Meniu lateral stanga

STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2019-04-23

25 mai 2020 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Voluntari pentru o comunitate sãnãtoasă
2018-10-19

 

Haideți alături de noi, în calitate de voluntari, ca să construim împreună o comunitate sănătoasă cu un viitor sănătos!

Pentru a crește accesul la o viață sănătoasă și a șanselor de supraviețuire a pacienților/foștilor pacienți oncologici din România, în septembrie 2018 am demarat proiectul O comunitate sănătoasă, un viitor sănătos. Proiectul, cu o duratã de șase luni, își propune să ofere servicii directe de suport și informare cu privire la sănătatea mentală și emoțională, nutriție și igienă pentru 350 de copii/tineri cu cancer și 350 de părinți, internați în Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni și să publice/distribuie prima carte complexă de suport oncologic, sub formă de ghid, dezvoltând astfel resursele de suport dedicate pacientului cu cancer din România, pentru alți 1000 de beneficiari (copii/tineri în remisie, pacienți adulți, familie).

citeste stirea »
15 FEBRUARIE 2018 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI CU CANCER
2018-02-15

Tratament și Terapie avansate. Îngrijire permanentă, O Nouă Speranță
Ziua Internațională a Copilului cu Cancer  (International Childhood Cancer Day, ICCD) este omagiată în întreaga lume în fiecare an pe 15 februarie.

                     

Prima dată comemorată în 2002, ICCD este o zi dedicată copiilor cu cancer și a fost înființată de CCI (Childhood Cancer International sau Confederația Internațională a Organizațiilor de Părinți cu Copii cu Cancer), aceasta fiind o rețea globală cu 188 de organizații membre din 96 de țări – inclusiv Asociația P.A.V.E.L. (prima organizație de părinți cu si pentru copii bolnavi de cancer din Romania), membră din 1998 și care, a omagiat din 2002, in fiecare an această zi in țară.


citeste stirea »
Transelectrica susţine proiectul Asociaţiei PAVEL de reabilitare a spaţiilor destinate copiilor cu afecţiuni oncologice şi părinţilor acestora
2017-11-29

Transelectrica se alătură proiectului CA ACASĂ, iniţiat de Asociaţia PAVEL, prin care vor fi reabilitate spațiile în care Asociația își desfășoară activitățile destinate copiilor și tinerilor cu afecțiuni oncologice și părinților acestora.

Transelectrica acordă acestui proiect o sponsorizare ce acoperă 50% din suma totală necesară pentru reabilitarea integrală a acestor spaţii, estimată la circa 25.000 de euro. 

Unul dintre spaţiile care vor fi reabilitate de Asociația PAVEL este centrul Casa Părinților, înființat acum aproape 20 de ani, la inițiativa Președintei Asociației, Olga Cridland. Casa Părinţilor este unul dintre primele proiecte iniţiate de Asociaţia PAVEL şi primul de acest gen din România, funcţionând continuu din 1998 şi până în prezent. Aici sunt găzduiţi gratuit copii bolnavi de cancer şi părinţii acestora, care vin din provincie pentru tratament, iar uneori si pacienti adulti.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Cancerele pe creier sunt responsabile pentru 15% din cancerele la copii. Simptomele depind de localizarea tumorii. Întrucât creierul controlează învăţarea, memoria, simţurile (auz, văz, miros, gust, pipăit), emoţiile, muşchii, organele şi vasele de sânge, simptomele variază. Cum copiii mici deseori nu se plâng de aceste simptome, părinţii trebuie să se bazeze pe observaţiile lor pentru a constata semnele şi simptomele.
 
Tumorile pe creier se tratează cu operaţie, raze şi chemoterapie. În funcţie de tipul tumorii şi de promptitudinea diagnosticului, rata de supravieţuire timp de cinci ani este de 40-80%.

Semne şi simptome
    Frison în absenţa febrei ridicate.
    Privire fixă, mişcări repetitive automate.
    Vomă persistentă fără vreo cauză cunoscută, greaţă.
    Slăbiciune progresivă sau pierderea progresivă a abilităţilor; gât înclinat, strabism.
    Probleme de mers şi de echilibru.
    Pubertate precoce; întârzieri de creştere.
    Apnee în somn.
    Probleme de vedere.
    Durere de cap, mai ales dacă îl trezeşte pe copil din somn sau se manifestă dimineaţa devreme
    Durere, mai ales durere de spate, care ar trebui luată în serios la un copil.
    Schimbări de personalitate, nervozitate.
    Sete excesivă şi urinare excesivă (rareori, dacă tumora apasă glanda pituitară).
 
Aşa cum se întâmplă cu majoritatea cancerelor la copii, simptomele tumorilor pe creier sunt difuze şi provocatoare de confuzii, fiind deseori atribuite unor viruşi, probleme neurologice sau chiar probleme emoţionale. Mulţi dintre părinţii copiilor diagnosticaţi cu tumori pe creier vorbesc despre variaţiuni ale simptomelor enumerate mai sus, simptome care nu aveau cauze aparente şi care au persistat câteva luni înainte ca pediatrul să ceară efectuarea testelor prin care se diagnostichează o tumoră pe creier.
Părinţii copiilor cu tumori pe creier îi sfătuiesc pe alţi părinţi să aibă încredere în presimţirile şi instinctul lor. Când simţiţi că fiul sau fiica dumneavoastră nu este aşa cum era, duceţi copilul la medic. Persistenţa simptomelor este, de asemenea, importantă.

Dacă, în general, se recomandă ca, în cazul în care constataţi vreunul din simptomele de mai sus, se recomandă să aşteptaţi înainte de a vă duce copilul la medic, dacă aceste simptome persistă, mergeţi la doctor. Dacă este nevoie, insistaţi să se facă analizele menţionate mai sus, chiar dacă medicul nu este de acord.
Uneori, un profesor de-al copilului poate observa o schimbare de comportament sau de performanţă; luaţi în serios profesorii. Oftalmologii sunt uneori specialiştii care diagnostichează corect o tumoră pe creier, deci se recomandă un consult când apar probleme de vedere.
În cazul în care copilul dumneavoastră este un bebeluş, singurul simptom pe care l-ar putea manifesta este creşterea prea rapidă. Întrucât craniul unui bebeluş poate creşte pentru a face loc unei mase suplimentare (tumoră), copilul poate avea capul mărit.
 
Ce să faceţi
 
Duceţi copilul la medic. Medicul ar trebui să asculte cu atenţie descrierea semnelor pe care le-aţi constatat la copil şi a comportamentului copilului şi ar trebui să vă pună întrebări pertinente. Dacă simptomele ridică suspiciuni serioase, trebuie efectuate un test de vedere şi alte analize. Tumora probabil că nu se simte. Medicul ar trebui să ceară efectuarea următoarelor teste:
    RMN;
    Tomografie.
Ambele teste sunt scumpe şi, prin urmare, probabil că medicul nu le va cere până când nu exclude toate celelalte posibilităţi. Ca părinte, este posibil să trebuiască să insistaţi ca ele să fie efectuate. Orice tumoră pe creier va apărea la RMN; unele tumori nu apar la tomografie.

Evenimente
  Ianuarie 2021
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
01 02 03 04 05 06 07
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2020.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: