STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2021 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2020 cu sprijinul din partea Fundației pentru Comunitate și MOL România
2019-03-09

a1      a2

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în februarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul “Povești și emoții, alături de copiii din spital!” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2020.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie multisenzorială și consiliere psihologică în cadrul secției de oncologie pediatrică, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

citeste stirea »
Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare
2019-02-26

Au trecut deja 5 luni de la începerea Proiectului “Școala de Spital – Școala pentru Toți” susținut de @ Societe Generale Global Solution Centre prin programul “We Care Together”. Luni în care deja peste 100 de copii, tineri și familiile lor au fost susținuți să țină pasul cu școala și să-și găsească energia pentru a continua. Luni în care am lucrat cu pasiune alături de profesorii din echipă și de voluntari pentru a desfășura, spre exemplu, 4,830 de sesiuni sesiuni educative pentru copii de ciclu primar, gimnazial sau liceal!

Vrei să știi mai multe despre cum am reușit să ajutăm? Citește toate detaliile în articolul de aici:

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Copiii au nevoi de creștere, nevoi care sunt unice și variate în același timp. Terapia prin joc este folosită ca formă de terapie prin care copii cu probleme emoționale și de dezvoltare pot ajunge să depășească experiențele negative cu care se confruntă (Landreth, 2002). Jocul permite copiilor să-și lărgească înțelegerea și atenția în câmpul propriilor experiențe și facilitează procese precum insight-urile, învățare, rezolvarea de probleme, modalitățile de a face față stresului.

Jocul este esențial pentru ca copiii să se dezvolte fizic, emoțional și social. Este mediul de exprimare primar și natural pentru copii. Încurajează imaginația, încrederea și concentrarea. Îi ajută pe copii să învețe lumea lor în continuă expansiune.

Jocul poate fi folosit pentru a stabili o relație cu un copil. Aceasta le permite să pună sentimente în „cuvinte” – jocul de cuvinte. Poate fi folosit in terapie atunci când vorbele nu au efect și nu funcționează - cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai puțin probabil ca vorbele să fie utilizate. Copiii pot avea probleme nerezolvate care, dacă sunt puse în formă verbală, ar putea fi copleșitoare. Cu toate acestea, atunci când copiii pun în act prin intermediul jocurilor diferite probleme, se poate să-i ajute să se detensioneze.

Scopul terapiei prin joc este de a scadea acele dificultati emotionale si comportamentale care interfereaza cu functionarea normala a copilului. Inerenta acestui scop este imbunatatirea comunicarii si intelegerii dintre copil si parinti.

Alte scopuri includ: imbunatatirea exprimarii verbale, abilitatii de auto-observare, a controlului impulsurilor, gasirea unor modalitati de adaptare la frustrare si anxietate, imbunatatirea capacitatii de incredere si relationare.

Terapia prin joc este utilizata cu copii, pentru a-i ajuta sa exprime, iar experiența spitalului este una copleșitoare pentru copii, însă într-un mediu structurat, cu jocuri si jucarii puse la dispozitie de catre terapeut, care observa comportamentul, afectivitatea si limbajul copilului pentru a intelege gandurile, sentimentele. Ajutarea copiilor în scopul câștigării unei puteri interioare, să-și exploreze resursele interne, și de asemenea îi învață pe aceștia să-și acceseze resursele necesare din exterior tocmai în scopul de a face față afecțiunilor fizice cu care se confruntă. Ulterior să ia decizii și să se simtă responsabili pentru propria viață, în același timp având capacitatea de a accepta ce nu poate fi schimbat în propriul mediu sau în familie.

Copiii sunt capabili să se coordoneze prin joc și deoarece dezvoltarea limbajului rămâne în urma dezvoltării lor cognitive, copiii sunt capabili să-și comunice experiențele prin propriul joc (Landreth, 2002). Utilizarea jucăriilor atent selectate este esențială pentru a permite copiilor să-și transfere sentimentele asupra obiectelor, mai degrabă decât asupra oamenilor. Acest lucru este mai puțin amenințător pentru copii și le permite să se simtă în siguranță și să nu devină prea copleșiți de acțiunile lor, deoarece acțiunile lor au pas în fantezie. Prin acest proces simbolic de „acțiune”, copiii se îndreaptă către o rezoluție interioară și sunt mai capabili să facă față sau să se adapteze la probleme, iar in cazul copiilor cu afecțiuni oncologice. (Landreth, 2002).

Prin procesul de joacă se extinde expresia de sine a copilul. Copiii sunt capabili să exploreze necunoscutul în timp se resimt siguranța în cadrul relației de terapie prin joc. Landreth descrie una dintre funcțiile majore ale terapiei prin joc, și anume, un proces în care copiii sunt capabili să schimbe ceea ce poate fi manevrabil în realitate, prin intermediul jocului simbolic,  în situații mai ușor de gestionat. Acest proces permite copiilor să învețe să facă față realității printr-o explorare autodirijată (Landreth, 2002).

Obiectivele acestui tip de terapie includ: dezvoltarea unui concept de sine mai pozitiv, asumarea unei responsabilități mai mari,  implicarea în luarea deciziilor, sentimentul de control, confruntarea, dezvoltarea unei surse interne de evaluare și încrederea în sine.
 
Bibliografie:
Landreth, G. (2002) Play therapy: The art of the relationship (2nd ed.). New York: Brunner-Routledge

Mihaela Stoica, terapeut ocupational

Evenimente
  Noiembrie 2021
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2021.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: