15 martie – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Puteti sprijini d-voastra sau impreuna cu un grup, direct, constant, copiii sau tinerii bolnavi despre care puteti afla, fie uitandu-va pe blogul: http://apeluriumanitare.wordpress.com, fie intrebandu-ne pe noi.

Primim numeroase apeluri direct sau in scris de la familii sau chiar de la pacientii tineri, solicitandu-ne cu disperare sa-i ajutam sa stranga banii pentru realizarea unor investigatii medicale, tratamentului sau a unei operatiei necesare pentru salvarea lor intr-o clinica din strainatate, sau cumpararea unui anumit medicament recomandat de medicul curant sau a unei proteze!
Altii au nevoie pur si simplu de ajutor pentru mancare mai speciala si/sau alte mici obiecte pentru copilul bolnav!

De ani de zile am ajutat si ajutam nenumarate familii de copii bolnavi de cancer pentru a acoperi costurile acestor investigatii, pentru procurarea de medicamente, pentru plata unei proteze,.., pentru ajutor pentru imbunatatirea alimentatiei copilului lor, dar credem ca se poate face mult mai mult. Dar, desigur, posibilitatea noastra de-a ajuta direct pentru astfel de situatii este oarecum limitata.

De ani de zile, am vorbit in diverse imprejurari unor sponsori, unor companii, unor suporteri, unor organizatii, de asemenea in diverse intalniri publice despre posibilitatea de implicarea directa a oamenilor buni - in ajutorarea acestor familii.

Am numIt-o ADOPTIA LA DISTANTA A UNUI COPIL BOLNAV.

Astfel de tip de adoptii sunt practicate frecvent in alte tari.
Suntem convinsi ca exista nenumarati oameni care doresc sa ajute si nu stiu cum sa o faca sau sunt timizi sau reticenti.

Ce ar insemna aceasta adoptie?

Ar insemna cu un grup de 5 sau mai multe persoane (de exemplu lucrand in acealasi birou, la aceeasi institutie, prieteni, vecini,..) sa sustina un copil bolnav depunand constant o suma de bani in contul familiei, pe toata perioada de tratament a copilului.
Noi putem sa va recomandam copii, tinand cont de situatia materiala a familiei si nevoia de ajutor pentru copil.

Suma, poate fi si simbolica, de exemplu 50 de lei/luna(echivalentul a 3 pachete de tigari la care se poate renunta), sau mai mult sau mai putin, in functie de situatia d-voastra financiara. Acest grup de sustinatori va contribui astfel la ameliorarea temporara a situatiei financiare a unei familii greu incercate.

Ca sa nu uitati sa trimiteti banii si sa economisiti timp, puteti solicita la banca d-voastra ca banii sa fie trimisi prin Direct Debit.

Puteti trimite in plus si cate o felicitare pentru ziua copilului sau de sarbatori, o jucarie, un joc sau o carte, si desigur daca doriti, puteti sa va implicati si mai mult.

Deschideti-va inima si inainte de-a zice nu, incercati chiar dumneavostra sa-i contactati (familia, clinica,..) si vedeti de ce au nevoie. Puteti sa va pastrati si anonimatul, desigur.

Nu uitati, oricare dintre noi poate fi in astfel de situatie.
Ce ne – am face daca am fi foarte incercati si nimanui nu i-ar pasa?

Va rugam ajutati-i si transmiteti si altor oameni rugamintea noastra! Multumim.

Martie 2019

- directionand 2 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 15 martie 2019