Warning: imagesx(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 541

Warning: imagesy(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 542

Warning: imagedestroy(): 55 is not a valid Image resource in /home/asocia52/public_html/include/addons.php on line 543p  Info
p  CRSP
p  Forum
p  Linkuri
harta
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
  Cum poti ajuta  2 Pentru parinti
3 Pentru copii si tineri
1 Pentru specialisti
donatii
galerie

Fericirea nu constã în a fi iubit. Nu, faptul de a fi iubit nu-ti aduce fericirea. Dar a iubi, aceasta este fericirea! (Hermann Hesse, Klein et Wagner)

Iubesc pe cei care nu pot trãi decât pierind, cãci pierind ei se depãsesc. (Friedrich Nietzsche)

Va rugam sa sustineti activitatile desfasurate de organizatia noastra

pentru copiii si tinerii cu cancer si parintii lor! Multumim!

Multumim din toata inima tuturor celor care au contribuit prin donatii si sponsorizari direct catre Asociatia P.A.V.E.L. si catre familiile copiilor bolnavi,  si anume: companii, persoane particulare, organizatii!

Multumiri speciale pentru donatia generoasa din partea lui Andrei Cionigel (1982 - 11.02.2011) si familiei!

Salvati o viata cu o semnatura sau o donatie!!
Noi ne implicam si puteti sa ne fiti alaturi! Dorim sa ajutam copiii si tinerii bolnavi de cancer si sa le fim alaturi pe tot parcursul bolii lor, dorim schimbarea in bine a sistemului medical romanesc. Vom reusi numai prin implicarea activă a d-voastra, a semenilor responsabili.

Donatiile in bani catre Asociatia P.A.V.E.L., pentru sustinerea proiectelor desfasurate de aceasta, se pot face prin donatie sau sponsorizare:

- sunand la 0900.900.082 (tarif 5 euro/apel, disponibil numai in reteaua Romtelecom) si poti ajuta la asigurarea nevoilor copiilor bolnavi de cancer, in cadrul campaniei: Campania "Nu fi nepasator!"  Ajuta-ne sa-I ajutam!

- on line, puteti dona:

in lei, accesand link-ul:  http://mpy.ro/16pnbt   (cont deschis la Mobilpay pentru Asociatia P.A.V.E.L.)

sau

in dolari, accesand link-ul: www.active.com/donate/asociatiaPAVEL (acest cont se afla in USA si banii ajung la P.A.V.E.L., in circa 1 luna; acolo, se retine si un mic comision, pentru fiecare suma incasata)

- in contul Asociatiei P.A.V.E.L., deschis la BANCPOST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti, Romania.

Conturi curente
RON:   RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01
USD:   RO92 BPOS 7100 3031 332U SD01
EURO:   RO48 BPOS 7100 3031 332E UR01

Conturi proiecte
RON:  RO16BPOS71003031332RON01
EURO:  RO10BPOS71003031332EUR06
sau

- in contul Asociatiei P.A.V.E.L., deschis la banca UniCredit Tiriac, sucursala Pantelimon:

RON:   RO08BACX0000000271027000

Din strainatate (from abroad):

Account holder: Association P.A.V.E.L.
Name of bank: BANCPOST S.A., branch TITAN
Address bank: Str. Tina Petre 5, Sector 3, Bucharest, Romania
IBAN account: RO48BPOS71003031332EUR01
Bank account: 4871003031332EUR01
SWIFT/sorting code/aba/chips: BPOSROBU

sau

- direct la sediul Asociatiei P.A.V.E.L., din Bucuresti, Sos. Mihai Bravu 311-313, Bl. SB 1, Sc. 1, Et. 1, Ap. 1, Sector 3.

  - directionand 2 %

 

 Campania 2% - pentru copiii si tinerii bolnavi de cancer!

 

 Cum ajuta Asociatia P.A.V.E.L. (www.asociatiapavel.ro

si

http://apeluriumanitare.wordpress.com ) si cum puteti  contribui si d-voastra prin directionarea a 2% din impozitul pe venit?

Cei 2 % directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la::
- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;
- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;
- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, proteze mamare, scaune mobile, medicamente,..);
- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;
- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati;
- terapie prin joc la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica;
- consilierea psihologica pacientilor si familiilor;
- lobby si advovacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum sã fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar ‘bagati mana in buzunarul statului’ si directionati procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

Trebuie sã se aleaga o singurã organizatie neguvernamentalã!!  Alocarea a 2% nu este o obligatie! Este un drept si o optiune care aratã dorinta de a-i ajuta pe altii, de a decide ce se intampla cu impozitele noastre!
Aceasta suma va invitam s-o directionati pentru sponsorizarea Asociatiei P.A.V.E.L., ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din site-ul:  www.asociatiapavel.ro  sau vizitandu-ne la punctele de lucru.

Lupta cu maladia numita cancer este una de uzura si doar cei care o duc zi de zi stiu cat de grea este.  In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra vor fi utilizati pentru ajutorarea celor napastuiti.

Astfel:  - ii ajutati pe cei suferinzi;
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului;
- va simtiti util si implicat într-o cauza care merita; 

Ce trebuie sa faceti ?

 

Daca sunteti salariat
-    Completati 

Formularul 230 

(Declaratia de venit global: « Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual »), in 2 exemplare,  cu datele d-voastra de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.
Daca sunteti persoana fizica autorizata sau ati avut in 2010 venituri din alte surse decat cele salariala (drepturi de autor, chirii, venituri din comisioane etc),
-    Completati datele Asociatiei P.A.V.E.L.la  rubrica 2% in

Formularul 200

( Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2010), in 2 exemplare,  la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III,  formular pe care oricum aveti obligatia sa-l depuneti la Administratia Financiara.

Aceste formulare puteti sa le obtineti de la:
- Administratia Financiara a judetului/ sectorului  de care apartineti
sau
- de la sediul nostru sau de pe site-ul nostru.
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.
La destinatia fondurilor veti trece:
- Denumire organizatie neguvernamentalã :  Asociatia P.A.V.E.L.
- Adresa:  Sos. Mihai Bravu 311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
- Cod de identificare fiscala : 8956076
- Cont Bancar (IBAN) :  RO81BPOS71003031332ROL01 ,  BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti

sau:

- Cont Bancar (IBAN) :  RO08BACX0000000271027000 , Unicredit Tiriac Bank, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual pânã la data de 15 mai. Se depune direct la registratura organului fiscal în raza cãruia aveti domiciliul fiscal (Administratia Financiara), alaturi de copia dupa fisa fiscala sau prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).
Convingeti- va prietenii sa procedeze la fel.

Implicati - va, nu lasati statul sa administreze aceste fonduri in locul d-voastra! Directionati 2% din impozitul pe venit (in perioada 1 ianuarie - 15 mai a fiecarui an) completand  formularul 230 si expediindu-l catre Administratia Financiara de resedinta.

Deductibilitatea cheltuielilor de sponsorizare si mecenat, in cazul firmelor, din impozitul pe profit

Operatiunile de sponsorizare si mecenat sunt reglementate prin Legea 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, iar tratamentul fiscal al acestora sub aspectul deductibilitati si taxei pe valoarea adaugata pentru operatiunile constand in acordarea de bunuri, executarea de lucari sau prestarea de servicii, este reglementat de Lega 571/2003 privind Codul fiscal al Romaniei.

Tratamentul fiscal al cheltuielilor de sponsorizare este prevazut in Legea 571/2003 si HG 44/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, sub aspectul deductibilitatii si taxei pe valoarea adaugata, astfel:

"Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Astfel, pot merge:
- 80% catre stat
- 20% catre proiectele Asociatiei P.A.V.E.L., in beneficial copiilor si tinerilor bolnavi de cancer

Precizari:
• Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective)
• O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit
• „In ceea ce priveste sponsorizarea, prevederile art.31 alin.(4)-(5) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal sunt aplicabile tuturor contribuabililor plătitori de impozit pe profit, indiferent de sursele din care acestia realizeaza veniturile, din Romania sau din strainatate ”.


Voluntariat!

Cautam voluntari pentru diverse activitati ale organizatiei: scriere de proiecte si obtinerea de finantari, actiuni de fundraising, mediatizare, lobby si advocacy pentru pacientii cu cancer, traduceri de diverse materiale medicale sau din alte domenii (din engleza si eventual, din franceza in romana), participarea la diverse activitati ale organizatiei sau la organizarea a diverse evenimente pentru copiii bolnavi, ajutor de terapeut la Camerele de Joaca (numarul voluntarilor la Camera de Joaca este limitat, deoarece copiii trebuie sa fie protejati de prea multe contacte cu persoane ce vin din afara spitalului, imunitatea lor fiind scazuta),..

Daca puteti sa ne oferiti cel putin 6 ore saptamanal, va rugam sa necontactati -  luand legatura cu d - na Carmen Sava, coordonator de voluntari al organizatiei noastre.

Beneficii pentru voluntari:
- posibilitatea de-a se dezvolta profesional si a capata experienta in domeniul psiho-oncologiei si terapiei prin joc si, de a lucra alaturi de o echipa de oameni inimosi
- abonament lunar pe mijloacele de transport din Bucuresti

1. Scrisoare de intentie
2. Curriculum Vitae, tehnoredactat (includeti adresa si telefoanele de contact, respectiv adresa de e-mail)
3. Certificat medical ca este fizic si psihic sanatos
4.
Cazier 
 

Va rugam sa va uitati si pe pagina Voluntari al acestui site.

Daca doriti sa stiti care sunt nevoile organizatiei noastre, si implicit ale copiilor si tinerilor bolnavi si ale familiilor lor, va rugam sa va uitati pe versiunea engleza a acestui site, la pagina 'Involve'.

 Donatiile in produse            

Ajutorul in obiecte poate fi sub orice forma: medicamente necesare in tratamentul cancerului, alimente, fructe, dulciuri sau jucarii pentru copii, aparatura medicala, materiale de birou, materiale de informare, carti sau reviste de specialitate, precum si alte obiecte sau materiale ce pot imbunatati conditiile din Casa Parintilor si din spitale.
  
Suport direct 
 
Daca doriti, Asociatia P.A.V.E.L. va poate prezenta un copil roman bolnav de cancer, leucemie sau o forma de anemie grava pe care il puteti sprijini direct sub diverse forme. Il puteti ajuta cu produse diverse (ce se pot oferi direct in perioada spitalizarii sau pot fi trimise prin posta, acasa), sau cu bani, sau vizitandu-l unoeri la spital!

Pentru aceasta va rugam sa citi urmatoarele recomandari:

ACORDAREA DE AJUTOR COPIILOR CU CANCER SAU LEUCEMII – RECOMANDARI

Din experienta celor 12 ani de activitate a Asociatiei P.A.V.E.L. precum si din observatiile  si sfaturile primite de la personalul medical de-a lungul timpului  va impartasim cateva  recomandari  pe care noi si voluntarii nostri ne straduim sa le respectam.

Credem  ca este utila  pentru intelegerea acestor recomandari, legat de sectiile de oncologie pediatrica sau hematologie (sectie destinata exclusive tratarii leucemiilor si anemiilor grave) o scurta informare despre aceste sectii de spital:

- sectia de oncopediatrie din Institutul Oncologic “Prof.Dr.Alexandru Trestioreanu”, de pe sos.Fundeni precum si sectia de oncopediatrie a spitalului Marie-Curie Sklodowska (Budimex) au o capacitate in jur de 40-50 de paturi, ocupate  in medie de 25-30 de pacienti. Numarul copiilor si tinerilor internati variaza, majoritatea pacientilor avand de-a lungul a cativa ani, perioade  lungi de internare pentru tratament.

Ambele sectii sunt organizate sub forma a mici saloane de cate 3-4 paturi. Fiecare pacient beneficiaza de un mic dulapior, tip noptiera, cu 3-4 sertare, langa pat si are acces la un frigider comun. Nu exista alte spatii de depozitare a unor lucruri personale, chiar daca internarea este de lunga durata. Spatiul dintre paturi este minim, permitand doar trecerea printre ele.

- sectia de hematologie pediatrica a Spitalului Clinic Fundeni, unde se afla si o sectie pentru transplant medular, are capacitate de 200 de paturi, ocupate in medie de 120-150 pacienti, copii, tineri si adulti cu boli hematologice de tipul anemiilor grave, leucemii sau boli rare. Sunt saloane cu 3-4 pana la 8 paturi, cu noptiere la fiecare pat si frigider comun.

Aceste sectii de spital sunt cele care necesita cea mai mare protectie privind riscul contactarii unor infectii. Pacientii copii sau adulti, diagnosticati cu boli oncologice (cancere, leucemii) fac tratamente care combina: chimioterapie (citostatice), radioterapie (iradierea locala) si interventii chirurgicale de extirpare a tumorilor, in unele – cazuri  transplant. Atat chimioterapia cat si radioterapia  au, pe langa rolul principal de distrugere a celulelor canceroase,  efectul  secundar  de scadere in sange  a celulelor albe-leucocitele, responsabile de lupta impotriva infectiilor. Este prima cauza, nu si singura, pentru care copiii, tinerii si adultii care fac aceste tratamente pot contacta orice infectie virala, microbiana  daca vin in contact cu o sursa de infectare ( locuri sau obiecte neigienizate corespunzator,  persoane care au o viroza sau o infectie transmisibila de care, poate, nici nu stiu). Raceala,viroze respiratorii, gripa, boli contagioase precum pojar, rujeola, varicela, hepatita,sau infectii micotice,  prezinta riscuri mari pentru acesti bolnavi, complicatiile de lunga durata conducand si la intreruperea tratamentelor pentru cancer sau leucemie.

Aceasta prezentare sumara este facuta cu scopul de a inlesni intelegerea, in acest context, a recomandarilor pe care le sugeram  in continuare:

Vizita in spital:

-          Fiti siguri ca nu aveti nici o afectiune transmisibila, nici un inceput de raceala, nici nu ati fost recent intr-o situatie cu risc de a contacta o boala transmisibila

-          Limitati numarul celor care vor  intra in sectie la maxim 2-3 persoane

-          Solicitati acordul personalului medical prezent in sectie pentru vizitarea copiilor, discutati cu asistentele medicale legat de un caz sau altul pentru a afla recomandarile lor

-          Normal, pentru pastrarea igienei si curateniei, intr-o astfel de sectie se intra cu halat si papuci speciali; sectia oncopediatrie IOB are la intrare aceste obiecte de protectie, pentru celelalte sectii din alte spitale, este bine sa intrebati personalul medical

-          Nu uitati ca atunci cand vizitati un copil, un parinte in salon cu el se afla cel putin inca unul !  nu-l ignorati, adresati-i cateva vorbe bune, intrebati daca are nevoie de vreun ajutor;  multi oameni simpli vor raspunde ca e un ajutor si doar o urare de sanatate.

Obiecte de imbracaminte, jucarii:

Daca decideti sa ajutati cu obiecte de imbracaminte un copil, un tanar internat si parintele insotitor este bine sa luati in considerare informatiile referitoare la spatiull mic pe care il au la dispozitie pe perioada internarii. Este foarte util contactul direct, in timp, cu parintele pentru a afla exact care sunt nevoile lor.

Sunt multe cazuri sociale care au nevoie de un astfel de ajutor, dar in spital nu au spatiu pentru depozitarea unor sacose sau bagaje mari. Din pacate, nici organizatia noastra nu are spatiu de depozitare decat pentru un volum foarte mic de lucruri, spatiile care ne sunt puse la dispozitie de spitale avand o destinatie precisa (ex: camera de joaca pentru copii deservita de asistentele angajate de asociatie, centru de consiliere)  De aceea, putem tine doar temporar lucruri si intr-o cantitate relativ redusa. Cel mai potrivit este ca lucrurile donate sa fie daruite la plecarea familiei din spital, sau expediate, de comun acord cu familia, la adresa locativa a acesteia.

Evident, ca toate obiectele de imbracaminte trebuie sa fie recent igienizate, foarte curate si in stare buna.

Obiecte utile pe perioada spitalizarii:

-          pijamale, sosete, papuci – recomandabil sa fie noi

-          bluze si pantaloni gen trening

-          tricouri

-          obiecte pentru igiena: prosop, sapun, pasta de dinti, alcool sanitar

-          pampers si servetele umede, in cazul copiilor mici si a unor copii mai mari, aflati in situatii extreme

-          hartie igienica, servetele, uneori detergent

Jucarii:

 Functie de varsta, copiii au diverse preferinte. Jocurile cele mai appreciate de copii sunt de tipul puzzle, leggo, jocuri  cu piese de construit, jocuri pentru mai multi copii, playere cu CD-uri, DVD-uri, care sa le ocupe timpul si sa le solicite atentia sau creativitatea, carti de citit - potrivite varstei lor (pentru cei mici cu ilustratii frumoase),..

Cartile de colorat, culori carioca, blocuri de desen, cate o masinuta, o papusa care sa poata fi imbracata, pieptanata, dar cel mai mult jocurile pe care ei isi exprima dorinta de a le primi, sunt un mod de a le face o bucurie, evitand incarcarea salonului de spital cu prea multe jucarii.

ALIMENTE:

Prima recomandare este sa fie discutat cu o asistenta medicala de la sectia unde este internat copilul, despre  situatia medicala a copilului sau a tanarului si ce dieta trebuie sa respecte. Pe parcursul tratamentului dieta poate sa difere, functie de efectele secundare ale tratamentului, de starea copilului.

Un aspect important este faptul ca parintele insotitor, de cele mai multe ori mama, nu primeste alimente de la spital. Sunt foarte multe situatiile in care, datorita distantei mari fata de casa, nu pot primi alimente aduse de familie. Sunt iarasi multe situatii in care nu au nici bani sa-si cumpere alimente de la magazinele din jurul spitalului. De asemenea, sunt multe situatii in care familia copilului bolnav are mai multi copiii acasa si venituri foarte modeste, si de aceea, ajutorul (material sau financiar) se poate extinde si catre cei de acasa; sau familia are dificultati in a – si plati transportul intre casa si spital sau in a acoperi costurile unor examinari medicale (RMN,…) si de aceea, are nevoie de ajutor .

Astfel de foarte multe ori atat copilul cat si mama poate avea nevoie de ajutorul nostru.

Din multitudinea de recomandari existente referitor la alimentatia celor bolnavi de cancer si leucemie, fara pretentia de a acoperi aceasta tema, noi incercam sa tinem seama de:

ALIMENTE INTERZISE:

NU

-          alimente care contin conservanti de ex: supe instant, conserve, compoturi conservate, sucuri
-          mezeluri, afumaturi, alimente cu multe condimente
-          produse de tip fast-food, pizza…
-          produse cu multa sare – snacks, alune…
-          bauturi acidulate, fanta, cola, pepsi,…..
-          dulciuri cu mult zahar
-          ciocolata, cacao
-          alimente cu continut mare de grasime, carne grasa, slanina, smantana
-          alimente preparate prin prajire

 

ALIMENTE  RECOMANDATE:

DA

-          meniuri cu aport  mare de legume, cu preparare termica redusa ( preferabil in abur) si cantitati mici de carne – pui, peste, la gratar,  fiert, sau la cuptor
-          ficat de pui foarte bine preparat, nu prajit
-          piureuri de legume
-          branza proaspata degresata, iaurt cu continut redus de grasime
-          mamaliga cu branza proaspata
-          oua fierte tare sau adugate in supe si ciorbe
-          cereale, orez, paste fainoase
-          compot de casa, preferabil de mere
-          fructe: mere, banana, nu se recomanda fructe crude in timpul chimioterapiei – mere coapte
-          prajituri de casa cu fructe – fara crème, fara mult unt
-          chec  fara cacao, fara multa grasime

Sunt foarte multe recomandari generale dar si specifice referitor la regimul alimentar, functie de starea si de evolutia din timpul tratamentului . Cea mai sigura modalitate de a ajuta cu alimente este sa urmati  indicatiile specifice pe care le-a primit parintele de la personalul medical.

De-a lungul anilor de prezenta in spital in aceste sectii am remarcat aspecte care tin de convietuirea celor internati aici, fortati de imprejurari sa traiasca luni intregi intr-un tip de comunitate mica, caracterizata doar de suferinta,  izolata de lumea din care vin. Stresului emotional provocat de boala copilului si situatia particulara a fiecaruia, se adauga si stresul izolarii intr-un grup, cel din spital, in care integrarea, comunicarea, armonia ridica de multe ori mari probleme. Sunt oameni care provin din medii sociale aflate de multe ori la poluri opuse, cu nivel de educatie diferit, oameni care vin fiecare cu bagajul de bune si rele de-acasa si care, de multe ori nu gasesc intelegerea celor din jur, nu stiu si nu pot sa se adapteze.

Legat de aceste aspecte, pe care noi incercam sa le facem cunoscute psihologilor cu care colaboram, pentru ca interventia in situatii critice sa vina de la o persoana cu competente, dorim sa facem cateva sugestii.

Incercati sa preveniti situatiile care pot lua aspect de discriminare, la acordarea ajutorului direct in sectia de spital. Dupa plecarea dumneavoastra pot ramane doi parinti mai linistiti si alti cinci cu mai multe lacrimi in ochi. Actionati cu discretie si solicitati discretie parintelui care a gasit in afara mai multa intelegere si suport decat ceilalti, referitor la faptul ca i s-au deschis conturi, i s-au cumparat obiecte care-i vor fi trimise acasa, poate va fi ajutat sa plece in strainatate.

Multe situatii tensionate intre cei internati in aceeasi sectie pleaca de la relatarea gresita a simpatiei si compasiunii primite, generand in perceptia celorlalti gandul ca sunt discriminati dintr-un motiv sau altul. Sa incercam prin abordarea noastra sa mentinem minimul de armonie in mica lor comunitate.

Evident ca fiecare caz in parte are nevoie de un anume fel de implicare, diferit de nevoile altuia. Evident ca de fiecare data un caz ne va impresiona, pe fiecare dintre noi, mai mult decat altul si ca in spatiul public, reactia va fi diferita. Asta nu exclude sa fim atenti la felul in care intervenim direct in locul in care ei sunt impreuna, in sectia de spital.

Organizatia noastra poate raspunde intrebarilor dumneavoastra pentru lamuririle pe care le considerati necesare. Gasiti multe date, informatii, modalitati de contact, de donatie pe site-ul oficial : www.asociatiapavel.ro

Cu ocazia sarbatorilor (Craciun, 15 februarie – Ziua Internationala a Copilului cu Cancer, Paste, 1 iunie si zile de nastere ale copiilor internati), echipa Asociatiei P.A.V.E.L. organizeaza diverse evenimente pentru copii, oferindu-le totodata si daruri (jucarii frumoase, jocuri pentru adolescenti si tineri, carti, CD sau DVD- uri cu muzica si filme potrivite pentru varsta lor, alte cadouri cu articole mici de imbracaminte, fructe si cateva dulciuri, mici cadouri pentru mamele care ii insotesc.

 Cum in astfel de ocazii in cele trei sectii de oncopediatrie si hematologie din Bucuresti sunt intre 150 si 200 de copii si tineri (pana in 25 de ani), solicitam in toate directiile ajutor pentru aceste evenimente. In restul anului, organizatia este prezenta zilnic in cele trei sectii de spital prin personalul  specializat angajat si prin voluntari, actionand dupa caz conform cu programele pe care ne putem permite sa le sustinem.

 

Felicitari cu desene ale copiilor 

Puteti ajuta si cumparand felicitari (tiparite de catre Asociatia P.A.V.E.L.) cu desene realizate de copii romani bolnavi de cancer.
Pentru aceasta puteti trimite comanda catre Asociatia P.A.V.E.L., prin e-mail, fax sau posta.
Va multumim! PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI !  

 

 

APELURI  UMANITARE

Suntem sunati frecvent de parinti disperati ce au nevoie pentru tratamentul copilului lor de anumite medicamente (recomandate de medici), intrebandu-ne unde si cum pot procura astfel de medicamente. Unele dintre ele nu se gasesc in Romania, cu toata ca intra in schema de tratament a bolii.
De aceea, apelam si noi la oricine are posibilitatea de-a oferi informatii sau de-a obtine astfel de medicamente, fie pentru a fi cumparate de catre familii, fie pentru a fi donate acelora care nu au mijloacele necesare pentru a si le procura din strainatate. Mentionam ca preturile multora dintre ele sunt scazute.
Puteti lua legatura cu noi, sau direct cu familia care solicita astfel de medicamente! 
Primim si numeroase apeluri de la familii sau chiar de la pacientii tineri, solicitandu-ne cu disperare sa-i ajutam sa stranga banii pentru realizarea tratamentului sau operatiei necesare pentru salvarea lor, intr-o clinica din strainatate! Altii au nevoie pur si simplu nevoie de ajutor pentru mancare si medicamente pentru copilul bolnav!
Deschideti-va inima si inainte de-a zice nu, incercati chiar dumneavostra sa-i contactati (familia, clinica,..) si sa vedeti de ce au nevoie. Nu uitati, oricare dintre noi poate fi in astfel de situatie. Ce ne - am face daca nimanui nu i-ar pasa?
Va rugam ajutati-i si transmiteti si altor oameni rugamintea lor!

Cine sunt acesti copii si tineri, care este povestea lor, care sunt nevoile lor - aflati pe pagina "Implica-te" a acestui site!
Dumnezeu sa va aiba in paza!

Am creat doua bloguri unde prezentam apeluri venite din partea familiilor copiilor bolnavi sau diverse cazuri sociale de copii bolnavi sau abandonati in spitale: http://apeluriumanitare.wordpress.com/ si http://humanitarianappeals.wordpress.com/

Pentru familii: alte site-uri unde puteti prezenta situatia copilului dumneavoastra  si cere ajutor si acolo:

http://adriana-dardindar.blogspot.com/

http://www.salveazavieti.ro/
http://copilasi.wordpress.com/
http://sminchy.wordpress.com/
http://ia-atitudine.blogspot.com/
http://mariela71.wordpress.com/
http://www.teodorageorgescu.ro/
http://teogeorgescu.blogspot.com/
http://jamilla4smile.blogspot.com/
http://isabellelorelai.wordpress.com/
http://supravietuitori.wordpress.com/
http://wordpress.com/tag/mecenatro/
http://charityromania.wordpress.com/
http://sustinmecenat.linecreation.com/
http://dansantimbreanu.wordpress.com/
http://www.bogdan-andrei.blogspot.com/
http://simonaclaudiapharma13.blogspot.com/
http://www.eajutor.com/home.php?id=welcome

Pentru cei ce solicita ajutor, va rugam sa completati acest formular pe care apoi va rugam sa-l trimiteti la adresa email a organizatiei noastre. 

Specificam ca putem ajuta in functie de posibilitatile financiare ale organizatiei, astfel incat activitatile acesteia sa nu fie afectate. Nu avem posibilitatea de-a ajuta financiar pentru tratamente sau operatii in strainatate! N -am primit si inca nu primim finantare de la stat. Pentru a realiza misiunea noastra, depindem in totalitate de suportul persoanelor particulare si a companiilor si organizatiilor nationale si internationale. 

Daca noi nu vom reusi sa va ajutam material /financiar, va vom indruma si catre alti sponsori posibili.        

Pe site-ul:  http://apeluriumanitare.wordpress.com/  puteti citi ultimele apeluri umanitare sau prezentari de cazuri ce necesita suport de urgenta!    

         

 

 

Acum, PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI           
    

Legislatie privind sponsorizare

 SPONSORIZAREA si MECENATUL sunt acte prin care o persoana juridica sau fizica cedeaza unele bunuri materiale sau financiare unei alte persoane sau institutii in scop umanitar sau altruist si reprezinta modalitati prin care o persoana juridica sau fizica se implica activ in dezvoltarea comunitatii in care isi desfasoara activitatea.
Legea precizeaza ca oricine poate fi sponsor sau mecena, cu singura conditie ca banii ori bunurile in cauza sa nu provina de la buget.

Care este efectul bumerang al generozitatii?
Codul Fiscal, adoptat prin Legea 571/ 22.12.2003 si intrat in vigoare la 1 ianuarie 2004, principalul act normativ ce reglementeaza cadrul legal al taxelor si impozitelor, prevede  modalitati prin care sponsorul si mecena sunt avantajati la calculul impozitelor:

Deductibilitatea cheltuielilor de sponsorizare si mecenat, in cazul firmelor, din impozitul pe profit.

Potrivit art. 31, contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: se incadreaza in limita de 0.3% din cifra de afaceri si nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat. Precizam ca aceste prevederi, care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2004, anuleaza orice prevederi contrare din Legea sponsorizarii.

Legea nu interzice sponsorizarea reciproca, sponsorizarea intre rude sau sponsorizarea intre persoane juridice aflate in relatii de subordonare si control, tot asa cum nu interzice nici sponsorizarile efectuate peste limita celor 20 de procente, respectiv, a celor cinci puncte procentuale deductibile la calculul impozitului pe profit, dupa caz - daca este vorba despre o persoana care realizeaza profit sau despre una care realizeaza venituri din activitati independente. Dar nici una dintre actele de sponsorizare efectuate in aceste cazuri nu beneficiaza de deduceri la impozit, nici pentru sponsor sau mecena, nici pentru beneficiar.

Legea nr. 32/1994, lege privind sponsorizarea, modificata si completata prin: Ordonanta Guvernului nr. 36/1998, Legea nr. 204/2001 si Legea nr. 394/2006  
Art. 1. — (1) In conditiile prezentei legi, sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare, pentru sustinerea de activitati fara scop lucrativ, desfasurate de catre una dintre parti, denumita beneficiarul sponsorizarii.
(2) Existenta si continutul contractului de sponsorizare se dovedesc prin forma scrisa a acestuia, in care se vor specifica obiectul contractului, valoarea contractului, durata, termenele si obligatiile partilor.
(3) In conditiile prezentei legi, mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica, numita mecena, transfera, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, dreptul sau de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific—cercetare fundamentala si aplicata.
(4) Existenta si continutul actului de mecenat se dovedesc prin forma autentica, in care se vor specifica obiectul, durata si valoarea acestuia.
(5) In cazul sponsorizarii sau mecenatului, constand in bunuri materiale, acestea vor fi evaluate, prin actul juridic incheiat, la valoarea lor reala din momentul predarii catre beneficiar.
Art. 2. - Este considerat sponsor orice persoana fizica sau juridica din Romania sau din strainatate care efectueaza o sponsorizare in conditiile legii.
Art. 3. — (1) Persoanele fizice sau juridice din Romania nu pot efectua activitati de sponsorizare sau de mecenat din surse obtinute de la buget.
(2) Institutiile si autoritatile publice, societatile comerciale cu capital majoritar de stat si regiile autonome nu pot efectua activitati de sponsorizare avand ca beneficiari persoane fizice si asociatii familiale care isi desfasoara activitatea conform Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent, precum si societati comerciale cu capital privat.
Art. 4. — (1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific—cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta si servicii sociale, de protectia mediului, social si comunitar, de reprezentare a asociatiilor profesionale, precum si de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice;
b) institutiile si autoritatile publice, inclusiv organele de specialitate ale administratiei publice, pentru activitatile prevazute la lit. a);
c) de asemenea, pot fi sponsorizate, in conditiile prezentei legi, emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune sau radiodifuziune, precum si carti ori publicatii din domeniile definite la lit. a);
d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, a carei activitate intr-unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica, ce activeaza constant in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.
(2) Poate fi beneficiar al mecenatului orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, fara obligativitatea de a fi recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica, care necesita un sprijin in domeniile prevazute la art. 1 alin. (3).
Art. 5. — (1) Sponsorul ori beneficiarul are dreptul sa aduca la cunostinta publicului sponsorizarea prin promovarea numelui, a marcii sau a imaginii sponsorului.
(2) Sponsorul ori beneficiarul este obligat sa aduca la cunostinta publicului sponsorizarea intr-un mod care sa nu lezeze, direct sau indirect, activitatea sponsorizata, bunele moravuri sau ordinea si linistea publica.
(3) Denumirile publicatiilor, titlurile cartilor si ale emisiunilor de radio si televiziune sponsorizate trebuie anuntate ca atare.
(4) Anunturile vor fi formulate astfel incat sa reiasa clar actiunea de sponsorizare si vor fi aduse la cunostinta publicului, in mod gratuit, de catre beneficiarul sponsorizarii.
(5) In cadrul activitatilor de sponsorizare sau de mecenat se interzice ca sponsorul, mecena sau beneficiarul sa efectueze reclama sau  publicitate comerciala, anterioara, concomitenta sau ulterioara in favoarea acestora sau a altor persoane.
Art. 6. — Facilitatile prevazute in prezenta lege nu se acorda in cazul:
a) sponsorizarii reciproce intre persoane fizice sau juridice;
b) sponsorizarii efectuate de catre rude ori afini pana la gradul al patrulea inclusiv;
c) sponsorizarii unei persoane juridice fara scop lucrativ de catre o alta persoana juridica care conduce sau controleaza direct persoana juridica sponsorizata.
Art. 7. — Prevederile art. 6 se aplica si persoanelor fizice sau juridice care efectueaza acte de mecenat.
Art. 8. (1) Persoanele fizice sau juridice romane, care efectueaza sponsorizari in domeniile prevazute la art. 4, beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarilor, dar nu mai mult de:
a) 10% din baza impozabila pentru sponsorizari in domeniile: cultura, arta, invatamant, sanatate, asistenta si servicii sociale, religios, actiuni umanitare, protectia mediului;
b) 8% din baza impozabila pentru sponsorizari in domeniile: educatie, drepturile omului, stiinta—cercetare fundamentala si aplicata, filantropic, de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice, sport — cu exceptia fotbalului;
c) 5%
din baza impozabila pentru sponsorizari in domeniile: social si comunitar, reprezentarea intereselor asociatiilor profesionale, fotbal.

(2) Persoanele fizice sau juridice romane, care efectueaza acte de mecenat in conditiile prezentei legi, beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul acestora, dar nu mai mult de 10%
din baza impozabila.

(3) Totalitatea reducerilor aplicate bazei impozabile pentru sponsorizarile efectuate potrivit alin. (1), cumulate cu cele aferente actelor de mecenat, nu poate depasi 10% din venitul sau din profitul impozabil, dupa caz.

(4) Persoanele fizice sau juridice straine, care datoreaza statului roman, conform legislatiei in vigoare, un impozit pentru un venit realizat in Romania si care efectueaza sponsorizari sau acte de mecenat, beneficiaza, de asemenea, de reducerea bazei impozabile cu echivalentul in lei al sponsorizarii sau al actului de mecenat, calculat la cursul de schimb valutar al zilei, la data efectuarii transferului de proprietate, in aceleasi cote aplicate persoanelor fizice sau juridice romane, conform alineatelor precedente.
Art. 9. — (1) Sumele primite din sponsorizare sau mecenat sunt scutite de plata impozitului pe venit.
(2) Aceeasi prevedere se aplica si bunurilor materiale primite prin sponsorizare sau mecenat, potrivit prezentei legi.

Art. 10. — (1) Nu beneficiaza de facilitatile prevazute in prezenta lege sponsorul care, in mod direct sau indirect, urmareste sa directioneze activitatea beneficiarului.
(2) Dispozitiile alin. (1) nu inlatura dreptul partilor de a incheia, potrivit legii, acte juridice afectate de sarcina, daca prin acestea nu se directioneaza ori nu se conditioneaza activitatea beneficiarului.
Art. 11. — Contestatiile privind acordarea sau neacordarea facilitatilor prevazute in prezenta lege se solutioneaza conform prevederilor Legii nr. 105/1997 pentru solutionarea obiectiunilor, contestatiilor si a plangerilor asupra sumelor constatate si aplicate prin actele de control sau de impunere ale organelor Ministerului Finantelor.
Art. 12. - Contestatiile privind acordarea sau neacordarea facilitatilor stabilite de prezenta lege sunt de competenta directiilor generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat.
Contestatiile se introduc in termen de 30 de zile de la data comunicarii, de catre organul de specialitate al Ministerului Finantelor, a solutiei la cererea de acordare a facilitatilor.
In cazul necomunicarii solutiei, termenul de contestatie curge de la expirarea a 30 de zile de la data introducerii cererii.
Introducerea contestatiei nu suspenda obligatia sponsorului de virare la bugetul de stat ori, dupa caz, la bugetele locale a sumelor datorate cu titlu de impozit sau taxe vamale.
Contestatiile adresate administratiilor financiare sunt supuse unei taxe de timbru de 2%, calculata la valoarea sumei contestate, dar nu mai putin de 1.000 lei.
In situatia admiterii integrale sau partiale a contestatiei, taxa de timbru se restituie integral sau proportional cu reducerea sumei contestate.
Art. 13. - Contestatia se solutioneaza prin decizia motivata a directiei generale a finantelor publice si controlului financiar de stat si se comunica partilor interesate. 

Puteti citi mai mult aici.

In cazul unei sponsorizari, pe baza unui contract incheiat intre firma dumneavoastra si asociatie, in conformitate cu Legea 204/2001 si cu Ordonanta Guvernului 36/1998, beneficiati de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarii, cu maximum 10 % din baza impozabila.  

TRATAMENTUL FISCAL AL CONTRACTELOR DE SPONSORIZARE SI MECENAT

 Operatiunile de sponsorizare si mecenat sunt reglementate prin Legea 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, iar tratamentul fiscal al acestora sub aspectul deductibilitati si taxei pe valoarea adaugata pentru operatiunile constand in acordarea de bunuri, executarea de lucari sau prestarea de servicii, este reglementat de Lega 571/2003 privind Codul fiscal al Romaniei. 

1.Dispozitii generale

Un contract de sponsorizare sau mecenat, ca sa fie recunoscut de catre autoritatile fiscale, trebuie sa fie incheiat in conformitate cu prevederile Legii 32/1994 cu modificarile si completarile ulterioare.

2.Deductibilitatea/Nedeductibilitatea elementelor aferente unui contract de sponsorizare si mecenat

Tratamentul fiscal al cheltuielilor de sponsorizare este prevazut in Legea 571/2003 si HG 44/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, sub aspectul deductibilitatii si taxei pe valoarea adaugata, astfel:

Potrivit prevederilor art.21 alin (4) lit. p. din Codul Fiscal, cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat efectuate potrivit legii sunt cheltuieli nedeductibile fiscal, dar pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;

2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Tot in limitele de mai sus se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, a dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale.

Potrivit art. 128 alin(9) lit.f din Codul fiscal, nu constituie livrare de bunuri „ acordarea de bunuri, in mod gratuit, in cadrul actiunilor de sponsorizare, de mecenat, de protocol, precum si alte destinatii prevazute de lege, in conditiile stabilite prin norme“ .

Potrivit acestei precizari nu se colecteaza TVA pentru bunurile respective.

Potrivit pct.7 alin (4) din HG 44/2004 la Codul Fiscal 

“Bunurile acordate gratuit in cadrul actiunilor de sponsorizare si mecenat nu sunt considerate livrari de bunuri in limita a 3 la mie din cifra de afaceri, determinata potrivit art. 152 alin. (6) din Codul fiscal, si nu se intocmeste factura fiscala pentru acordarea acestor bunuri”.

Potrivit pct.7 alin (6) din HG 44/2004 incadrarea in limitele prevazute mai sus, “se determina pe baza datelor raportate prin situatiile financiare anuale. Nu se iau in calcul pentru incadrarea in aceste limite sponsorizarile, actiunile de mecenat sau alte actiuni prevazute prin legi, acordate in numerar. Depasirea limitelor constituie livrare de bunuri si se colecteaza taxa pe valoarea adaugata, daca s-a exercitat dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata corespunzatoare depasirii. Taxa pe valoarea adaugata colectata aferenta depasirii se calculeaza si se include la rubrica de regularizari din decontul intocmit pentru perioada fiscala in care persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata au depus situatiile financiare anuale, dar nu mai tarziu de termenul legal de depunere a acestora”

Conform prevederilor legale precizate, in situatiile in care sunt depasite limitele stabilite in legislatia fiscala, pentru partea aferanta depasirii care corespunde sponsorizarilor in natura se datoreaza TVA. 

Referitor la deductibilitatea acestor elementele, putem spune ca acestea sunt cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit, dar pot fi deduse din obligatia totala a societatii privind impozitul pe profit in cazul in care sunt indeplinite cumulativ cele doua conditii mai sus amintite.

PRECIZARE: Avand in vedere prevederile OMFP nr. 171/2004 , modificat prin OMFP nr. 527/2004, pentru livrarile de bunuri si/sau prestarile de servicii destinate actiunilor de sponsorizare este necesara completarea lunara a borderoului cuprinzand livrari de bunuri si/sau prestari de servicii pentru care nu se emite factura fiscala.

3.Exemple de stabilire a deductibilitatii si TVA aferenta depasirii cheltuielilor de sponsorizare

Exemplul nr.1 : 

Societatea incheie un contract de sponsorizare conform legii privind sponsorizarea, in valoare de 20.000 lei. Contractul de sponsorizare se incheie in data de 2 februarie 2006.

La calculul profitului impozabil pentru trimestrul I 2006, contribuabilul prezinta urmatoarele date financiare:

Venituri din vanzarea marfurilor = 1.500.000 lei
Venituri din prestari de servicii = 2.000 lei

_________________

Total cifra de afaceri 1.502.000 lei

Cheltuieli privind marfurile = 850.000 lei

Cheltuieli cu personalul = 20.000 lei

Alte cheltuieli de exploatare = 90.000 lei

_________________

din care: 20.000 lei sponsorizare

Total cheltuieli 960.000 lei

Presupunand ca nu mai sunt alte elemente asimilate veniturilor/cheltuielilor si nici alte cheltuieli nedeductibile si venituri neimpozabile, calculul profitului impozabil pentru trimestrul I 2006 este:

Profitul impozabil = 1.502.000 - 960.000 + 20.000 = 562.000 lei.

Impozitul pe profit = 562.000 x 16% = 89.920 lei.

Avandu-se in vedere conditiile de deducere prevazute la art.21 alin. (4) lit. p) din Codul fiscal (criteriile mai sus mentionate), prin aplicarea limitelor, valorile sunt:

- 3 la mie din cifra de afaceri reprezinta 4.506 lei;

- 20% din impozitul pe profit (inainte de deducerea cheltuielilor de sponsorizare) reprezinta 17.984 lei.

Suma admisa cu care se diminueaza impozitul pe profit este 4.506 lei, prin urmare pentru trimestrul I 2006, impozitul pe profit datorat este de: 89.920 - 4.506 = 85.414 lei.

Exemplul nr.2: 

Datele sunt aceleasi, dar cheltuielile de sponsorizare s-au realizat astfel:

25% - in numerar, respectiv 5.000 lei;

75% - in natura, respectiv 15.000 lei.

In ceea ce priveste deductibilitatea rationamentul este identic.

Pentru a stabili daca este necesara colectarea de TVA se va proceda astfel:

- Se va compara valoarea sponsorizarilor in natura (15.000 lei) cu valoarea reprezentand 3 la mie din cifra de afaceri (4.506 lei). 

- Se va stabili depasirea, care in exemplu nostru este in suma de 10.494 lei.

- Se va calcula taxa pe valoarea adaugata ce se datoreaza pentru depasire (in conditiile unei cote de TVA de 19%), respectiv: 10.494 * 19% = 1.994

Potrivit pct. 7 din Normele Metodologice de aplicare a Codului fiscal suma de 1994 lei devine exigibila la data depunerii situatiilor financiare anuale, dar nu mai tarziu de termenul legal de depunere al acestora. 

In evidenta contabila acesta obligatie se va inregistra articolul: 6357 = 4428x.

La data la care TVA stabilita potrivit precizarilor de mai sus devine exigibila, acesta se va include in decontul lunar la rubrica de regularizari. 

In evidenta contabila acesta operatiune este reflectata prin urmatorul articol: 4428x= 4427

http://www.contabilul.ro/index.php?pag=a&aid=2153

MULTUMIM!

Multumim angajatilor bancii UniCredit Tiriac, bancii BCR, reprezentantilor unor companii, dar si multor altor persoane din tara si strainatate care, cu modestie, au fost si sunt alaturi de noi, sustinandu-ne cu donatii, sponsorizari, directionand cei 2%, ... pentru a-i ajuta pe copiii si tinerii bolnavi si a putea continua programele noastre pentru ei.

In numele copiilor si tinerilor bolnavi, multumim tuturor celor care au trimis sau au adus jucarii, mancare, lucrusoare pentru copiii spitalizati!!! De la d-na Claudia din Germania am primit o cutie cu jucarii, de la d-na Oana din Germania, bani pentru cativa copii (vezi pe site), alte persoane au venit direct la spital si au adus pungi cu diverse lucruri; ii multumim d-nei Laura Sava, d-nei Aniela si d-nei Simona pentru sprijinirea cauzei copiilor si a organizatiei prin prezentarile facute pe site-urile danselor. La fel, multumiri d-nei oana Cristina si d-lui Sorin pentru cadourile aduse copiilor. Si lista e foarte lunga.

Le multumim tuturor voluntarilor si angajatilor nostri, care prin munca si devotiunea lor au ajutat nenumarate familii in nevoie (stand la patul copiilor, facand rost de nenumarate produse sau bani pentru ei, incurajand parintii, jucandu-se cu copiii,...) . E greu de evaluat ceea ce au facut ei. Numai prezenta aproape continua a voluntarilor nostri, de exemplu, la patul Andrei, micuta orfana (spitalizata la Budimex) - suplinind astfel ceea ce Directia de Sanatate ar fi trebuit sa faca, este deosebita ca fapta.

Ii multumim d-nei Isabela pentru constantul suport dat copiilor si tinerilor bolnavi si sprijinul oferit organizatiei noastre; de curand, din initiativa dansei, la inaugurarea organizatiei SALVEAZA VIETI, cateva din lucrarile copiilor bolnavi, expuse la locul evenimentului, au fost vandute si s-au strans 1726 RON. Din acestia, 24  de copii - a caror lucrari au fost vandute - au primit un cadou de 30 de Roni, iar 1000 de Roni au fost donati Cosminei Paun, de la Budimex.

Ii multumim din suflet si d-nei Octavia Taralunga, grafician, care din vanzarea tablourilor dansei cu ocazia expozitiei realizate la galeria Simeza - a donat Asociatiei P.A.V.E.L. 4500 RON (din care aproape 300 Roni sunt donati de copiii clasei a II a B a Colegiului Catolic Sf. Iosif din Bucuresti)! Din acesti bani, vom ajuta trei sau patru copii care se afla intr-o situatie extrem de dificila (deja numele lor sunt pe lista noastra si in curand va vom anunta).

Multumim doamnei Isabela!

Multumiri speciale doamnei Isabela Iscru (http://isabellelorelai.wordpress.com/), care prin constanta campanie facuta in favoarea mai multor copii si tineri bolnavi, campanie facuta pe site-ul dansei ca si pe site-ul: http://www.click.ro/din_inima_pentru_copii/cazuri/terapie-cazuri-mihaita_0_862713837.html (campania dusa de ziarul Clic "Din inima pentru copii") - a reusit sa mobilizeze nenumarati oameni din tara si de peste hotare pentru a-i ajuta!
O doamna cu inima si gandul la toti cei necajiti!

Dragi prieteni, dragi sustinatori ai copiilor,

La scrisorile trimise de copiii din spitale Asociatiei P.A.V.E.L. si afisate pe blogul d-nei Adriana "Dardindar" (va multumim, doamna Adriana!!!
http://adriana-dardindar.blogspot.com/) o companie a raspuns ca doreste sa cumpere tot ceea ce copiii au solicitat, mai putin calculatoarele. Deci, rugam, daca puteti, sa oferiti calculatoare copiilor care au solicitat in scrisorile lor si sa raspundeti si scrisorilor ce vor aparea publicate de ziarul Adevarul /Clic.  

Update 20 decembrie 2009

Doamna Alexandra Tutoveanu m-a anuntat ca a cumparat (ca si in ultimii trei ani), din banii stransi de la colegi si prieteni, pungi cu diverse dulciuri, fructe si mici surprize pentru toti copiii si tinerii bolnavi internati in cele trei sectii (chiar si pentru supravietuitorii copii). Am mai primit si alte vesti bune, dar va vom anunta imediat dupa serbare - cand vom afla mai multe! Am cumparat si noi cadouri din bani donati pentru acest scop, ca o completare la celelalte cadouri, pentru adolescentii si tinerii internati; o multime de jucarii au fost donate ca si anul trecut de catre compania Omnitoys SRL, altele au fost donate de catre elevi ai Scolii nr. 1 din Balotesti, prof. coordonator d-na Florina Nita si ai Liceului Teoretic Ion Petrus din Otopeni, prof. coordonatori: d-na Florica  Negoita, Catalina Neagu si Vasilica Bejenaru. La fel, echipa de la ziarul Adevarul ne-a anuntat  ca vor primi cadouri o parte dintre copiii care i- au scris lui Mos Craciun. Vin cadouri si de la persoane de la Pireus Bank si de la Unicredit bank. Compania Sanatatea Media Group il va aduce pe Mos Craciun, impreuna cu un cor de colindatori. Cadouri pentru copiii care au scris scrisori vor veni si de la compania d-nei Mirela Monica Petrea. Multumim si companiei SILVA Group Romania (http://www.silvagroup.ro/) pentru donatia a 4 brazi de Craciun.
Mamica lui Stefan a daruit 600 de Euro pentru cadourile de Craciun pentru ceilalti copii bolnavi, tratati la clinicile din Bucuresti - dar facut in memoria fiului sau.
Stefan a murit la varsta de 12 ani, in luna noiembrie a acestui an, la o clinica din Viena. Dumnezeu sa-l odihneasca! In numele copiilor, dragi parinti - va multumim! 

 

Donatie din vanzarea tablourilor artistei Octavia Taralunga

 Pe data de 17 Septembrie 2009 ora 18:00 la Galeria Simeza (Adresa: B-dul Gen. Gheorghe Magheru, Nr. 20 ), s-a deschis expozitia de acuarela (cu vanzare) a artistei Octavia Taralunga.
Dureaza cam 2 saptamani. Banii stransi vor fi donati catre o cauza nobila, si anume pentru a ajuta prin intermediul Asociatiei P.A.V.E.L.. un copil bolnav de cancer.

 

  

  

  

   
La vernisaj au fost prezenti multi invitati, marea majoritate a lucrarilor fiind aproape imediat rezervate pentru a fi vandute. Doua dintre lucrari, cumparate de catre dl. Victor Fomino (de la IBM Romania) au fost donate Asociatiei P.A.V.E.L., pentru a fi expuse pentru copiii bolnavi intr-una din salile unde se desfasoara activitati pentru ei.

Dorim sa multumim cu aceasta ocazie d-nei Octavia Taralunga pentru acest generos gest si alegerea facuta, si la fel dlui  Victor Fomino pentru darul dansului.

Artista contemporana Octavia Taralunga lucreaza de mai multe decenii in special acuarela (peisaje si scene de viata in stil umoristic)  si ilustratie de carte pentru copii.

http://www.artpeka.ro/v/octavia+taralunga/OCTAVIA+TARALUNGA+-+02.jpg.html
http://www.cleopatra-lorintiu.com/en/books/index.html

Donatie din Canada

La inceputul verii acesteia, doamna Irina Stefanescu (o mai veche prietena a organizatiei) din Canada a trimis Asociatiei P.A.V.E.L. suma de 4000 RON ca donatie in vederea sprijinirii actiunilor organizatiei in favoarea copiilor cu cancer. Ii multumim! 

Donatie din partea familiei Lacea

   

"Adrian Marian Lacea s-a nascut la 14 noiembrie 1950 si a decedat la 26 septembrie 2009.
Pasionat de electronica, a absolvit Politehnica urmand ca mai tarziu sa isi aplice cunostintele la Institutul de Cercetari Electronice din Bucuresti. Dupa 1989, si-a realizat visul de a avea propria companie de import pentru componente electronice. Bazele puternice puse de Adrian Lacea prin dedicatia lui pentru ce si-a dorit sa faca continua sa sustina activitatea companiei cu succes. Pentru el, familia si compania au format epicentrul vietii lui.
Adrian Lacea a facut din membrii familiei lui niste luptatori. Vointa lui de a lupta cu boala a fost de admirat, si este o inspiratie pentru multi. La cateva luni de la diagnosticare, a marturisit: "N-am fost niciodata mai fericit ca de cand am descoperit boala; si asta pentru ca am o familie care ma iubeste, ma sustine si care lupta cu si pentru mine. Am invatat sa savurez fiecare moment al vietii, sa o traiesc la maxim si sa nu las lucruri neinsemnate sa imi consume energia". Adrian Lacea va ramane vesnic in inimile celor dragi." 

Stimata familie Lacea,  

Asociatia P.A.V.E.L. isi exprima din inima regretul pentru suferinta traita de Dl Lacea si condoleante intregii familii pentru pierderea suferita!
Suntem foarte impresionati de gestul si alegerea dumneavoastra si va asiguram ca banii vor fi utilizati pentru ajutorarea copiilor si tinerilor bolnavi, in numele tatalui dumneavoastra! Va multumim!
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Cu respect,
Olga Cridland si echipa PAVEL

Astazi, 27 septembrie am primit aceasta scrisoare de donatie din partea familiei Lacea:
 
"Numele meu este Anita Lacea. Tatal meu, Adrian Marian Lacea, s-a stins ieri, 26 septembrie la varsta de 58 de ani dupa o lunga si grea lupta impotriva cancerului.
Tatei nu i-au placut niciodata florile taiate - o data taiate, viata lor este curmata. De aceea, mama, fratele meu si cu mine am hotarat ca in loc sa cumpere flori, cei ce vor veni sa isi ia un ultim ramas bun de la el, sa doneze banii asociatiei PAVEL.
Tata se trata de cancer la IOB, stiu ca acolo activeaza asociatia si tata s-ar bucura sa stie ca vrem sa ajutam copiii bonavi de cancer si familile lor.
Nu stiu daca donatiile pot fi facute in numele cuiva, dar daca aveti un aflux de donatori in zilele ce urmeaza, va rog sa va ganditi la sufletul tatalui meu.
Noi am tiparit fluturasi cu informatile asociatiei, conturile RON si site-ul de donatii prin card. De asemenea, pentru cei ce nu vor dori sa foloseasca aceste variante, am pus la dispozitie o cutie pentru donatii. La sfarsit va vom dona intreaga suma stransa.
Speram din tot sufletul ca efortul nostru sa ajute, si sa ne onoram astfel tatal si sotul.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Anita, Alin, Adriana Lacea "

Asociatia P.A.V.E.L. a primit de la familia Lacea (donatii de la familie si prieteni) suma de 2600 RON, deasemenea 300 RON de la Asociatia de Propietari BL 5C si 20 USD de la Ana Maria Aur si 20 USD de la Laura Hemlock, din USA. Va multumim.

La solicitarea familiei Lacea, au fost deschise trei conturi (in USD, EURO si RON) pentru Fondul Adrian Lacea, care sa sustina activitatile Asociatiei P.A.V.E.L. pentru ajutorarea copiilor si tinerilor bolnavi de cancer.
Acestea sunt:

Asociatiei P.A.V.E.L.                                                (pentru RON)
Fond Adrian Lacea
BANCPOST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti, Romania.
Cont IBAN:
RO32BPOS71003031332RON04

Account holder: Association P.A.V.E.L.                       (pentru USD)
Name of bank: BANCPOST S.A., branch TITAN
Address bank: Bvd Basarabia, Sector 3, Bucharest, Romania
Adrian Lacea Fund
IBAN account: RO27BPOS71003031332USD07
SWIFT/sorting code/aba/chips:   BPOSROBU

Account holder: Association P.A.V.E.L.                         (pentru Euro)
Name of bank: BANCPOST S.A., branch TITAN
Address bank: Bvd Basarabia, Sector 3, Bucharest, Romania
Adrian Lacea Fund
IBAN account: RO08BPOS71003031332EUR0A
SWIFT/sorting code/aba/chips:   BPOSROBU

Fondul Adrian Lacea a fost creat si online, putand dona la urmatorul link: http://www.active.com/donate/asociatiaPAVEL/AdrianLacea
utilizand orice tip de credit sau debit card, fara a vi se retine comision.

Acest fond a fost creat de catre familia Lacea si s-au strans deja 1795 USD pentru beneficiul Asociatiei P.A.V.E.L.. Lista celor care au contribuit, excluzand pe cei ce au cerut sa fie anonimi, poate fi gasita tot la acel link.

 

 View My Stats

 

 

     
Site realizat de : AS DESIGN Copyright 2008 Asociatia PAVEL
Acasa Despre noi Despre cancer Ce facem Implicate Consiliere Contact