Meniu lateral stanga

15 martie – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Programe şi activități

Din 2008, activitățile Asociației P.A.V.E.L. au fost acreditate, in condiţiile legii.
Programe și activități desfășurate de echipa P.A.V.E.L. in Institutul Oncologic Bucuresti (secţia de oncopediatrie) și in Institutul Clinic Fundeni (secţia de pediatrie):

►In Centrul de Resurse şi Servicii P.A.V.E.L. (in incinta Institutului Oncologic Bucureşti, etaj 1, singurul centru de acest fel) – deschis părinţilor şi copiilor spitalizaţi in Bucuresti, se oferă gratuit: informare, consiliere, suport psiho - social şi juridic, TelVerde, sprijin material și financiar pentru nevoile medicale ale copiilor, campanii umanitare

►Kinetoterapie și recuperare prin stimulare multisenzorială Snoezellen

►Demersuri, în baza recomandărilor medicilor curanţi, pentru intervenţii la clinici din țară și străinătate.

►“Camere de Joacă" (terapie prin joc, terapie ocupațională și terapie prin artă pentru copiii spitalizaţi în Institutul Oncologic şi Institutul Clinic Fundeni)

►Organizarea de evenimente pentru copiii și tinerii bolnavi şi supraviețuitori: celebrări ale zilelor de naştere, expoziţii, vizite la spectacole, etc.

► „Să învăţăm împreună!” – activităţi de tip „scoala de spital” pentru asigurarea continuării educaţiei copiilor bolnavi de cancer şi alte boli somatice asociate. Acest tip de școală contribuie la diminuarea riscului de abandon şcolar datorat unei lungi perioade de spitalizare, la parcurgerea perioadei de spitalizare într-un cadru educativ, adaptat nevoilor copilului bolnav, la dezvoltarea unei imagini de sine pozitive.

► Tabere şi excursii pentru copii, tineri şi părinţi, în ţară şi străinătate, unde copiii şi tinerii bolnavi de cancer pot împărtăşi valori şi interese comune

►Casa Părinţilor PAVEL – cazare gratuită pentru copiii şi părinţii veniţi la control medical sau spitalizare de zi

►Îmbunătăţirea condiţiilor de ingrijire și tratament în secţiile de oncopediatrie și hematologie – cu echipamente, materiale sanitare, prin atragerea de donaţii şi sponsorizări

►Acțiuni de promovare a drepturilor pacienților și de imbunătățire a imaginii acestora

►Campanii naţionale de informare privind diagnosticarea precoce a cancerului la copii și tineri şi campanii de prevenţie la adolescenţi şi tineri

►Organizarea şi participarea la campanii umanitare, concerte, organizarea de conferinţe tematice în domeniul oncopediatriei (a organizat trei conferinţe naţionale) si a educaţiei copiilor cu dizabilităţi (a organizat Congresul european H.O.P.E. pentru şcoala de spital)

►Acţiuni de lobby şi advocacy pentru îmbunătăţirea condiţiilor de îngrijire, tratament şi educaţie ale copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer si anemii grave, precum şi facilitarea accesului la servicii publice /prestaţii sociale specifice: fotolii rulante, proteze, indemnizaţii, ajutoare de urgenţă

►Telverde (Cancer Helpline) 0 800 800 421, linie telefonică disponibilă gratuit din 2007, număr la care pot fi oferite informații copiilor si adolescenților bolnavi de cancer, părinților precum si publicului larg interesat. Cancer Helpline este primul si singurul telefon de acest tip din Romania pentru pacientii oncologici.

Martie 2019

- directionand 2 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 15 martie 2019