STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Campanii organizate de catre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. a desfasurat doua campanii de constientizare si de preventie si nenumarate campanii umanitare:
 
Campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor cancerului la copii - Campania 2010
https://campaniadiagnosticareaprecoce.wordpress.com/campania-4/campania-2010/

Campania națională de informare privind semnele ”de alarma” ale cancerului la copii - Campania 2014 - 2016
https://campaniadiagnosticareaprecoce.wordpress.com/campania-4/campania-2014-2016/
 

Campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor cancerului la copii - campanie in perioada 01.07.2010 – 31.10.2010
https://campaniadiagnosticareaprecoce.wordpress.com/campania-4/campania-2010/

http://youtu.be/AVJP70Ds2sU

Probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ unul din 330. Dar cancerul este a doua cauză a mortalitătii infantile, depăsit doar de accidente.

Ca părinti ai acelor “unul din 330” de copii, membrii Asociatiei P.A.V.E.L., prin Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. care functionează in cadrul Institutului Oncologic din Bucuresti, a lansat o campanie care a urmărit cresterea nivelului de receptare si cunoastere de către părinti, medici pediatri si alti specialisti din domeniul îngrijirii sănătătii, precum si de către public în general, a semnelor de avertizare si simptomelor cancerului la copii, în vederea unei diagnosticări cât mai rapide a bolii.
Campania a fost posibilă datorită suportului primit de la UICC (Uniunea Internatională Contra Cancerului) in cadrul programului Cancer Capacity Building Fund.

Necesitatea informării si educatiei cu privire depistarea timpurie a cancerului pediatric este dovedită de rata foarte scăzută de supravietuire comparativ cu cea din alte tări europene, care are drept cauză, în mare măsură, diagnosticarea târzie a cancerului. Nivelul scăzut de informare al părinţilor şi de cunoaştere de către medicii pediatri a semnelor de avertizare si simptomelor timpurii au drept consecintă întârzierea trimiterii la un medic în vederea diagnosticării timpurii a bolii copilului.

Principalele obiective ale campaniei au fost:
1. Constituirea unui pachet de materiale informative specifice cu privire la cancerul pediatric, focalizate asupra importantei semnelor de avertizare si a depistării timpurii, adresate părintilor si pediatrilor.
2. Distribuirea largă a informatiilor în patru regiuni ale ţării
3. Conducerea unor campanii de constientizare prin seminare, conferinta si presă.

Campanie de constientizare si informare a inclus: traducerea si adaptarea unor materiale, brosuri, pliante, distribuirea si diseminarea amplă a informatiilor, seminarii şi conferinta regionale, comunicări publice.
Ca urmare s-au realizat 2 brosuri (cate 1000 exemplare fiecare), 3 pliante (cate 500 exemplare, fiecare), 1 afis (500 exemplare) si afise pentru seminarii.
Campania de constientizare a constat din seminarii, conferinta, comunicate de presă, materiale difuzate pe internet si prin alte mijloace de comunicare identificate, specifice organizatiilor comunitare.

Pentru a reusi distribuirea largă a materialelor si a conduce o campanie de constientizare eficientă, s-au identificat si au fost contactate asociatii comunitare, organizatii ale pediatrilor din cele patru judete, pentru a asigura o retea de lucru, pentru sprijin. Ne -am propus să difuzăm materiale informative si la nivelul cabinetelor pediatrilor din comunitate.
În judetele vizate (Arges, Buzau, Giurgiu si Valcea) de acest proiect s-au organizat seminare pentru pediatri si reprezentanti ai comunitătii, iar la sfârsitul campaniei noastre s-a organizat o conferintă în Bucuresti.
Seminariile au fost sustinute de catre: Conf. Dr. Monica Dragomir (seminariile din Giurgiu si Buzau) si Dr. Silvia Ilie, oncolog (seminariile din Campulung Muscel, Curtea de Arges si Rm.Valcea)
Principalul consultant pentru proiectul nostru a fost Conf. Dr. Monica Dragomir, şeful Departamentului de Oncologie Pediatrică al Institutului Oncologic Bucureşti.

Activitătile proiectului s-au desfăsurat prin intermediul Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. pentru copiii cu cancer, care functionează în incinta Institutului Oncologic din Bucuresti, în cadrul unui acord de parteneriat între Asociatia P.A.V.E.L. şi Institut.
Echipa proiectului a fost formata din: Olga Cridland, Camelia Demeter, Carmen Sava, Dana Hadareanu, Alexandru Halalau, Cosmin Halmagi si Frank Cridland.

Conferinta de presã interactiva „Semnele cancerului la copii”
Depistarea precoce a cancerului salveaza viata
Mãsuri de preventie
Semne ale cancerului la copii


Campania națională de informare privind semnele ”de alarma” ale cancerului la copii - campania 2014 - 2016
https://campaniadiagnosticareaprecoce.wordpress.com/campania-4/campania-2014-2016/

Campania națională de informare privind semnele ” de alarma ” ale cancerului la copii, pe care Asociația P.A.V.E.L. o derulează incepând cu toamna anului 2014, face parte din proiectul de cooperare elvețiano-român pentru copiii bolnavi de cancer din România numit Copiii Noștri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S.
Scopul Proiectului: Creșterea speranței la viață a copiilor și tinerilor diagnosticați cu afecțiuni oncologice în România

Obiectivul I Îmbunătățirea calității îngrijirii pentru 700 copii/tineri pacienți ai Institutului Oncologic București, ai Institutului Clinic Fundeni și ai altor spitale de profil din București, in perioada 2013 – 2016.

Servicii gratuite pentru copiii și tinerii diagnosticați cu afecțiuni oncologice:

 Asistență socială și sprijin umanitar de urgență
 Informare privind serviciile și prestațiile socio-medicale existente în România pentru copii, pacienți și persoanele cu handicap
 Evaluare și consiliere psihologică individuala și de grup
 Consiliere vocațională
 Consiliere juridică
 Terapie prin arte combinate și terapie ocupațională
 Recuperare medicală prin servicii de kinetoterapie
 Servicii de respiro în spital și în afara spitalului (serbări, spectacole și aniversări speciale în spital, excursii și tabere)

Obiectivul II Creșterea nivelului de informare cu privire la semnele cancerului la copii și tineri prin implementarea unei campanii de informare privind importanța diagnosticării precoce, derulată la nivel național, în perioada 2014 – 2015.

50 instituții de invățămant din București și 24 comunități din provincie vor beneficia gratuit de seminarii informative privind semnele și simptomatologia cancerului la copii și tineri

47 organizatii partenere, din toate județele țării, vor primi gratuit materialele informative privind semnele de alarma ale cancerului la copii și tineri

Obiectivul III Consolidarea Asociației P.A.V.E.L. ca furnizor de servicii și voce legitimă a societății civile interesate în problematica oncologiei pediatrice românești.

Proiectul Copiii Noștri Aleg Sănătatea! – C.N.A.S este finanțat prin Programul de cooperare elvețiano-român, în perioada 2013-2016. Programul de Cooperare Elvețiano-Român își propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi alte ţări din UE mai avansate (ţări din UE extinsă), şi în interiorul României, la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre centrele urbane dinamice şi regiunile periferice structural mai slabe.

La deschiderea celei de-a doua campanii s-a organizat Conferința Națională ‘Diagnosticarea precoce, primul pas către vindecare!’, dedicată problematicii cancerului la copii și tineri, Ediția a III-a, 28 Noiembrie 2014, București

Evenimente
  Martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
01 02 03 04 05 06 07
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: