Meniu lateral stanga

STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2020 cu sprijinul din partea Fundației pentru Comunitate și MOL România
2019-03-09

a1      a2

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în februarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul “Povești și emoții, alături de copiii din spital!” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2020.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie multisenzorială și consiliere psihologică în cadrul secției de oncologie pediatrică, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

citeste stirea »
Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare
2019-02-26

Au trecut deja 5 luni de la începerea Proiectului “Școala de Spital – Școala pentru Toți” susținut de @ Societe Generale Global Solution Centre prin programul “We Care Together”. Luni în care deja peste 100 de copii, tineri și familiile lor au fost susținuți să țină pasul cu școala și să-și găsească energia pentru a continua. Luni în care am lucrat cu pasiune alături de profesorii din echipă și de voluntari pentru a desfășura, spre exemplu, 4,830 de sesiuni sesiuni educative pentru copii de ciclu primar, gimnazial sau liceal!

Vrei să știi mai multe despre cum am reușit să ajutăm? Citește toate detaliile în articolul de aici:

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Recomandări de dietă propuse de Bristol Cancer Centre

Malnutriţia este comună la adulţii şi copiii bolnavi de cancer. Există dovezi care arată clar că acest aspect  poate avea un impact negativ asupra răspunsului la tratament al pacientului, cât şi asupra modului în care bolnavul poate tolera tratamentul.

Un plan de dietă sanatoasă poate proteja împotriva malnutriţiei şi poate asigura nivelul adecvat de nutrienţi care ajută sistemul imunitar şi mecanismele de aparare ale corpului. Atât sistemul imunitar, cât şi funcţiile de apărare ale organismului pot deveni slabite în urma bolii sau în urma tratamentelor medicale necesare.

Cercetările ştiinţifice au pus în evidenţă proprietăţile anti-cancer ale multor alimente şi au indicat ca o dietă sănătoasă poate fi foarte benefică oamenilor bolnavi de cancer.
Aici se prezintă un cadru general de recomandări de dietă sanatoasă.

Includem o lista de alimente pe care le recomandăm a fi consumate din belşug, o lista de alimente pe care le
recomandăm a fi consumate cu moderaţie, precum şi o listă de alimente care trebuie consumate în cantitaţi minime sau deloc.

De asemenea, furnizăm sugestii practice cu privire la introducerea gradată a alimentelor sănătoase bogate în substanţe anti-cancer, în paralel cu reducerea treptată sau evitarea completă a produselor care subminează sănătatea.

Atenţie: în cazul în care aveţi nevoi nutriţionale specifice, vă rugăm să consultaţi medicul, înainte de a începe schimbarea dietei !        

Vedere de Ansamblu                       

Deşi ce  mâncăm este foarte important, există multe alte schimbări care pot fi făcute pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi pentru protecţia sănătăţii şi a stării generale bune a organismului. Este foarte normal ca adulţii şi copiii să încerce un nivel de stress ridicat după ce sunt diagnosticaţi cu cancer, dar acest stress poate împiedica sistemul imunitar (sistemul de apărare împotriva bolii) să lucreze la capacitatea sa maximă. De aceea, considerăm că învaţarea unor tehnici practice de reducere a stresului poate fi la fel de importantă ca şi urmarea unei diete sănătoase.
   
Dieta Sanatoasă pentru Copii          
    
Introducerea Schimbarilor de Dieta

Plăcere -  cel mai important lucru de ţinut minte este că hrana trebuie să fie întotdeauna o placere.
Felul în care ne simţim când mâncăm are un efect semnificativ asupra digestiei şi absorbţiei alimentelor, de aceea trebuie să încercăm, pe cât posibil, să mâncăm într-un mediu relaxat.
Stresul generat de faptul că nu ne place mâncarea poate submina hrănirea organismului. De aceea este important să nu mâncăm sub presiunea gândurilor legate de ce ar trebui şi ce nu ar trebui să mâncăm.


Experiment – este important să ne placă ceea ce mâncăm, dar, în acelaşi timp, este vital să introducem în dieta zilnica cât mai multe alimente sănătoase. Incurajăm oamenii să experimenteze şi să caute căi de pregătire a unei  hrane sănătoase şi delicioase.


Schimbări treptate – când vă schimbaţi dieta, faceţi-o treptat.
Este important să nu faceţi multe schimbări în acelaşi timp, pentru că puteţi să deveniţi copleşit de prea multe schimbări şi să doriţi să renunţaţi cu totul la planul de dietă sănătoasă.

Variaţie – este esenţial să aveţi o dietă variată nu numai pentru a vă asigura balanţa necesară de nutrienţi, dar şi pentru a evita situaţia în care v-aţi plictisi de planul nou de dietă.


Alimente de consumat din belşug


· Alimente organice – folosiţi hrana organică când este disponibilă şi când vă permite bugetul, pentru a vă limita expunerea la pesticide şi hormoni.
· Alimente integrale – alimentele integrale sunt acelea cu foarte puţine adaosuri şi cu grad de procesare minim. Preferaţi alimentele neprocesate, adică nu mincaţi semi-preparate sau fast-food. Folosiţi alimente nerafinate, de exemplu pâine neagră integrală sau paste făinoase integrale, mai degrabă decât pâine albă sau paste albe.
·  Fructe şi legume proaspete – alegeţi-le pe cele de sezon şi cele care sunt cultivate local, pe cât posibil. Trebuie să aveţi 8-10 porţii de fructe şi legume zilnic, cu 5 porţii de legume şi 3 porţii de fructe. Mâncaţi o parte din acestea în stare crudă şi o parte uşor înnăbuşite sau la cuptor. Mâncaţi o varietate largă de fructe şi legume, într-un curcubeu de culori.
· Cereale integrale – includeţi cereale integrale în dieta dvs. zilnică. Folosiţi din belşug ovăz, orez, secară, grâu, tărâţe, etc.
· Leguminoase – includeţi fasole, mazăre, linte – în stare încolţită sau  fierte.
· Grăsimi sănătoase – folosiţi uleiuri presate la rece pentru salate şi ulei de măsline extra virgin sau ulei de cocos pentru gătit. Uleiul  de măsline poate fi stropit peste felia de pâine, în loc de unt sau margarină. Este interzisă folosirea margarinei sau a grăsimilor hydrogenate. Nucile şi seminţele sunt şi ele surse foarte bune de acizi graşi esenţiali.
· Sucuri – sucurile proapete sunt o cale excelentă de sprijinire a sistemului imunitar. Folosiţi în general sucuri de legume şi adăugaţi o fructă mică pentru îndulcirea sa.
· Apa – beţi cantităţi mari de apă, minim 2 litri pe zi. Folosiţi apa de izvor, minerală sau apă filtrată.

Alimente de consumat în moderaţie


· Carne de pui sau curcan (organic, dacă este posibil)
· Ouă – de găină, raţă (organice, dacă e posibil).
· Peşte – alegeţi peşte de apă adâncă, cum ar fi cod sau macrou şi peştele oceanic mic: sardine, hering.

Atenţie: sugerăm consumarea de carne sau peşte în cantităţi mici – o bucată de mărimea unei palme de trei ori pe săptămână. Recomandăm folosirea alimentelor organice. Cei care doresc să nu consume carne, trebuie să fie atenţi în a consuma proteinele necesare din surse vegetale şi le recomandăm să ceară sfaturile unui expert în nutriţie pentru aceasta.

Alimente de minimizat sau evitat    


· Carne roşie – vită, porc, miel
· Produse lactate – lapte, brânză, smântână, iaurt (se pot înlocui cu produse de soia).
· Alimente afumate sau conservate cu sare
· Alimente la grătar sau pe jar
· Zaharuri rafinate –evitaţi toate produsele ce conţin zahar şi folosiţi doar fructele ca sursă de zahar (în principal în stare proaspată, dar şi uscate dacă se doreşte). Mierea şi siropul de fructe pot fi folosite ocazional, dacă este necesar.
· Hrană procesată  - ex: alimente semi-preparate, fast food.
· Cafeină
· Alcool
· Sare de masă – folosiţi sare de mare ca înlocuitor, dacă este necesar.
· Grăsimi hidrogenate – se găsesc în multe produse semipreparate  şi fast food, sub denumirea de ‘ulei vegetal’ sau ‘margarină’. Folosiţi numai uleiuri presate la rece pentru înlocuire.

Sfaturi                                                
·    Incepeţi schimbările de dietă prin creşterea consumului de legume şi fructe organice. Continuaţi apoi cu creşterea cantităţilor de cereale integrale, leguminoase, nuci şi seminte, astfel încât alimentele vegetale să constituie marea majoritate a hranei pe care o consumaţi.
· Un mod bun de a asigura o varietate de fructe şi vegetale este a încerca să consumaţi un ‘curcubeu’ de culori, adică o gama variată de alimente colorate. Culorile deschise şi puternice fac ca hrana să arate  foarte apetisant.
·    Inlocuiţi gradat lactatele cu lapte de soia, lapte de orez, lapte de tăriţe.
·    Faceţi sucuri de legume cu o fructă mică pentru îndulcire. Substanţele nutritive din sucuri se absorb foarte repede, de aceea, sucurile sunt în particular folositoare pentru cei cu digestie înceată.
·    Dacă nu puteţi obţine fructe şi legume organice, folosiţi non-organice, dar spălaţi-le foarte bine. Pentru a îndepărta pesticidele de pe suprafaţa lor, întroduceti-le într-o soluţie de apă şi oţet pentru 15 minute şi apoi clătiţi-le bine cu apă înainte de consumare.
·    Nu vă bazaţi dieta pe produse de grâu prea mult. Folosiţi mai mult cereale integrale cum ar fi: orez, secară, orz, porumb.
·    Pentru a vă aroma mâncarea folosiţi: ierburi (proaspete sau uscate), lămâie, pastă de roşii, usturoi, ciuperci uscate, roşii uscate.
·    Dacă vă este greu să renunţaţi brusc la produsele animale, începeţi cu a reduce la o dată pe săptămână consumul acestora. Introduceţi gradat produsele vegetale.
 ·    Puneţi la încolţit boabe de fasole, mazare, linte. Sunt ieftine şi reprezintă o hrană extrem de nutritivă. Mâncaţi legume încolţite în stare crudă sau înnăbuşită.

Recomandări de la  BRISTOL CANCER HELP CENTRE, pentru Asociaţia P.A.V.E.L.

Evenimente
  Ianuarie 2022
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 01 02 03 04 05 06
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2022.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: