Meniu lateral stanga

STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2019-04-23

25 mai 2020 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Voluntari pentru o comunitate sãnãtoasă
2018-10-19

 

Haideți alături de noi, în calitate de voluntari, ca să construim împreună o comunitate sănătoasă cu un viitor sănătos!

Pentru a crește accesul la o viață sănătoasă și a șanselor de supraviețuire a pacienților/foștilor pacienți oncologici din România, în septembrie 2018 am demarat proiectul O comunitate sănătoasă, un viitor sănătos. Proiectul, cu o duratã de șase luni, își propune să ofere servicii directe de suport și informare cu privire la sănătatea mentală și emoțională, nutriție și igienă pentru 350 de copii/tineri cu cancer și 350 de părinți, internați în Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni și să publice/distribuie prima carte complexă de suport oncologic, sub formă de ghid, dezvoltând astfel resursele de suport dedicate pacientului cu cancer din România, pentru alți 1000 de beneficiari (copii/tineri în remisie, pacienți adulți, familie).

citeste stirea »
15 FEBRUARIE 2018 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI CU CANCER
2018-02-15

Tratament și Terapie avansate. Îngrijire permanentă, O Nouă Speranță
Ziua Internațională a Copilului cu Cancer  (International Childhood Cancer Day, ICCD) este omagiată în întreaga lume în fiecare an pe 15 februarie.

                     

Prima dată comemorată în 2002, ICCD este o zi dedicată copiilor cu cancer și a fost înființată de CCI (Childhood Cancer International sau Confederația Internațională a Organizațiilor de Părinți cu Copii cu Cancer), aceasta fiind o rețea globală cu 188 de organizații membre din 96 de țări – inclusiv Asociația P.A.V.E.L. (prima organizație de părinți cu si pentru copii bolnavi de cancer din Romania), membră din 1998 și care, a omagiat din 2002, in fiecare an această zi in țară.


citeste stirea »
Transelectrica susţine proiectul Asociaţiei PAVEL de reabilitare a spaţiilor destinate copiilor cu afecţiuni oncologice şi părinţilor acestora
2017-11-29

Transelectrica se alătură proiectului CA ACASĂ, iniţiat de Asociaţia PAVEL, prin care vor fi reabilitate spațiile în care Asociația își desfășoară activitățile destinate copiilor și tinerilor cu afecțiuni oncologice și părinților acestora.

Transelectrica acordă acestui proiect o sponsorizare ce acoperă 50% din suma totală necesară pentru reabilitarea integrală a acestor spaţii, estimată la circa 25.000 de euro. 

Unul dintre spaţiile care vor fi reabilitate de Asociația PAVEL este centrul Casa Părinților, înființat acum aproape 20 de ani, la inițiativa Președintei Asociației, Olga Cridland. Casa Părinţilor este unul dintre primele proiecte iniţiate de Asociaţia PAVEL şi primul de acest gen din România, funcţionând continuu din 1998 şi până în prezent. Aici sunt găzduiţi gratuit copii bolnavi de cancer şi părinţii acestora, care vin din provincie pentru tratament, iar uneori si pacienti adulti.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Cancerul la copii si tineri

Ascultaţi-vă inima. Se poate întâmpla. Dacă se întâmplă, suntem aici ca să  va ajutăm.
 
Duceţi copilul la toate controalele medicale periodice. Cereţi doctorului să vă explice pas cu pas cum decurge examenul medical.
 
În timpul acestor controale, asiguraţi-vă că se face o examinare abdominală minuţioasă, cu o atenţie deosebită acordată glandelor suprarenale (în apropierea rinichilor). Medicul ar trebui să verifice ochii copilului. El ar trebui să vă întrebe dacă aţi observat la copil oboseală, vomă, sângerări, vanătăi sau schimbări de comportament. Între controalele medicale periodice, orice semne sau simptome neobişnuite (greaţă, umflături, vedere dublă, împleticeală, sângerări nazale, ameţeală, nervozitate, dificultăţi de respiraţie etc.) pentru care nu există cauze aparente trebuie să fie investigate.

Cancerul la copii este rar întâlnit. Este puţin probabil ca fiul sau fiica dumneavoastră să aibă cancer. Totuşi, ca părinţi, trebuie să ştiţi care sunt simptomele cancerului la copii.  
Fiţi atenţi la schimbările bruşte, persistente, ale sănătăţii sau comportamentului copilului descrise mai sus. Întrucât majoritatea  simptomelor de cancer pot fi atribuite şi unor afecţiuni benigne, diagnosticarea cancerului poate fi un proces îndelungat.

Trebuie să aveţi încredere în instinctul dumneavoastră şi să lucraţi în echipă cu doctorul, folosind ceea ce ştiţi dumneavoastră despre copil şi de cunoştinţele medicale ale doctorului pentru a apăra sănătatea copilului dumneavoastră.

Cel mai probabil, copilul dumneavoastră nu se va îmbolnăvi de cancer; probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ 1 la 330. Dar cancerul este a doua cauză a mortalităţii infantile, depăşit doar de accidente.
 
Aşa cum vă aşezaţi copilul într-un scaun special în maşină sau îi puneţi centura de siguranţă, la fel cum vă învăţaţi copilul să se joace în siguranţă, la fel cum vă supravegheaţi copilul ca să nu se rănească, tot aşa este recomandabil să urmăriţi dacă nu cumva se manifestă semne ale cancerului.
 
Acest text este scris de părinţii acelor “1 din 330”. Sperăm ca tot ceea ce am învăţat trecând prin experienţa diagnosticării cu cancer a copiilor noştri îi va ajuta pe alţi părinţi ai unor copii cu cancer să obţină prompt tratamentul necesar. Cancerul la copii progresează rapid. Un diagnostic rapid măreşte mult şansele copilului de a supravieţui şi de a trăi o viaţă lungă. Cu tratamentul adecvat, majoritatea copiilor diagnosticaţi cu cancer se vindecă.

Ca părinte, trebuie să observaţi simptomele de cancer. Pediatrul dumneavoastră este, probabil, un medic foarte bun, dar pediatrii sunt ocupaţi, ei nu vă cunosc copilul la fel de bine ca dumneavoastră şi este posibil să nu fi pus niciodată un diagnostic de cancer la copii. Trebuie să aveţi încredere în intuiţie când simţiţi că este ceva în neregulă cu copilul dumneavoastră, chiar dacă medicul interpretează iniţial simptomele ca indicând o boală a copilăriei comună. Medicul poate avea dreptate, dar trebuie să vă asiguraţi că se fac anumite analize şi teste pentru a se exclude cancerul. 

 

Evenimente
  Decembrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
30 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2020.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: