Meniu lateral stanga

STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2021 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2020 cu sprijinul din partea Fundației pentru Comunitate și MOL România
2019-03-09

a1      a2

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în februarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul “Povești și emoții, alături de copiii din spital!” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2020.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie multisenzorială și consiliere psihologică în cadrul secției de oncologie pediatrică, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

citeste stirea »
Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare
2019-02-26

Au trecut deja 5 luni de la începerea Proiectului “Școala de Spital – Școala pentru Toți” susținut de @ Societe Generale Global Solution Centre prin programul “We Care Together”. Luni în care deja peste 100 de copii, tineri și familiile lor au fost susținuți să țină pasul cu școala și să-și găsească energia pentru a continua. Luni în care am lucrat cu pasiune alături de profesorii din echipă și de voluntari pentru a desfășura, spre exemplu, 4,830 de sesiuni sesiuni educative pentru copii de ciclu primar, gimnazial sau liceal!

Vrei să știi mai multe despre cum am reușit să ajutăm? Citește toate detaliile în articolul de aici:

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Limfoamele sunt infiltraţii de celule maligne în sistemul limfatic. Sistemul limfatic include ganglionii cu care mulţi părinţi sunt familiarizaţi, localizaţi în gât, sub axile şi în zona inghinală. Aceşti noduli sunt doar o componentă a sistemului limfatic, fiind conectaţi unii cu alţii şi cu splina, timusul şi părţi din amigdale, stomac şi intestinul subţire. Odată ce o malignitate apare într-o parte a sistemului limfatic, deseori ea se răspândeşte rapid în restul sistemului.  
 
Limfoamele sunt clasificate în Hodgkin şi non-Hodgkin. Acestea se diferenţiază după tipul celulelor. Ele au simptome similare cum ar fi umflături nedureroase ale ganglionilor limfatici, febră şi oboseală. Limfoamele non-Hodgkin sunt mai des întâlnite şi sunt de cel puţin 15 tipuri diferite. Hodgkin apare în general la indivizi cu vârste între 15 şi 40 de ani, în timp ce non-Hodgkin apare în general la indivizi între 30 şi 70 de ani.

În prezent, limfoamele Hodgkin se tratează mai bine decât cele non-Hodgkin. Rata de vindecare variază în funcţie de tipul bolii.

Semne şi simptome
    Ganglioni limfatici umflaţi, în special la gât, sub axile sau în   zona inghinală.
    Umflarea feţei.
    Slăbiciune, oboseală.
    Transpiraţie, mai ales noaptea.
    Febră inexplicabilă.
    Pierdere de greutate inexplicabilă.Durere abdominală sau balonare
    Durere.
    Dificultăţi de respiraţie, tuse ocazională, uneori dificultăţi la înghiţire.


În cele mai multe cazuri de limfom non-Hodgkin se constată o umflare nedureroasă, dură, a ganglionilor limfatici de la gât, de sub axilă sau din regiunea inghinală. Întrucât pot fi afectate âi zone extraganglionare, se pot manifesta şi alte simptome mai puţin specifice. Afectarea tractului gastrointestinal duce la dureri abdominale, icter, diaree, sângerări gastrointestinale şi constipaţie. Dacă sutn afectate splina sau ficatul, acestea sunt mărite. Dacă este afectată măduva osoasă, se manifestă neutropenie, oboseală, sângerări sau apar frecvent vânătăi.

Ce să faceţi
Duceţi copilul la doctor, care va face o examinare atentă a copilului şi va cere următoarele analize:
    Hemogramă completă (CBC);
    Radiografie a toracelui.


În acest stadiu, la mulţi copii se va diagnostica o altă maladie benignă. În cele mai multe cazuri, medicilor le ia ceva timp să excludă multe alte boli, în special boli ale plămânilor şi leucemie.
În cazul în care testele iniţiale confirmă suspiciunile de limfom, medicul vă poate trimite la un hematology /oncolog pediatru, care poate să facă o biopsie a ganglionului sau a tumorii pentru a confirma tipul de limfom. De asemenea, poate fi cerută o puncţie medulară şi o tomografie, posibil şi alte teste, în funcţie de situaţia individuală a copilului.
Limfoamele se tratează de obicei cu o combinaţie de chemoterapie, raze şi /sau transplant de măduvă. Rata de vindecare variază mult în funcţie de tipul de limfom şi de evoluţia bolii.

Evenimente
  Noiembrie 2021
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2021.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: