Echipa PAVEL a participat la Onko Olimpiada de la Varsovia

Ziua Mondială a Cancerului
2018-02-03

Transelectrica acordă acestui proiect o sponsorizare ce acoperă 50% din suma totală necesară pentru reabilitarea integrală a acestor spaţii, estimată la circa 25.000 de euro.  Unul dintre spaţiile care vor fi reabilitate de Asociația PAVEL este centrul Casa Părinților, înființat acum aproape 20 de ani, la inițiativa Președintei Asociației, Olga Cridland. Casa Părinţilor este unul dintre primele proiecte iniţiate de Asociaţia PAVEL şi primul de acest gen din România, funcţionând continuu din 1998 şi până în prezent. Aici sunt găzduiţi gratuit copii bolnavi de cancer şi părinţii acestora, care vin din provincie pentru tratament.
Casa Părinţilor este un apartament social situat în zona Dristor (București), unde părinţii şi copiii pot avea acces cu uşurinţă, deoarece se află la distanţă aproximativ egală de cele trei spitale bucureştene în care copiii cu diagnostic oncologic pot fi trataţi. Centrul oferă un mediu plăcut, familial, însă fiind un spațiu dat în folosință cu aproape 20 de ani în urmă, necesită renovare. Lucrările de reabilitare la centrul dedicat părinților copiilor cu afecțiuni oncologice vor începe cel mai probabil în primăvara acestui an și vor consta în zugrăvire, înlocuire elemente de tâmplărie, achiziție de mobilier și electrocasnice noi, modernizare instalații sanitare și electrice.
„Experiența de internare în spital poate fi una dură, atât în cazul copiilor, cât și în cazul părinților, pentru care viața personală, socială și profesională ajunge să fie complet dată peste cap. Mai mult decât atât, cancerul este o boală care sărăcește. Chiar dacă o familie nu este neapărat nevoiașă atunci când copilul primește diagnosticul, în timpul lunilor sau anilor de tratament, condiția materială a familiei se modifică în mod considerabil, iar părinții ajung să nu mai aibă niciun fel de resurse financiare. Prin înființarea centrului Casa Părinților, le asigurăm părinților copiilor bolnavi posibilitate de cazare și masă gratuite, pentru a-și reface forțele pe timpul cât copiii se află internați în spital”, a precizat Olga Cridland, Președinta Asociației PAVEL.
Anual, doar costurile de întreținere și administrare ale acestui centru se ridică la peste 13.500 de euro. Astfel, lucrările de reamenjare vor fi demarate în câteva luni, cu sprijinul mai multor voluntari  care s-au oferit să ajute cu forță de lucru pro-bono (montaj de gresie-faianță sau serviciu de curățenie).
Prin sprijinul primit de la Transelectrica SA, Asociația PAVEL va putea oferi condiții de cazare și masă mult îmbunătățite celor care au nevoie de serviciile gratuite oferite în Casa Părinților.

Alba ca Zapada in vizita la cei 7 pitici!
2016-08-27

Un grup numeros (pana acum 130!!) de oameni inimosi din BCR s-au hotarat sa se alature initiativei doamnei Laura Ghioc, pentru a ajuta copiii si adolescentii bolnavi din IOB si Spitalul Fundeni.
Campania dansilor se numeste 'Alba ca Zapada si cei 7 pitici' (idea Laurei), o inspirata idee de a-i ajuta pe copiii care au diverse nevoi in perioada de spitalizare.
Lunar, 7 copii (pitici) din sectiile de oncopediatrie si hematologie pediatrica din spitalele mentionate vor primi ajutor divers, in functie de nevoile lor.
Cei 130 de sustinatori ai copiilor vor fi tot atatia Alba ca Zapada!

22 August 2016

Echipa Asociatiei P.A.V.E.L. a participat in perioda 18 - 21 August la a 6-a editie a Onco-Olimpiadei din Polonia, o competitie paralimpica pentru copii si tineri care au experimentat o boala oncologica. Astfel 11 bravi luptatori au luat startul la diferite probe sportive unde si-au aratat talentul, dorinta de victorie sau au trait spiritul olimpismului la o competie internationala. Asfel, 5 competitori au castigat medalii de aur : Petru si Stefania au invins la tenis de masa - proba de simplu, Andrei din Sinaia a luat aurul la alergarea in carje, Liliana a invins la tir cu arcul iar Andrei cel mic a castigat la aruncarea mingii. Pe langa acesti 5 sportivi de exceptie, delegatia noastra a mai adus argintul in Romania la mini-fotbal (echipa formata din Petru, Ionut, Mihnea, Andrei cel mic, Alexia si Narcisa), Alexia la inot - stilul liber si Ionut la aruncarea greutatii. Pentru a completa acest tablou frumos al participarii sportivilor din delegatia P.A.V.E.L., trebuie sa amintim si medaliile de bronz obtinute de Andrei din Sinaia la tir cu arcul si Ionut la badminton.
Delegatia noastra a avut participanti la inot, tir cu arcul, fotbal, badminton, atletism (sprint - distanta 60m si 100m), aruncarea greutatii, aruncarea mingii, alergarea in carje si tenis de masa.
Bravo baieti, bravo fetelor si speram sa fim la inaltime si in 2018!
Multumim din inima sustinatorilor de la EMC, Novartis si Filicom Transport pentru asigurarea resurselor financiare, pentru biletele de avion, asigurari medicale, echipamente/articole sportive, alimente si racoritoare, precum si pentru transportul dus-intors la aeroport! De asemnea dorim sa-i multumim domnului Tomasz Osuch, presedintele Fundacja Spełnionych Marzeń si presedintele Comitetului de Organizare Onco-Olimpiada 2016, pentru invitatia adresata Asociatiei P.A.V.E.L., si nu o putem uita pe Rodica Istrate - Subocz, o romanca din Polonia, care a fost alaturi de noi de dimineata pana seara tarziu, pentru a cunoaste programul si regulile competitiei in cel mai mic detaliu.

Cu drag si bucurie,
Teodora, Stelian si Mihai

Vedeti mai mult aici:

si  http://www.warszawa.pl/sport/onko-olimpiada-2016-r/

August 2018

- directionand 2 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230 si FORMULAR 200)