COMUNICAT DE PRESĂ Asociația P.A.V.E.L. demarează un nou proiect, cu finanțare din partea Companiei Naționale “Loteria Română” S.A.

STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »
19 Ianuarie 2019

Principalele activități desfășurate:

  1. Acordarea de asistență socială și sprijin pentru acoperirea nevoilor de subzistență. Pe baza anchetei sociale și planului de intervenție se vor acorda beneficiarilor servicii directe de tipul: informare cu privire la obținerea unor drepturi, asigurarea accesului la servicii medicale specifice, facilitarea legăturilor cu organizații de specialitate din țară și străinătate care pot oferi servicii/sprijin pacienților, accesarea unor resurse în favoarea pacienților. Asistentul social va oferi copiilor și familiilor suport material și financiar pentru acoperirea unor nevoi urgente de subzistență: hrana corespunzătoare tratamentului, transport, medicamente care lipsesc din țară sau care există pe piața românească dar nu sunt asigurate de Casa de Asigurări de Sănătate, efectuarea unor investigații medicale vitale în diagnosticarea și monitorizarea tratamentului (RMN, CT, etc.), achiziționarea unor instrumente medicale care facilitează tratamentul (camere implantabile, catetere, etc.) sau proteze medicale etc.
  1. Asistență și consiliere psihologică individuală. În urma evaluării psihologice a beneficiarilor și stabilirea planului comun de consiliere și intervenție, pacienții copii/tineri și însoțitorii lor vor fi sprijiniți în redobândirea echilibrului psiho-emoțional și mobilizarea resurselor în scopul creșterii complianței la tratament.
  2. Activități de terapie prin arte combinate (ludoterapie, artterapie, terapie ocupațională). Se vor desfășura activități de animație și joc, pictură, lectură, sedințe de terapie prin muzică pentru detensionare, socializare, ameliorarea efectelor negative ale spitalizării, dezvoltarea imaginației și creativității.
  3. Activități de recreere și socializare – excursii sau acțiuni de respiro în afara spitalului. Aceste activități vor fi reluate în măsura în care starea impusă de pandemia cu Covid 19 va permite.
  4. Servicii de alfabetizare și dezvoltare a abilităților școlare. Specialiștii din proiect vor menține legătura cu instituția de învățământ unde sunt înscriși pacienții în scopul prevenirii abandonului școlar și vor face eforturile necesare pentru a sprijini continuitatea formării profesionale și/sau integrarea/reintegrarea pacienților.
  5. Găzduire gratuită în Casa Părinților pentru copiii și familiile care vin din provincie la tratament în București și care nu necesită internare, cu păstrarea tuturor regulilor de distanțare fizică și protecție sanitară.

Despre asociația P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L. este una dintre cele mai active asociații de pacienți din România. A fost fondată de un grup de părinți cu copii bolnavi de cancer în mai 1996 și este o organizație nonprofit, apolitică și fără apartenență religioasă. Asociația oferă servicii socio-psiho-educaționale copiilor bolnavi de cancer și familiilor acestora: asistență socială, juridică și psihologică, terapii prin arte combinate, școală de spital, terapie multisenzorială, ajutor umanitar pentru situații de urgență, găzduire gratuită, tabere/excursii, evenimente speciale pentru copiii care își petrec zilele aniversare/sărbătorile în spital, campanii de conștientizare, etc.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 021.311.27.00, la adresa de e-mail: patricia.costea@asociatiapavel.ro, sau pe website www.asociatiapavel.ro

Patricia Costea

Manager Proiect

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Evenimente
  Aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: