STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2021 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2020 cu sprijinul din partea Fundației pentru Comunitate și MOL România
2019-03-09

a1      a2

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în februarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul “Povești și emoții, alături de copiii din spital!” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2020.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie multisenzorială și consiliere psihologică în cadrul secției de oncologie pediatrică, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

citeste stirea »
Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare
2019-02-26

Au trecut deja 5 luni de la începerea Proiectului “Școala de Spital – Școala pentru Toți” susținut de @ Societe Generale Global Solution Centre prin programul “We Care Together”. Luni în care deja peste 100 de copii, tineri și familiile lor au fost susținuți să țină pasul cu școala și să-și găsească energia pentru a continua. Luni în care am lucrat cu pasiune alături de profesorii din echipă și de voluntari pentru a desfășura, spre exemplu, 4,830 de sesiuni sesiuni educative pentru copii de ciclu primar, gimnazial sau liceal!

Vrei să știi mai multe despre cum am reușit să ajutăm? Citește toate detaliile în articolul de aici:

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Art-terapia este o formă de terapie expresivă care folosește activități creative precum desen, pictură sau sculptură pentru a îmbunătăți bunăstarea fizică, mentală și emoțională. Art-terapia este adesea folosită pentru a reduce stresul sau anxietatea, a explora sentimentele complexe, a gestiona efectele secundare și a îmbunătăți calitatea vieții.

Terapeuții sunt instruiți să preia simboluri și metafore non-verbale care sunt adesea exprimate prin artă și procesul creativ, concepte care sunt de obicei greu de exprimat cu ajutorul cuvintelor. Prin acest proces, individul începe să vadă cu adevărat efectele terapiei artei și descoperirile care pot fi făcute.

Ați observat vreodată că muzica sau desfășurarea unei activități precum desenul vă relaxează după o zi lungă? Asta pentru că este foarte terapeutic. Dacă sunteti indrumat de un terapeut de artă profesionist, el te poate ajuta să interpretezi sentimentele care se revarsă în desenul tău, ba chiar poate să ajute la rezolvarea problemelor. Studiile au dovedit, de asemenea, că colorarea, chiar și ca adult, are beneficii extraordinare. Din păcate, colorarea, desenul, pictura și redarea muzicii este un tabu în lumea adulților. Distanțati-vă de această așteptare socială și vedeți cât de liber este să vă lăsați creativitatea să curgă.

Muzica, arta și dansul sunt expresiile principale pentru această varietate de terapie.
Musicoterapia poate fi un amestec de instrumente de cântat, ascultarea muzicii și cântarea.
Terapia prin dans folosește dansul și mișcarea. Are sens că este atât de eficient - o mulțime de endorfine sunt eliberate în corpul tău când îl agită!
Art-terapia poate fi un amestec de desen, colorare, pictură, sculptură și aproape orice altceva despre care poți crede că este artistic. Acestea sunt toate lucrurile pe care le plac oamenii să le facă ca hobby-uri, așa că de ce să nu-o folosești pentru a-ți face bine și pentru a-ți arăta dragoste?

Utilizarea terapiei prin arta a fost studiată la pacienții cu diferite condiții medicale.
Pentru copiii cu cancer, există dovezi că terapia prin artă reduce anxietatea, depresia și durerea și îmbunătățește calitatea vieții.

Rezultatele arată că copiii care participă la terapia prin artă pot exprima mai bine emoțiile subiacente, pot dezvolta abilități de coping mai eficiente și pot experimenta mai puține reacții adverse.

Art-terapia este o terapie complementară prietenoasă cu copilul, care poate fi o componentă importantă a îngrijirii în cancerul copilăriei.

La copiii cu cancer, art-terapia poate fi folosită pentru a:

    Explora și exprima emoțiile și sentimentele
    Construi relații și oferi oportunități pentru conexiuni sociale
    Îmbunătățirea abilităților de comunicare și sociale
    Îmbunătățirea funcției cognitive, cum ar fi raționamentul, memoria, atenția și limbajul
    Îmbunătățirea abilităților senzoriale și motorii
    Crește încrederea în sine și stima de sine
    Reduce stresul și anxietatea
    Îmbunătățirea abilităților de coping
    Crește simțul controlului
    Oferi distragerea

Pentru copii poate fi greu să-și comunice gândurile și emoțiile. Art-terapia poate oferi o modalitate copiilor de a se exprima. Copiii sunt în mod natural creativi, iar pictura unei imagini poate fi mai ușoară decât a vorbi despre subiecte complexe sau înfricoșătoare. Crearea operelor de artă poate crește, de asemenea, sentimentul de control al copilului într-un moment în care atât de mult nu este controlat.

Art-terapia poate ajuta copiii să proceseze luptele sau să găsească o modalitate pozitivă de a privi situațiile lor. De exemplu, desenarea unei imagini despre sine ca un super-erou care combate cancerul poate ajuta un copil să simtă un sentiment de forță și împuternicire.

Art-terapia poate permite pacienților cu cancer să înțeleagă temerile, insecuritățile sau stresul. De exemplu, un copil poate desena o imagine cum se joaca cu prietenii, pe care terapeutul poate folosi ca punct de plecare pentru a discuta sentimentele de singurătate.

Copiii trebuie încurajați să se implice în artă și joc creativ în cadrul activităților lor obișnuite. Art-terapia în timpul perioadei cu cancer la copii, poate fi oferită ca parte a vieții copilului, pentru reabilitare sau servicii de sănătate mintală în spitale și clinici. Art-terapia poate fi, de asemenea, oferită în școli, centre comunitare și clinici private.

Art-terapia este facilitată de un terapeut de artă profesionist. Furnizorii care sunt specializați în art-terapie au pregătire în artă, dezvoltarea copiilor și psihologie. Un terapeut prin artă oferă un mediu sigur, creativ pentru copii și adolescenți pentru a se exprima în grup sau individual. Un terapeut poate recomanda tehnici specifice, cum ar fi pictura sau sculptura, sau terapeutul poate permite pacienților să aleagă metoda pe care ar dori să o utilizeze. Terapeuții sunt instruiți să recunoască simboluri și metafore exprimate adesea prin procesul creativ. Art-terapia poate îmbunătăți comunicarea și conexiunile între membrii familiei, oferind o activitate comună.

Asociatia P.A.V.E.L. a oferit inca din primul an de infiintare suport psiho-emotional pentru copiii/tinerii cu afectiuni oncologice si familiile lor si activitati de terapie prin joc si arta in trei spitale cu sectii de onco si hematologie pediatrica: Budimex, Fundeni si IOB.
Daca in anul 2008, existau 120 de beneficiari ai acestor servicii, pana in anul 2016 numarul lor a crescut la aproximativ 600.
In cadrul proiectului “Copiii nostri aleg sanatatea”, sustinut de Programul de Cooperare Elvetiano-Roman (2013-2016) in spitalele Fundeni si IOB, 580 de copii si familiile lor au fost sustinuti in depasirea evenimentului traumatic si recuperarea functiilor cognitive si motrice prin terapie ocupationala, terapie prin joc, terapie prin arta si dramaterapie.

Copilul poate manifesta in comportamentul sau pusee de agresivitate-iritabilitate, ingreunand astfel relatiile cu mediul social (familia, grupul de prieteni, echipa medicala, colegii de scoala, etc). Tratamentul oncologic poate duce la tulburari de perceptie, scadarea randamentului prosexic si mnezic, scaderea coeficientului de inteligenta, tulburari de limbaj si tulburari de invatare si letargie. Spitalizarea prelungita (de ordinul lunilor si chiar anilor, in anumite cazuri) creaza pentru copil un mediu sarac in stimuli senzoriali si cognitivi. Recuperarea neuro-psihica in aceste conditii devine din ce in ce mai grea, acest lucru diminuand sansele copilului de a avea o copilarie cat mai apropiata de cea normala.

Astfel, terapia prin arta, joc si terapia ocupationala acordata copiilor pacienti oncologici poate combate aceste efecte negative mentionate mai sus. In primul rand, aceasta actioneaza la nivelul detensionarii psiho-emotionale si obtinerii unei stari de relaxare care sa creasca complianta la tratament. Copilul va gasi mijloace de comunicare si exprimare adaptative astfel incat relatiile lui sociale vor deveni satisfacatoare sporind sentimentul de incredere. In al doilea rand, terapia va conduce la o mai buna recuperare medicala a functiilor mentale, diminuand afectele negative ale tratamentului administrat. Timp de noua luni, un numar de peste 200 de copii internati in institut, beneficiari ai programului “Camera de joaca” isi pot imbunatatii capacitatea de a se confrunta cu boala, pot percepe mediul spitalicesc ca fiind mai putin neprietenos, se pot elibera de sentimentul de izolare si marginalizare, de gandurile obsesive legate de boala, isi pot imbunatatii starea emotionala si, in multe cazuri isi pot mari astfel sansele de vindecare si recuperare.
Parintii insotitori, internati impreuna cu copiii si tinerii pacienti, pot beneficia de invatarea unor metode de relationare cu copilul si beneficiaza zilnic in spital de cate o perioada de respiro, in timp ce copiii lor sunt supravegheati si indrumati de personal specializat in camerele de joaca.

S-au organizat expozitii cu lucrarile copiilor sau au fost prezentate la diferite targuri sau evenimente pentru ONG-uri.

Evenimente
  Noiembrie 2021
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2021.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: