Meniu lateral stanga

STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2021 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2020 cu sprijinul din partea Fundației pentru Comunitate și MOL România
2019-03-09

a1      a2

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în februarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul “Povești și emoții, alături de copiii din spital!” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2020.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie multisenzorială și consiliere psihologică în cadrul secției de oncologie pediatrică, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

citeste stirea »
Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare
2019-02-26

Au trecut deja 5 luni de la începerea Proiectului “Școala de Spital – Școala pentru Toți” susținut de @ Societe Generale Global Solution Centre prin programul “We Care Together”. Luni în care deja peste 100 de copii, tineri și familiile lor au fost susținuți să țină pasul cu școala și să-și găsească energia pentru a continua. Luni în care am lucrat cu pasiune alături de profesorii din echipă și de voluntari pentru a desfășura, spre exemplu, 4,830 de sesiuni sesiuni educative pentru copii de ciclu primar, gimnazial sau liceal!

Vrei să știi mai multe despre cum am reușit să ajutăm? Citește toate detaliile în articolul de aici:

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Cancerele pe creier sunt responsabile pentru 15% din cancerele la copii. Simptomele depind de localizarea tumorii. Întrucât creierul controlează învăţarea, memoria, simţurile (auz, văz, miros, gust, pipăit), emoţiile, muşchii, organele şi vasele de sânge, simptomele variază. Cum copiii mici deseori nu se plâng de aceste simptome, părinţii trebuie să se bazeze pe observaţiile lor pentru a constata semnele şi simptomele.
 
Tumorile pe creier se tratează cu operaţie, raze şi chemoterapie. În funcţie de tipul tumorii şi de promptitudinea diagnosticului, rata de supravieţuire timp de cinci ani este de 40-80%.

Semne şi simptome
    Frison în absenţa febrei ridicate.
    Privire fixă, mişcări repetitive automate.
    Vomă persistentă fără vreo cauză cunoscută, greaţă.
    Slăbiciune progresivă sau pierderea progresivă a abilităţilor; gât înclinat, strabism.
    Probleme de mers şi de echilibru.
    Pubertate precoce; întârzieri de creştere.
    Apnee în somn.
    Probleme de vedere.
    Durere de cap, mai ales dacă îl trezeşte pe copil din somn sau se manifestă dimineaţa devreme
    Durere, mai ales durere de spate, care ar trebui luată în serios la un copil.
    Schimbări de personalitate, nervozitate.
    Sete excesivă şi urinare excesivă (rareori, dacă tumora apasă glanda pituitară).
 
Aşa cum se întâmplă cu majoritatea cancerelor la copii, simptomele tumorilor pe creier sunt difuze şi provocatoare de confuzii, fiind deseori atribuite unor viruşi, probleme neurologice sau chiar probleme emoţionale. Mulţi dintre părinţii copiilor diagnosticaţi cu tumori pe creier vorbesc despre variaţiuni ale simptomelor enumerate mai sus, simptome care nu aveau cauze aparente şi care au persistat câteva luni înainte ca pediatrul să ceară efectuarea testelor prin care se diagnostichează o tumoră pe creier.
Părinţii copiilor cu tumori pe creier îi sfătuiesc pe alţi părinţi să aibă încredere în presimţirile şi instinctul lor. Când simţiţi că fiul sau fiica dumneavoastră nu este aşa cum era, duceţi copilul la medic. Persistenţa simptomelor este, de asemenea, importantă.

Dacă, în general, se recomandă ca, în cazul în care constataţi vreunul din simptomele de mai sus, se recomandă să aşteptaţi înainte de a vă duce copilul la medic, dacă aceste simptome persistă, mergeţi la doctor. Dacă este nevoie, insistaţi să se facă analizele menţionate mai sus, chiar dacă medicul nu este de acord.
Uneori, un profesor de-al copilului poate observa o schimbare de comportament sau de performanţă; luaţi în serios profesorii. Oftalmologii sunt uneori specialiştii care diagnostichează corect o tumoră pe creier, deci se recomandă un consult când apar probleme de vedere.
În cazul în care copilul dumneavoastră este un bebeluş, singurul simptom pe care l-ar putea manifesta este creşterea prea rapidă. Întrucât craniul unui bebeluş poate creşte pentru a face loc unei mase suplimentare (tumoră), copilul poate avea capul mărit.
 
Ce să faceţi
 
Duceţi copilul la medic. Medicul ar trebui să asculte cu atenţie descrierea semnelor pe care le-aţi constatat la copil şi a comportamentului copilului şi ar trebui să vă pună întrebări pertinente. Dacă simptomele ridică suspiciuni serioase, trebuie efectuate un test de vedere şi alte analize. Tumora probabil că nu se simte. Medicul ar trebui să ceară efectuarea următoarelor teste:
    RMN;
    Tomografie.
Ambele teste sunt scumpe şi, prin urmare, probabil că medicul nu le va cere până când nu exclude toate celelalte posibilităţi. Ca părinte, este posibil să trebuiască să insistaţi ca ele să fie efectuate. Orice tumoră pe creier va apărea la RMN; unele tumori nu apar la tomografie.

Evenimente
  Noiembrie 2021
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2021.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: