Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare

STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2021 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2020 cu sprijinul din partea Fundației pentru Comunitate și MOL România
2019-03-09

a1      a2

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în februarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul “Povești și emoții, alături de copiii din spital!” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2020.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie multisenzorială și consiliere psihologică în cadrul secției de oncologie pediatrică, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

citeste stirea »
Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare
2019-02-26

Au trecut deja 5 luni de la începerea Proiectului “Școala de Spital – Școala pentru Toți” susținut de @ Societe Generale Global Solution Centre prin programul “We Care Together”. Luni în care deja peste 100 de copii, tineri și familiile lor au fost susținuți să țină pasul cu școala și să-și găsească energia pentru a continua. Luni în care am lucrat cu pasiune alături de profesorii din echipă și de voluntari pentru a desfășura, spre exemplu, 4,830 de sesiuni sesiuni educative pentru copii de ciclu primar, gimnazial sau liceal!

Vrei să știi mai multe despre cum am reușit să ajutăm? Citește toate detaliile în articolul de aici:

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »
26 Februarie 2019

Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare

.Au trecut deja 5 luni de la startul proiectului "Școala de Spital – Școala pentru Toți",  susținut de Societe Generale Global Solution Centre Romania prin programul "We Care Together", luni pline de activități educative pentru copii și adolescenții aflați în grija a 3 clinici oncologice din București și de sesiuni de susținere, îndrumare și motivare a părinților/aparținătorilor în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.
Mai mult de 100 copii și adolescenți au beneficiat deja de sesiuni de educație elementară, de terapie prin joc, terapie ocupațională, de sesiuni de aprofundare și remediale pentru elevi de ciclul primar, gimnazial și liceal, desfășurate pentru mai multe discipline. Părinții/ aparținătorii au fost, de asemenea, susținuți permanent de echipa proiectului prin discuții și activități de consiliere educațională desfășurate fie prin contact direct fie în mediul virtual prin “Școala Părinților”. Lor li se adaugă și materiale informative incluse într-un număr special al revistei “Portrete”, realizat și distribuit către comunitățile de părinți, profesori, colaboratori și voluntari.
    
Astfel, după doar 5 luni de la începerea proiectului,

    98 beneficiari copii și adolescenți între 4 și 19 ani au fost înregistrați în program în cele 3 spitale și 89 părinți sau bunici au fost ghidați și susținuți în procesul de implicare în procesul educativ.
    4,830 de sesiuni educative au fost deja implementate, dintre care :
    420 de sesiuni cu copiii preșcolari/ neșcolarizați în învățământul de masă
    781 de activități au fost desfășurate pentru elevi de ciclu primar din proiect  care au fost ajutați să țină pasul cu școala prin sesiuni educative pe diferite subiecte, inclusiv pentru studiul limbilor străine
    1,821 de sesiuni au fost dedicate elevilor de gimnaziu care au fost ajutați să învețe și să aprofundeze noțiuni de limba română, limbi străine,  educatie civică, istorie, religie, geografie sau informatică  
    1,699 de activități au fost realizate pentru elevii de liceu, care au primit suport pentru înțelegerea materiei predate la limba română, diferite limbi străine,  la disciplinele socio-umane (logică, psihologie, sociologie, filosofie), istorie, religie, geografie sau economie   
    109 sesiuni au fost implementate deja pentru evaluarea și consilierea psihologică a beneficiarilor din proiect
Ne bucurăm mult să putem observa deja rezultate încurajatoare care ne dau energia de a continua să oferim suportul de care tinerii și familiile lor au atât de multă nevoie, rezultate precum obținerea unui progres educativ, formarea de abilități în domeniul educației pentru părinții și aparținătorii incluși în proiect, creșterea experienței pentru profesorii și pedagogii echipei de proiect (specialiști care se adresează unor elevi/ beneficiari cu cerințe educaționale speciale – CES), creșterea interesului pentru voluntari și implicarea lor în activități educative – mai ales în plan informal, educație financiară, aprofundarea limbilor străine, dezvoltarea abilităților de TIC.

Alături de echipa noastră ne-am bucurat să avem alături 5 voluntari din partea Societe General Global Solution Centre, care s-au implicat în realizarea unor sesiuni educative virtuale, precum și în studierea și re-activarea unei platforme educaționale pentru copii și tineri cu cerințe educaționale speciale. O direcție pe care am pus accent în ultima perioada a fost ajutarea tinerilor din proiect și a familiilor lor în obținerea unor competențe digitale pentru folosirea cu ușurință a tehnologiei moderne în activitatea de învățare/ predare și în depășirea unor dificultăți cauzate de lungi perioade de repaus în spital sau la domiciliu.

 #sggsc
#wecaretogether

Mihai Benchea
Manager Proiect

Evenimente
  Noiembrie 2021
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2021.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: