Alba ca Zapada in vizita la cei 7 pitici!

Ziua Mondială a Cancerului
2018-02-03

Transelectrica acordă acestui proiect o sponsorizare ce acoperă 50% din suma totală necesară pentru reabilitarea integrală a acestor spaţii, estimată la circa 25.000 de euro.  Unul dintre spaţiile care vor fi reabilitate de Asociația PAVEL este centrul Casa Părinților, înființat acum aproape 20 de ani, la inițiativa Președintei Asociației, Olga Cridland. Casa Părinţilor este unul dintre primele proiecte iniţiate de Asociaţia PAVEL şi primul de acest gen din România, funcţionând continuu din 1998 şi până în prezent. Aici sunt găzduiţi gratuit copii bolnavi de cancer şi părinţii acestora, care vin din provincie pentru tratament.
Casa Părinţilor este un apartament social situat în zona Dristor (București), unde părinţii şi copiii pot avea acces cu uşurinţă, deoarece se află la distanţă aproximativ egală de cele trei spitale bucureştene în care copiii cu diagnostic oncologic pot fi trataţi. Centrul oferă un mediu plăcut, familial, însă fiind un spațiu dat în folosință cu aproape 20 de ani în urmă, necesită renovare. Lucrările de reabilitare la centrul dedicat părinților copiilor cu afecțiuni oncologice vor începe cel mai probabil în primăvara acestui an și vor consta în zugrăvire, înlocuire elemente de tâmplărie, achiziție de mobilier și electrocasnice noi, modernizare instalații sanitare și electrice.
„Experiența de internare în spital poate fi una dură, atât în cazul copiilor, cât și în cazul părinților, pentru care viața personală, socială și profesională ajunge să fie complet dată peste cap. Mai mult decât atât, cancerul este o boală care sărăcește. Chiar dacă o familie nu este neapărat nevoiașă atunci când copilul primește diagnosticul, în timpul lunilor sau anilor de tratament, condiția materială a familiei se modifică în mod considerabil, iar părinții ajung să nu mai aibă niciun fel de resurse financiare. Prin înființarea centrului Casa Părinților, le asigurăm părinților copiilor bolnavi posibilitate de cazare și masă gratuite, pentru a-și reface forțele pe timpul cât copiii se află internați în spital”, a precizat Olga Cridland, Președinta Asociației PAVEL.
Anual, doar costurile de întreținere și administrare ale acestui centru se ridică la peste 13.500 de euro. Astfel, lucrările de reamenjare vor fi demarate în câteva luni, cu sprijinul mai multor voluntari  care s-au oferit să ajute cu forță de lucru pro-bono (montaj de gresie-faianță sau serviciu de curățenie).
Prin sprijinul primit de la Transelectrica SA, Asociația PAVEL va putea oferi condiții de cazare și masă mult îmbunătățite celor care au nevoie de serviciile gratuite oferite în Casa Părinților.

Alba ca Zapada in vizita la cei 7 pitici!
2016-08-27

Un grup numeros (pana acum 130!!) de oameni inimosi din BCR s-au hotarat sa se alature initiativei doamnei Laura Ghioc, pentru a ajuta copiii si adolescentii bolnavi din IOB si Spitalul Fundeni.
Campania dansilor se numeste 'Alba ca Zapada si cei 7 pitici' (idea Laurei), o inspirata idee de a-i ajuta pe copiii care au diverse nevoi in perioada de spitalizare.
Lunar, 7 copii (pitici) din sectiile de oncopediatrie si hematologie pediatrica din spitalele mentionate vor primi ajutor divers, in functie de nevoile lor.
Cei 130 de sustinatori ai copiilor vor fi tot atatia Alba ca Zapada!

27 August 2016

Campania este o forma de adoptie la distanta, despre care v-am vorbit de mai multe ori si care ne-am dori sa fie imbratisata de cat mai multi oameni din diverse companii! Vezi aici: https://www.facebook.com/asociatia.pavel/posts/524756167683302 si aici: http://www.asociatiapavel.ro/cum-puteti-ajuta

Pana acum, deja 7 pitici au primit ajutor! S-au cumparat 4 camere implantabile (4000 lei, toate 4), s-au strans bani pentru o examinare RMN (400 lei) si 2 pitici, care vor avea nevoie de transplant, vor avea bani (cate 1500 lei, fiecare) sa-si cumpere cele necesare pentru a se pregati pentru perioada de izolare si trasplant.
Intre timp, alte Alba ca Zapada au cumparat hainute si incaltaminte pentru piticii care aveau nevoie sau au strans bani, din care parintii acelor pitici sa poata cumpara acestea.
Ieri, spre surpriza echipei PAVEL si a copiilor si parintilor, 4 Albe ca Zapada ne-au vizitat si au discutat si cu copiii si cu parintii ce se aflau in sectie.

Multumim in numele copiilor, parintilor si a echipei PAVEL pentru aceasta intitiativa extrordinara! Fiti binecuvantati!
Avem speranta, ca pe termen lung cat mai multi pitici sa fie ajutati sa treaca cu bine aceasta perioada grea pentru ei!

La fel, speram ca, cat mai multi oameni sa urmeze exemplul grupului deosebit de oameni din BCR!
Pot aparea atat de multe povesti in care atat copiii, adolescentii, parintii acestora dar si donatorii pot deveni personaje de basm cu final fericit!
Ce poata fi mai extraordinar decat sa te apleci catre un copil sau o persoana care are nevoie de ajutor, sa rezonezi cu ceea ce este in inima acestuia si cu strigatul mut de ajutor?

Cateva citate, inspirationale pentru ce isi vor deschide inima:

Cea dintai si singura datorie esentiala a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei.
Mircea Eliade

Aproapele tau este o oglinda în care îti vezi chipul înfrumusetat de o bucurie pe care tu însuti nu ai cunoscut-o înca si de o tristete pe care tu înca nu ai împartasit-o.
Khalil Gibran în Isus, Fiul Omului

Cand daruiesti esti caritabil,insa atunci cand dai,intoarce-ti fata ca sa nu vezi sfiala celui care primeste...
Kahlil Gibran

Gingasia si bunatatea nu sunt semne de slabiciune si disperare, ci manifestari ale puterii si hotarârii.
Khalil Gibran

A iubi sufletele din dragoste fata de Dumnezeu, iata ce ne face sa iubim pe toata lumea, sa intelegem, sa scuzam, sa iertam... Iubirea noastra trebuie sa fie in stare sa accepte multimea lipsurilor si slabiciunilor umane. Trebuie sa simtim o minunata caritate "vertitatem facientes in caritate", sa aparam adevarul fara sa ranim.
Sfântul Josemaria Escriva

Daca cineva îti va spune ca sufletul se duce odata cu trupul si ca ce moare nu se mai întoarce niciodata, atunci sa-i spui asa: floarea se ofileste, dar ramâne samânta tainica precum vesnicia vietii.
Khalil Gibran

Aprilie 2018

- directionand 2 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230 si FORMULAR 200)