Proiect 1

Educația nu se oprește niciodata

Proiectul Educația nu se oprește niciodata

Finanţator principal/finantatorii: DELL, Persoane private

2020 - 2021

Locatia proiectului: Bucuresti
Parteneri: Liceul Tehnologic Special nr. 3 – Centrul de Educație Specială, Institutul Oncologic Prf Dr. Al. Trestioreanu, Institutul Clinic

Scopul proiectului si obiectivele specifice ale proiectului: prevenirea abandonului școlar, accesul  copiilor și tineriilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni somatice grave la servicii educaționale adaptate și reintegrarea lor în sistemul public de educaţie.

Activitati:
•    informare si consiliere scolara;
•    elaborare instumente de lucru specific după profilul și nivelul fiecărui beneficiar în parte;
•    sesiuni educative adaptate la matematică – gimnazial și liceal
•    suport educativ personalizat în domenii de studiu precum: științe exacte, artă /educaţie muzicală, științe socio-umane, educație financiară,
•    organizarea unor tabere educative, Olimpiada elevilor pacienți
•    dezvoltarea și funcționarea unei platfomre educaționale – bibilotecă virtuală pentru elevi de ciclu gimnazial și liceal, pentru părinți interesați de implicarea în procesul de educație a proriilor copii

Grupuri țintă: 200 copii si tineri spitalizati de la clasa 0, copii neșcolarizați în învățâmântul de masă, elevi de liceu/înscriși la școli profesionale. Benficiarii provin din toate regiunile țării, inclusiv Republica Moldova

Rezultate:
DELL  a susținut  timp de 4 ani un proiect care a suținut acitvități educative în 2 clinici de specialitate, oferind activități educative de timpul școală după școală și actvități înainte de școale pentru 950 copii de toate vârstele școlare.

Au fost organizate 5 ediții ale Olimpiadelor pentru elevii –pacienți,copii și adolescenți care au experimentat o o boală oncolgică șiau demonstrat talente, aptitudini și competențe la mai multe discipline.

Peste 900 elevi de toate vârsetele au promovat  în semstrul următoar sau în clasa următoare, beneficind de sprijinul profesori de spital la discipline precum matematica, limba română, istorie, geografie, limbi străine, muzică, fizică, biologie, psihologie, educație financiară, etc.

Iunie 2021