Meniu lateral stanga

STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2019-04-23

25 mai 2020 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Voluntari pentru o comunitate sãnãtoasă
2018-10-19

 

Haideți alături de noi, în calitate de voluntari, ca să construim împreună o comunitate sănătoasă cu un viitor sănătos!

Pentru a crește accesul la o viață sănătoasă și a șanselor de supraviețuire a pacienților/foștilor pacienți oncologici din România, în septembrie 2018 am demarat proiectul O comunitate sănătoasă, un viitor sănătos. Proiectul, cu o duratã de șase luni, își propune să ofere servicii directe de suport și informare cu privire la sănătatea mentală și emoțională, nutriție și igienă pentru 350 de copii/tineri cu cancer și 350 de părinți, internați în Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni și să publice/distribuie prima carte complexă de suport oncologic, sub formă de ghid, dezvoltând astfel resursele de suport dedicate pacientului cu cancer din România, pentru alți 1000 de beneficiari (copii/tineri în remisie, pacienți adulți, familie).

citeste stirea »
15 FEBRUARIE 2018 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI CU CANCER
2018-02-15

Tratament și Terapie avansate. Îngrijire permanentă, O Nouă Speranță
Ziua Internațională a Copilului cu Cancer  (International Childhood Cancer Day, ICCD) este omagiată în întreaga lume în fiecare an pe 15 februarie.

                     

Prima dată comemorată în 2002, ICCD este o zi dedicată copiilor cu cancer și a fost înființată de CCI (Childhood Cancer International sau Confederația Internațională a Organizațiilor de Părinți cu Copii cu Cancer), aceasta fiind o rețea globală cu 188 de organizații membre din 96 de țări – inclusiv Asociația P.A.V.E.L. (prima organizație de părinți cu si pentru copii bolnavi de cancer din Romania), membră din 1998 și care, a omagiat din 2002, in fiecare an această zi in țară.


citeste stirea »
Transelectrica susţine proiectul Asociaţiei PAVEL de reabilitare a spaţiilor destinate copiilor cu afecţiuni oncologice şi părinţilor acestora
2017-11-29

Transelectrica se alătură proiectului CA ACASĂ, iniţiat de Asociaţia PAVEL, prin care vor fi reabilitate spațiile în care Asociația își desfășoară activitățile destinate copiilor și tinerilor cu afecțiuni oncologice și părinților acestora.

Transelectrica acordă acestui proiect o sponsorizare ce acoperă 50% din suma totală necesară pentru reabilitarea integrală a acestor spaţii, estimată la circa 25.000 de euro. 

Unul dintre spaţiile care vor fi reabilitate de Asociația PAVEL este centrul Casa Părinților, înființat acum aproape 20 de ani, la inițiativa Președintei Asociației, Olga Cridland. Casa Părinţilor este unul dintre primele proiecte iniţiate de Asociaţia PAVEL şi primul de acest gen din România, funcţionând continuu din 1998 şi până în prezent. Aici sunt găzduiţi gratuit copii bolnavi de cancer şi părinţii acestora, care vin din provincie pentru tratament, iar uneori si pacienti adulti.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Neuroblastomul este un cancer al sistemului nervos simpatic. Este responsabil pentru 5%-7% din toate cancerele la copii; aproximativ 1 din 6000 de copii este diagnosticat cu neuroblastom înainte de a împlini 5 ani. Neuroblastomul este o tumoră solidă, malignă, care se manifestă ca un nodul sau o excrescenţă în abdomen sau în jurul coloanei vertebrale.

Tratamentul este determinat de numeroşi factori, incluzând stadiul bolii şi vârsta copilului. Neuroblastomul există deseori încă de la naştere dar cel mai des este diagnosticat mult mai târziu, când copilul începe să manifeste simptomele bolii. Vârsta medie la diagnosticare este de doi ani. Aproximativ 25% dintre copiii diagnosticaţi cu neuroblastom au mai puţin de un an. Acest grup de vârstă are cea mai bună prognoză, cu o rată de vindecare de 90%. Nu se ştie încî de ce copiii sub un an au şanse mult mai mari.


Semne şi simptome
    Nodul sau excrescenţă în abdomen, piept, gât sau pelvis.
    Pierderea poftei de mâncare, ameţeală, pierdere în greutate, dureri de stomac, constipaţie, dificultăţi la urinare.
    Schimbări la ochi: cearcăne, o pleoapă căzută, pupilă care nu se contractă, probleme de vedere.
    Durere în piept, dificultăţi la respiraţie, tuse persistentă.
    Durere sau amorţeală a extremităţilor inferioare, şchiopătat, incapacitate de a sta în picioare, îmăiedicare.
    Dureri ale oaselor, febră, nervozitate.
    Dureri de spate (durerile de spate nu sunt normale la copii).
Cele mai multe tumori maligne solide, cum sunt neuroblastoamele, provoacă umflare sau durere. Simptomele neuroblastomului variază pentru că localizarea tumorii determină simptomele pe care le observă părinţii.
 
Majoritatea neuroblastoamelor se găsesc în abdomen. Părinţii pot simţi o umflătură sau o excrescenţă în timp ce îşi îmbracă sau îşi spală copilul.
 
O tumoră în abdomen îl poate face pe copil să se simtă balonat, poate provoca dureri de stomac, pierderea poftei de mâncare, constipaţie şi dificultăţi la urinare. Alte localizări principale pot include capul/gâtul sau pieptul.
Tumorile localizate în cap sau gât se pot prezenta ca o excrescenţă. Copilul poate avea cearcăne, asemănătoare cu nişte vânătăi în jurul ochilor, o pleoapă care care sau o pupilă care nu se contractă.
Tumorile în piept pot provoca dureri, dificultăţi de respiraţie sau tuse persistentă.
Tumorile care cresc la coloana vertebrală pot provoca dureri, amorţeala extremităţilor interioare, constipaţie şi urinare cu dificultate.
 
Simptomele apar uneori cu caracteristici mai puţin specifice, cum ar fi pierdere în greutate, febră sau alte senzaţii vagi de rău şi, prin urmare, orice semn neobişnuit sau simptom pentru care nu există cauze aparente trebuie să fie investigat.
 
În majoritatea cazurilor, câbd s-a pus diagnosticul, neuroblastomul s-a împrăştiat deja în afara locului de origine. Acest lucru poate provoca uneori simptome ca dureri de oase, febră, nervozitate, transpiraţie şi tensiune ridicată.  


Ce să faceţi

 Duceţi copilul la medic. Medicul trebuie:
    să verifice dacă există o excrescenţă anormală;
    să facă o analiză a urinei.
 Neuroblastomul secretă aproape totdeauna substanţe chimice care sunt eliminate prin urină. Aceste substanţe se găsesc în mod normal în urină, dar au niveluri mai ridicate la 95% dintre copiii diagnosticaţi cu neuroblastom. Colectarea urinei timp de 24 de ore se face pentru a detecta aceste niveluri anormale.
 
Dacă se suspectează un neuroblastom, se vor face alte teste, între care radiografii, ecografie abdominală, tomografie a capului, pieptului şi abdomenului, analiză completă a sângelui, teste ale sângelui care indică funcţionarea ficatului şi a rinichilor, IBG scan, ecografie a măduvei şi puncţie medulară. 

Evenimente
  Ianuarie 2021
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
01 02 03 04 05 06 07
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2020.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: