26 Februarie 2019

.Au trecut deja 5 luni de la startul proiectului "Școala de Spital – Școala pentru Toți",  susținut de Societe Generale Global Solution Centre Romania prin programul "We Care Together", luni pline de activități educative pentru copii și adolescenții aflați în grija a 3 clinici oncologice din București și de sesiuni de susținere, îndrumare și motivare a părinților/aparținătorilor în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.
Mai mult de 100 copii și adolescenți au beneficiat deja de sesiuni de educație elementară, de terapie prin joc, terapie ocupațională, de sesiuni de aprofundare și remediale pentru elevi de ciclul primar, gimnazial și liceal, desfășurate pentru mai multe discipline. Părinții/ aparținătorii au fost, de asemenea, susținuți permanent de echipa proiectului prin discuții și activități de consiliere educațională desfășurate fie prin contact direct fie în mediul virtual prin “Școala Părinților”. Lor li se adaugă și materiale informative incluse într-un număr special al revistei “Portrete”, realizat și distribuit către comunitățile de părinți, profesori, colaboratori și voluntari.

Astfel, după doar 5 luni de la începerea proiectului,

    98 beneficiari copii și adolescenți între 4 și 19 ani au fost înregistrați în program în cele 3 spitale și 89 părinți sau bunici au fost ghidați și susținuți în procesul de implicare în procesul educativ.
    4,830 de sesiuni educative au fost deja implementate, dintre care :
    420 de sesiuni cu copiii preșcolari/ neșcolarizați în învățământul de masă
    781 de activități au fost desfășurate pentru elevi de ciclu primar din proiect  care au fost ajutați să țină pasul cu școala prin sesiuni educative pe diferite subiecte, inclusiv pentru studiul limbilor străine
    1,821 de sesiuni au fost dedicate elevilor de gimnaziu care au fost ajutați să învețe și să aprofundeze noțiuni de limba română, limbi străine,  educatie civică, istorie, religie, geografie sau informatică
    1,699 de activități au fost realizate pentru elevii de liceu, care au primit suport pentru înțelegerea materiei predate la limba română, diferite limbi străine,  la disciplinele socio-umane (logică, psihologie, sociologie, filosofie), istorie, religie, geografie sau economie
    109 sesiuni au fost implementate deja pentru evaluarea și consilierea psihologică a beneficiarilor din proiect
Ne bucurăm mult să putem observa deja rezultate încurajatoare care ne dau energia de a continua să oferim suportul de care tinerii și familiile lor au atât de multă nevoie, rezultate precum obținerea unui progres educativ, formarea de abilități în domeniul educației pentru părinții și aparținătorii incluși în proiect, creșterea experienței pentru profesorii și pedagogii echipei de proiect (specialiști care se adresează unor elevi/ beneficiari cu cerințe educaționale speciale – CES), creșterea interesului pentru voluntari și implicarea lor în activități educative – mai ales în plan informal, educație financiară, aprofundarea limbilor străine, dezvoltarea abilităților de TIC.

Alături de echipa noastră ne-am bucurat să avem alături 5 voluntari din partea Societe General Global Solution Centre, care s-au implicat în realizarea unor sesiuni educative virtuale, precum și în studierea și re-activarea unei platforme educaționale pentru copii și tineri cu cerințe educaționale speciale. O direcție pe care am pus accent în ultima perioada a fost ajutarea tinerilor din proiect și a familiilor lor în obținerea unor competențe digitale pentru folosirea cu ușurință a tehnologiei moderne în activitatea de învățare/ predare și în depășirea unor dificultăți cauzate de lungi perioade de repaus în spital sau la domiciliu.

#sggsc
#wecaretogether