross ce strabate Canada, pentru a strange bani pentru constientizarea populatiei asupra cancerului si cercetarea in cancer. In timpul antrenamentului el alearga peste 5.000 kilometri.
15 octombrie 1979 - Terry scrie Societatii de Cancer Canadiene pentru a sprijini maratonul sau: "Nu sunt un visãtor si nu spun cã aceasta ne va aduce rãspunsul sau leacul bolii. Dar cred în miracole. Trebuie sã cred. "
12 april 1980 - St John's, Newfoundland: Terry isi scufunda piciorul artifical in Oceanul Atlantic si-si incepe odiseea sa. Alearga o medie de 42 de kilometri /zi, prin 6 provincii.
1 septembrie 1980 - Dupa 143 zile si 5.373 kilometri, Terry si-a oprit alergarea langa Thunder Bay, Ontario; cancerul sau initial reapare la plamani. Inainte de-a se intoarce la British Columbia pentru tratament, Terry a spus "Voi face tot ceea ce imi sta in putinta. Voi lupta. Promit sa nu renunt."
1 february 1981 - speranta lui Terry de-a strange $1 de la fiecare canadian pentru a lupta impotriva cancerului s-a realizat. Populatia Canadei era de 24.1 milioane iar Terry Fox Maratonul Sperantei avea un fond total de $24.17 milioane.
28 iune 1981 - Dupa tratamentul cu chimioterapie si interferon, Terry Fox moare la Royal Columbian Hospital, New Westminster, British Columbia - la o luna dupa cea de-a 23 a aniversare a zilei sale de nastere.
Maratonul Terry Fox are loc in onoarea sa in fiecare an atat in Canada, cat si multe alte tari ale lumii. 
  

 Cu toate cã nu si-a îndeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox si-a depãsit scopul initial de a strânge 2 milioane de dolari. În realitate, a strâns peste 24 milioane dolari si pânã în prezent peste 400 milioane dolari s-au strâns în scopul cercetãrii cancerului prin cursele Terry Fox Runs care se desfãsoarã în lumea întreagã.

Terry Fox Run este un eveniment non-profit, non-competitiv, anual, in scopul informarii publicului despre nevoia de a gasi un tratament impotriva cancerului, pentru sustinerea pacientilor cu cancer, precum si al strangerii de fonduri pentru cercetarea in domeniul cancerului.

In acest an, pe 5 septembrie, si la Bucuresti a avut loc Maratonul Sperantei Terry Fox,  acest maraton fiind al 10 lea maraton organizat de catre Scoala Internationala Americana impreuna cu PTO, unde au alergat elevii a acestei scoli, parinti si profesori (intre un grup al Scolii Internationale Americane si Asociatia P.A.V.E.L. existand un parteneriat). Banii stransi cu aceasta ocazie de la sponsori vor fi donati Asociatiei P.A.V.E.L., pentru a veni in sprijinirea programelor sustinute de aceasta organizatie pentru copiii cu cancer. Unul din sponsorii importanti ai acestui eveniment este ROMTELECOM. Din partea Asociatiei P.A.V.E.L., au participat un grup de copii si tineri din spital, impreuna cu parinti si reprezentanti ai asociatiei (Olga Cridland, Flori Halalau, Nadia Ulmeanu si Andreea Culcea)

 

 Scoala Internationalã Americanã din Bucuresti (AISB) a fost fondatã în 1962 si este cea mai mare scoalã internationalã din Bucuresti. Misiunea AISB este aceea de a servi comunitatea internationalã din Bucuresti, cu un program pregãtitor de colegiu, care permite elevilor sã se înscrie la universitãti din Europa, America de Nord si Australia. Scoala este acreditatã de Asociatia de scoli si universitãti New England, Consiliul International de scoli si Organizatia Internationalã de Bacalaureat. AISB este situatã în apropierea aeroportului, pe un campus nou construit în 2001.

   

Scrisoarea lui Terry Fox pentru cãutarea sponsorilor

"Cu o searã înainte de amputarea piciorului, fostul meu antrenor de baschet mi-a adus o revistã cu un articol despre un om cãruia îi fusese amputat un membru si care a participat la Maratonul New York. Atunci m-am decis sa-mi asum aceastã nouã provocare si nu doar sa-mi depãsesc dizabilitatea, dar s-o înving în asa mãsurã încât sã nu mã uit în urmã si sã zic cã m-a fãcut infirm.
Dar curând aveam sa-mi dau seama cã aceasta avea sa fie doar o parte din telul meu, întrucât, în timp ce treceam prin cele 16 luni de chin fizic si emotional din cauza chimioterapiei, am fost trezit violent de sentimentele care înconjurau clinica în care eram internat. Vedeam fete care zâmbeau cu oarecare curaj, altele care renuntaserã sã mai zâmbeascã. Erau sentimente de negare plinã de sperantã si sentimente de disperare. Telul meu nu va fi unul egoist. Nu puteam pleca stiind cã aceste fete si sentimente vor continua sã existe, chiar dacã eu aveam sa fiu eliberat de ale mele.
Undeva suferinta trebuia sã înceteze ... si eu eram hotãrât sã fac tot ce-mi stãtea în putintã pentru aceastã cauzã.
De la început, procesul a fost extrem de dificil si mã confruntam cu dureri cronice necunoscute alergãtorilor, pe lângã eforturile fizice comune simtite de toti atletii dedicati.
Dar aceste probleme le-am lãsat în urma mea, pentru cã ori le-am depãsit, ori am învãtat sã mã descurc cu ele. Mã simt puternic nu doar fizic, dar mai ales emotional. În curând voi adãuga o milã întreagã pe sãptãmânã si cuplatã cu mentinerea greutãtii de care m-am tot ocupat, pâna în aprilie anul viitor voi fi gata sã duc la îndeplinire ceea ce pentru mine era doar un vis îndepãrtat rezervat lumii miracolelor – sã alerg în jurul Canadei pentru a strânge bani pentru lupta împotriva cancerului.
Sã alerg pot, chiar dacã va trebui sã mã târãsc fiecare ultimã milã.
Avem nevoie de ajutorul tãu. Bolnavii de cancer din întreaga lume au nevoie de oameni care cred în miracole.
Nu sunt un visãtor si nu spun cã aceasta ne va aduce rãspunsul sau leacul bolii. Dar cred în miracole. Trebuie sã cred.
Terry Fox, Octombrie 1979 "

Concert in memoria compozitorului Walter-Michael Klepper 

In 20 iunie 2009, in Trebur Eigenheim, Germania a avut loc concertul  "Danke Herr Klepper" sustinut de catre corurile dirijate in ultimii ani de catre Walter Klepper si sotia dansului, Alina Klepper. Aceste coruri sunt: Volkschor-Trebur, Chorgemeinschaft-Hochheim, Mozart-Trebur si Frohsinn-Rüsselsheim. Doamna Alina Klepper a donat 500 euro asociatiei P.A.V.E.L., bani stransi cu aceasta ocazie de la participanti si de la d-na Klein. Multumim din inima! Dumnezeu sa-l odihneasca!

 

 

Walter Michael  Klepper  (1929-2008)

Compozitor, violonist, profesor. Originar din Lugoj, instruirea muzicalã a început-o la Resita prin studii private de vioarã, apoi la Conservatorul popular. În aceastã perioadã activeazã ca violonist în orchestra simfonicã a Combinatului siderurgic din Resita. Între anii 1952-1958 urmeazã cursurile Conservatorului din Bucuresti, dupã absolvirea cãruia obtine postul de secretar muzical al Orchestrei Simfonice a Cinematografiei (1958-1962). Va activa apoi ca profesor de pian la Scoala de Muzicã si Arte plastice nr.2 din Bucuresti. Între 1969-1970 este directorul orchestrei de Studio a Conservatorului „Ciprian Porumbescu“. Reintrã în învãtãmânt activând timp de doi ani ca lector universitar la Facultatea de Muzicã a Universitãþii din Brasov 1970-1972. În anul 1972 este numit director adjunct al Teatrului de Operã si Balet din Bucuresti. Se stabileste apoi în Germania (1984), unde îsi continuã activitatea pedagogicã si componisticã. Este autorul unui important numãr de piese corale: Triptic coral pe versuri de Nikolaus Lenau, Mein Land, Der Wildschütz, Es wolt ein Mädchen früh aufstehen, Bei der Sennerin, toate coruri mixte publicate în colectia „Deutsches liedgut aus dem Banat, Siebenbürgen und dem Satmarer Land“; prelucrãri de folclor românesc si german (din culegerile efectuate în rândul populatiei germane din România) si o serie de cântece „patriotice si revolutionare“. A compus si douã lieduri pentru bas si pian. În anii de activitate la orchestra Cinematografiei a scris muzicã pentru filme de desene animate: Mãtura nãzdrãvanã, Legendã contemporanã, Sase fabule si un strut, Despre flori, Cine a gãsit mãnusa. S-a bucurat de o bunã popularitate în programele filarmonicilor cu cor si cele douã cantate ale sale: Cântecele Hirosimei op. 2 (1959) si Anotimpul frumusetii ambele pentru solistã, cor mixt si orchestrã. Desigur, creatia simfonicã s-a impus cu aplomb, mult deasupra celorlalte genuri: Tripticul simfonic Impresii din Resita op. 3 (1962), Divertisment pentru orchestrã de coarde si timpani op. 4 (1963), Mic concert pentru suflãtori, pian, celestã si percutie op. 7 (1965). A compus si douã simfonii. În Germania a compus un Cvintet de suflãtori (1985) si a realizat o versiune revizuitã a Sonatei pentru pian (1986). Între 1987-2008 a compus muzicã de scenã, muzicã de film. Noile sale lucrãri corale pentru cor de bãrbaþi, cor de femei, cor mixt, cor de copii, „gospelchor“ au fost tipãrite la propria sa editurã. La Radio Resita a realizat ciclul de emisiuni educative Tainele muzicii clasice.
http://www.banaterra.eu/romana/walter-mihai-klepper
........................................
Din 1960 este membru în Uniunea Compozitorilor din România. În perioada 1962-1972 a activat ca compozitor liber profesionist, profesor de pian si sef al unei orchestre de camerã. A fost docent pentru formã muzicalã si orchestratie la conservatorul din Bucuresti unde a condus în perioada 1968-1970 si studioul de muzicã al conservatorului. În 1970 s-a mutat la Braºov unde a fost timp de doi ani docent la Facultatea de Muzicã a Universitãtii din Brasov. A fost mai apoi pentru un scurt timp director artistic la Opera de Stat din Bucuresti în timpul când aceasta era condusã de scriitorul Mircea Horia Simionescu.
În 1983 a emigrat în Republica Federalã Germania unde lucrat ca dirijor de cor în diferite localitãti din zona Rhein-Main. A continuat activitatea de compozitor axatã acum mai ales pe muzicã coralã.
În ultimii ani a fost invitat de cãtre postul de radio din Resita sã prezinte o serie de emisiuni pe teme de muzicã cultã, emisiuni care au avut succes de-a lungul mai multori ani. A lucrat si la un manuscris despre aceastã serie de emisiuni care se asteaptã sã aparã postum sub forma unei cãrti.
În 1977 a primit premiul Uniunii Compozitorilor din România pentru Simfonia nr.2
......................................
http://ro.wikipedia.org/wiki/Walter_Michael_Klepper

Gedenken an Walter Michael Klepper
16.06.2009 - TREBUR
CHORKONZERT Am Samstag im "Eigenheim"
(red). Der Volkschor veranstaltet am kommenden Samstag, 20. Juni, von 18 Uhr an im "Eigenheim" ein Chor-Konzert zum Gedenken an Walter Michael Klepper. Klepper ist im August des vergangenen Jahres verstorben (wir berichteten) und wäre am 27. Juli 80 Jahre alt geworden.
Unterstützt wird der Volkschor von Kleppers letzten Chören, der Chorgemeinschaft Hochheim, des "Frohsinn" Königstädten und des MGV "Mozart" Trebur, bei dem er auch mehr als zehn Jahre lang Chorleiter war. Dazu kommen noch seine musikalischen Kinder wie Ralf Dieter Klepper, 1. Geige beim Rundfunk-Orchester München, Ursula Broicher vom Kammer-Orchester Hamburg und Anna Katharina Klepper . Anna Klepper, auch als Anna Coralee (http://www.myspace.com/annacoralee) bekannt, war zuletzt mit Sarah Brightman auf Asien- und USA -Tournee und hat den ersten Platz bei den "Secret Talents Awards" in Berlin erzielt. Die musikalische Gesamtleitung liegt bei Alina Klepper. Sie leitet zurzeit den Volkschor. Alina Klepper bringt ihre Schwester Michaela Ionesco mit. Sie ist eine bekannte Solistin in Frankreich. Rund 120 Sängerinnen und Sänger werden auf der Bühne stehen.
Der Eintritt kostet zehn Euro, Karten können über alle Gesangvereine bezogen werden oder am Konzerttag von 17 Uhr an der Abendkasse. Der Erlös des Konzertes kommt einer Institution in Bukarest zu gute, die sich für krebskranke Kinder einsetzt. Nähere Informationen sind auch im Internet unter www.ecpc-online.org zu finden.
http://www.main-spitze.de/region/trebur/6978310.htm

Konzert zu Ehren von Walter-Michael Klepper
Unter dem Motto "Danke Herr Klepper" stand das Konzert am vergangenen Samstag im Treburer Eigenheim. Walter-Michael Klepper leitete viele Jahre mehrere Chöre in der Region, unter anderem auch den Volkschor Trebur. In diesem Jahr wäre Walter-Michael Klepper 80 Jahre alt geworden. Leider verstarb er im vergangenen Jahr. Zu seinen Ehren wurde das Konzert veranstaltet. Neben dem Volkschor Trebur waren auch der Chor "Frohsinn Königstädten", der MGV Mozart Trebur und die Chorgemeinschaft Hochheim beteiligt. Aber auch musikalische Familie Klepper trug zum Gelingen es Abend bei. Die musikalische Gesamtleitung hatte Alina Christina Klepper übernommen. Ralf Dieter Klepper führte als Moderator durch den Abend und Anna Katharina Klepper war am Klavier zu hören. Zum Finale des Konzertes standen alle Chöre gemeinsam auf der Bühne und sangen unter anderem von Wolfgang Amadeus Mozart "Abendruhe" und "Ave verum".
(matdre)
http://www.my-trebur.de/aktuell/2009_kw_25_151.php

Achizitionarea de medicamente

Asociatia noastra a incearcat sa ajute  pe parcursul anilor familiile copiilor cu cancer sau leucemie prin achizitionarea acelor medicamente necesare in tratamentul acestor copii si care lipsesc din spitale, iar datorita costului ridicat nu pot fi achizitionate de parinti. Astfel, datorita generozitatii donatorilor din diverse tari, au beneficiat de astfel de ajutor zeci de copii.

Realizarea de legaturi cu doctori si clinici din strainatate

Asociatia P.A.V.E.L. incearca sa ajute parintii prin contactarea unor spitale si clinici din strainatate pentru a obtine pentru copii lor cel mai bun tratament sau pentru efectuarea unor investigatii medicale.
Astfel, datorita intermedierii realizate de Asociatia P.A.V.E.L., mai multi copii au beneficiat de tratament, operatie, investigatii medicale sau transplant de maduva, in strainatate.

Asigurarea de alimente pentru parintii din spital

Pana in toamna anului 2002, am reusit sa asiguram partial hrana parintilor si a copiilor gazduiti de Casa Parintilor, ca si a parintilor gazduiti de spitale.
Saptamanal sau la doua saptamani, incepand cu septembrie 2000, portiile de produse din carne au fost distribuite in principal de d-na Olga Cridland, d-na Tuta Visescu, d-na Mariana Zamfirescu, d-nul Frank Cridland si d-nul Gheorghe Bumbes, care cu aceasta ocazie au vorbit cu parintii despre problemele lor. Hrana a fost sponsorizata saptamanal de Raffaello-Antefrig din Bucuresti. Dorim sa continuam acest proiect.

Proiecte ocazionale

Imbunatatirea dotarii sectiilor de oncopediatrie din spitale

Unul dintre obiectivele asociatiei P.A.V.E.L. a fost si este imbunatatirea conditiilor din spitale, prin obtinerea de donatii si sponsorizari pentru acest scop.
Pe parcursul anilor, cu ajutorul sponsorilor, adusi de catre Asociatia P.A.V.E.L. s - a realizat dotarea cu:
- mobilier de spital si alte bunuri pentru sectia de hematologie copii, de la Institutul Clinic Fundeni si pentru sectia de oncopediatrie a spitalului M.S.Curie (cu ajutorul fundatiei olandeze SKIN, au fost organizate in anii 1997 -1999, cinci transporturi cu mobilier si echipamente pentruaceste spitale, dar si cu bunuri pentru alte asociatii si institutii din Romania) si cumpararea a 4 frigidere pentru sectia hematologie copii (sponsor, fundatie germana);
- dotarea sectiei de oncopediatrie a spitalului M.S.Curie cu 1 "hota" pentru pentru prepararea tratamentului citostatic (pentru protectia personalului medical) (sponsor, fundatie germana) si cu 1 frigider pentru pastrarea medicamentelor;
- reamenajarea sectiei de Terapie intensiva a spitalului Dr. V. Gomoiu (2003 - 2004), dar si a celorlalte sectii (sponsor SKIN);
- reamenajarea in 2007 a Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L., a cantinei de la sectia de oncopediatrie a IOB, a salilor de joaca de la IOB si M.S.Curie si a locurilor de relaxare pentru parinti din sectiile de oncopediatrie de la IOB si M.S.Curie ( mai multi sponsori: Sanofi Aventis, Novartis, IWA,..);
- dotarea in 2008, cu mobilier de spital, a sectiilor de oncopediatrie si terapie intensiva de la IOB (sponsor fundatia SKIN);
- crearea parcului de relaxare si a terenului de joaca in curtea Institutului Oncologic (sponsor UniCredit), in 2009
- dotarea in 2009 cu echipamente (1 aparat analizator de gaze si ioni in sange, 1 coagulometru, 20 de suporti metalici pentru perfuzie, 2 cantare electronice, in valorare de 40.000 RON) a sectiei de hematologie pediatrica a Institutului Clinic Fundeni (sponsor IWA)
- dotarea in 2009 cu 1 "hota" pentru pentru prepararea tratamentului citostatic (pentru protectia personalului medical), de circa 55.000 RON, la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic (sponsor IWA)

 

              

Excursii cu copiii bolnavi

 Asociatia P.A.V.E.L. a organizat in perioada 27 - 30 iulie 2008 o excursie frumoasa cu copii, tineri si parinti si bunici, vizitandu-se: Sf. Manastire Hurezi, Sf. Manastire Polovragi, Sf. Manastire Tismana si Sf. Manastire Bistrita, expozitia de sculptura a lui Constantin Brancusi (din Tg. Jiu), si pesterile Polovragi si Muerii.
Aceasta excursie a fost posibila datorita ajutorului generos oferit de catre Primaria Municipiului Bucuresti (a Primarului General, dl. Sorin Oprescu) si RATB, care au asigurat transportul gratuit intre Bucuresti si Horezu, datorita Fundatiei Obada si companiei OBADA-TRANS SRL, din Otesani, Valcea - care a asigurat transportul la toate obiectivele din judetele Valcea si Gorj si datorita Maicii Starete si maicutelor de la Sf. Manastire Hurezi, care ne-au intampinat cu multa dragoste si care, pentru patru zile ne-au oferit cazare si hrana gratuita! Speram sa repetam astfel de excursii - pentru beneficiul cator mai multi copii!
Toti participantii au fost fericiti, relaxati, bine hraniti - datorita organizatorilor : Carmen Sava (voluntar), Raluca Tanase (terapeut prin joc), Cerasela Dragomir (asistent social), Nadia Ulmeanu (asistenta medicala si psiholog) si Olga Cridland. La realizarea excursiei au participat si Renela Diaconescu (coordonator) si Florinela Halalau (voluntar).
Multumim inca odata, din inima, tuturor celor care ne-au ajutat sa aducem aceasta bucurie copiilor si familiilor lor!

             

         

          

In octombrie 2001, asociatia noastra a organizat cu ajutorul organizatiei  IWA (Romania) o excursie - tur de 3 zile, in aria Baia de Fier - Polovragi. La aceasta excursie au participat 11 copii, care au vizitat doua pesteri, mai multe manastiri si un atelier de olarit din acea regiune (Horezu).
In septembrie 2002, s-a organizat o noua excursie - tur cu copii bolnavi, pentru alte 4 zile, vizitandu-se Navodari, Cetatea Histria, Vulcanii Noroiosi, Tabara de copii de la Bisoca si castelul Bran.
In 2005, 2006 si 2007, la invitatia Asociatiei Bolnavilor de Cancer, Brasov, am sarbatorit impreuna cu reprezentantii altor organizatii din tara  si fosti bonavi de cancer, Ziua Supravietuitorului de Cancer, pe 17 decembrie, la Opera din Brasov.

            

   Expozitie de desene ale copiilor bolnavi

In iunie 2001, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat doua expozitii de desene, urmate de selectia si premierea unora dintre acestea, expozitii ce au avut loc la  Connex (pe 4 iunie) si la Ambasada Marii Britanii.   

      

 

Ajutorarea materiala a familiilor cu copii bolnavi si a adultilor bolnavi de cancer

Prin intermediul asociatiei noastre, foarte multe familii au primit de a lungul tuturor acestor ani ajutor constand in mancare, haine, incaltaminte, jucarii etc.
Asociatia PAVEL a acordat in 2005, 2006, 2007 si 2008 ajutoare materiale si adultilor bolnavi de cancer, oferind gratuit proteze mamare la peste 500 de paciente operate, din toata tara. Aceste proteze au fost aduse datorita donatorilor din Olanda (SKIN).
30 de proteze mamare (si peruci) au fost donate organizatiei ABC din Brasov, pentru bolnavele de cancer.
De asemenea au fost oferite gratuit peruci si scaune cu rotile, pentru copii si adulti, multumita ajutorului oferit de organizatii din Olanda, Irlanda si USA.

Participari la campanii si concerte umanitare, conferinte si alte actiuni, in favoarea copiilor  bolnavi de cancer

In parteneriat  cu  Societatea Umanitara "Blythswood" Romania, am organizat un concert caritabil numit "Pretuieste Viata", la Palatul Copiilor din Bucuresti, in 12 decembrie 2005, concert organizat pentru copiii bolnavi de la sectia de oncologie a Spitalului Budimex.
Au cantat formatiile PROCONSUL, MOROMETZII si STIGMA, fiind foarte apreciate de publicul prezent.

In noiembrie 2005, a avut loc Caravana Bolnavilor de Cancer, prima campanie de formare si educare  a bolnavilor de cancer, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
Caravana s-a desfasurat pe parcursul unei luni, in diverse orase din tara (Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj, Tg Mures), organizandu-se diverse actiuni dedicate bolnavilor de cancer.
Scopul caravanei. este de a demonstra oamenilor care sufera din cauza afectiunilor oncologice ca nu sunt singuri in lupta cu boala. Alaturi de ei se afla organizatiile care lupta pentru drepturile pacientilor, oferindu-le sprijin emotional si material.
Caravana a pus accentul in primul rand pe informarea populatiei si a pacientilor, pe respectarea si constientizarea drepturilor acestora si pe sustinerea de care trebuie sa beneficieze fiecare bolnav din partea psihologilor, a familiei si a prietenilor.
In Romania se estimeaza ca exista in aest moment aproximativ 400,000 de bolnavi de cancer, iar numarul lor creste rapid. Situatia este cu atat mai grava cu cat fondurile insuficiente si lipsa resurselor din sistemil public de sanatate sunt in continuare extrem de pronuntate.
La invitatia FABC, Asociatia P.A.V.E.L. a participat la actiunile organizate in Bucuresti: vizitarea sectiei de oncologie si a camerei de joaca de la Spitalul Budimex, si la conferinta de presa.

Participarea anuala din 1997 la Conferinta Internationala a ICCCPO, unde reprezentantii Asociatiei PAVEL si supravietuitori de cancer, au facut un lobby puternic in favoarea copiilor bolnavi de cancer din Romania, au impartasit celorlalti diverse informatii despre activitati desfasurate de catre asociatie si despre situatia copilului bonav de cancer din Romania; au stabilit legaturi cu multe organizatii similare si specialisti in oncopediatrie; reprezentanti ai Asociatiei PAVEL au avut participari din 1998, la intalniri, seminarii, conferinte cu reprezentantii altor organizatii, medici, diversi specialisti din tara sau strainatate.

 

Impresii de la  “HANDS TENACIOUS OF LIFE PROJECT” (Young European Cancer Survivors), Giving Hope Messages Through Art (Cappadocia - 8 iulie 2009). Organizator: fundatia LOSEV, Turcia.

Asociatia P.A.V.E.L., a fost reprezentata de 4 supravietuitori: Ramona Cherciu, Victor Dicu, Gabriela Din si Alexandru Georgescu, impreuna cu delegata din partea organizatiei: Raluca Tanase.

        

        

  

Ramona-Elena Cherciu: Când am fost invitatã de cãtre Asociatia Pavel sã mã alãtur unui grup de supravietuitori într-o aventurã în inima Turciei, am simtit cã am primit cel mai frumos dar – genul de dar pe care îl primesti când te astepti cel mai puþin, atunci când ai  nevoie de el cel mai mult – în cazul meu, o evadare mai mult decât necesarã din programul meu aglomerat de zi cu zi, o pauzã binevenitã pentru un timp de auto-reflectie de care aveam nevoie.
Am venit asadar în Capadocia cu mintea si inima deschise, gata sã îmi primesc darul si sã mã bucur de noutatea orientalã pe care o aducea cu el. Nu m-am asteptat sã experimentez asemenea minuni, cum au fost sã vãd cum apa se transformã în flori în cel mai frumos Ebru din lume (cel fãcut de mine), sã simt adierea vântului de rãsãrit deasupra misterioaselor pietre capadociene, sã privesc cu uimire un cer pictat în culorile vii ale unor vesele baloane cu aer cald (un vis drag din copilãrie îndeplinit), sã miros parfumul lutului ud pe mâinile mele în timp ce încercam cu disperare sã înving lipsa de coordonare între mâini si picioare folosind roata olarului sau sã salvez girafa mea modelatã de mânã de la a arãta precum o cãmilã sau un strut.
Dincolo de toate acestea, stiu cã ceea ce voi pretui cel mai mult în urma acestui proiect este aceastã întâlnire extraordinarã cu oameni extraordinari care, ca si mine – si-au pãstrat inimile zâmbitoare în vremuri grele si care împart acum zâmbetul lor cu lumea întreagã. Sunt profund onoratã cã i-am întâlnit pe fiecare dintre ei si cã am împãrtãºit împreunã acest rãstimp.

Victor Dicu: Asteptãrile mele legate de Turcia au fost depãsite, desi multi prieteni si cunostinte mi-au vorbit în cuvinte frumoase despre acest loc.
Privelistea este superbã si conditiile de cazare depãsesc posibilitãtile naturale ale zonei.Temeri: înainte de a veni aici, eu am avut temeri în legãtura cu bariera pe care ar fi putut-o pune necunoasterea limbii. Eu nu vorbesc fluent limba englezã , acum însã consider cã mã descurc.
Motto-ul proiectului din partea mea: “Nimic nu este imposibil!”

Gabriela Din: Pentru mine, acest proiect reprezintã o sansã de a socializa si de a schimba impresii cu alte persoane care au trecut prin experiente similare.
Împreunã putem da un exemplu copiilor bolnavi, un exemplu cã: se poate, cu putin curaj si putin ajutor.
Mi-aº fi dorit ca noi, membrii grupului din cadrul acestui proiect, sa comunicam deschis, insa au fost oarece probleme legate fie de necunoasterea limbii engleze, fie de timiditate însã pânã la sfârsit cred cã vom fi prieteni si poate vom pãstra legãtura. Îmi va fi dor de fiecare dintre cei de aici!
Toti participantii la acest proiect sunt exemple de urmat pentru copiii bolnavi si sper ca prin optimismul si curajul nostru sã facem o diferentã.

Alexandru Georgescu: Acest proiect mi-a depãsit orice asteptare. Este un proiect minunat, care m-a ajutat sã cunosc si sã socializez cu persoane care au trecut prin experiente similare. Apreciez proiectul ca fiind  gândit în detaliu ºi bine organizat.
Prin acest proiect trãiesc acum o experienþã de neuitat, mã aflu într-un loc minunat si unic pe Pãmânt.
Beneficii: pana acum pot spune cã datoritã proiectului si activitãtilor avute, am reusit sã realizez prin ce am trecut. De asemenea, am experimentat o nouã abordare a vietii si problemelor ei: arta ca si dãtãtoare de sperantã, mai ales prin intermediul persoanelor pe care le-am întâlnit aici.
Suntem abia la începutul proiectului, dar deja mã simt mult mai sigur de mine, încrezãtor ºi mai vesel în interior.
Multumesc pe aceastã cale Fundatiei Lösev si Asociatiei P.A.V.E.L. pentru invitaþie.
Motto-ul meu pentru voi: “Doar fã-o”!

Tãnase Elena Raluca: Ce ar trebui sã spun? Cum as putea începe? Este destul de greu sã vã expun în câteva cuvinte temerile mele sau motivele pentru care mã aflu aici (voi încerca sã mã rezum la lucrurile importante): este vorba de inimã, viata, misiune si datorie. Probabil la acest moment nu realizez complet ce experientã minunatã trãiesc, dar timpul îmi va arãta …
Dar, sã participi la un eveniment, proiect, workshop, si sã fii tratat ca un rege, este unul dintre cele mai bune instrumente de suport emotional pentru supravietuitori create vreodatã. Chiar si acum, la miezul noptii, când cu totii suntem foarte obositi, realizez cât este de relaxant sã te afli într-un loc atât de minunat, înconjurat de “oameni” în adevãratul sens al cuvântului.
“Hands Tenacious of Life Project” este evadare si o aventurã pentru eroii nostri aflati în luptã continuã cu o boalã nemiloasã.
Îndepãrtati de rutina zilnicã, tinerii acestia construiesc relatii frumoase într-un loc atât de primitor ca Hotelul Karlikevi, pentru cã aici poti sã te simti bine cu adevãrat.
Ca om si ca reprezentant al Asociatiei P.A.V.E.L., sunt mândrã cã particip la un astfel de proiect realizat de cãtre Fundatia Lösev. Aceastã organizatie este un exemplu de urmat deoarece aduce o schimbare în lume. Observ atâtea programe ce vin în sprijinul copiilor, tinerilor si familiilor afectate de cancer si leucemie. Lösev dezvoltã aceste programe nu numai la nivel national, ci iatã si la nivel internaþional, depãsind barierele legate de limbã, culturã, traditii, istorie, transformând micul în mare, nagativul în pozitiv, ideile în fapte si eu- ul în noi.
Multumesc!

Romania este reprezentata de Asociatia P.A.V.E.L. la un proiect anticancer

 

 Ramona (membra a echipei reprezentand P.A.V.E.L., Romania)

30 Iunie 2009 11:07
Romania va participa, prin Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viata este Luminoasa), in perioada 6-15 iulie, in Turcia, la un amplu proiect international - 'Hands Tenacious of Live' - pentru sustinerea copiilor afectati de leucemie si a familiilor acestora, potrivit Agerpres.

Asociatia P.A.V.E.L.este partener european al organizatiei gazda Losev. Activitatile planificate, denumite 'Arta pentru speranta', vor avea loc in Capadocia si Ankara.

Proiectul isi propune constientizarea dimensiunilor universale ale cancerului de catre tineri si autoritatile fiecarei tari. De asemenea, este importanta inceperea unui dialog international pe aceasta tema nu numai intre factorii de decizie, ci si direct intre cei loviti de boala.

In prima parte a proiectului, in Capadocia, echipa Romaniei va participa, alaturi de echipele altor cinci tari (Portugalia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Turcia), la o serie de activitati artistice. Cei patru tineri romani desemnati de asociatie sunt supravietuitori ai leucemiei, cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani.

In partea a doua a proiectului, toate obiectele de arta obtinute vor fi prezentate intr-o expozitie organizata in Ankara. La aceasta manifestare sunt invitati sa participe politicieni, reprezentanti ai comunitatilor internationale, ai mass-media, diversi factori de decizie in domeniul cancerului. La incheierea proiectului vor fi editate si publicate pliante, brosuri, un CD, care vor reliefa activitatea si implicarea fiecarei tari participante, a mai aratat Raluca Tanase.

In Romania, anual sunt depistate peste 500 de cazuri noi de cancer la copii. P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este membra a mai multor federatii - Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer, Uniunea Internationala Contra Cancerului, Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer, EUROCHILD aisbl (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa), Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti - si membru asociat al Societatii Internationale Europene a Oncologilor Pediatri.
Asociatia acorda sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi de leucemie si familiilor lor.

 

 
View My Stats

 

 

     
Site realizat de : AS DESIGN Copyright 2008 Asociatia PAVEL
Acasa Despre noi Despre cancer Ce facem Implicate Consiliere Contact