STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2019-04-23

25 mai 2020 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Voluntari pentru o comunitate sãnãtoasă
2018-10-19

 

Haideți alături de noi, în calitate de voluntari, ca să construim împreună o comunitate sănătoasă cu un viitor sănătos!

Pentru a crește accesul la o viață sănătoasă și a șanselor de supraviețuire a pacienților/foștilor pacienți oncologici din România, în septembrie 2018 am demarat proiectul O comunitate sănătoasă, un viitor sănătos. Proiectul, cu o duratã de șase luni, își propune să ofere servicii directe de suport și informare cu privire la sănătatea mentală și emoțională, nutriție și igienă pentru 350 de copii/tineri cu cancer și 350 de părinți, internați în Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni și să publice/distribuie prima carte complexă de suport oncologic, sub formă de ghid, dezvoltând astfel resursele de suport dedicate pacientului cu cancer din România, pentru alți 1000 de beneficiari (copii/tineri în remisie, pacienți adulți, familie).

citeste stirea »
15 FEBRUARIE 2018 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI CU CANCER
2018-02-15

Tratament și Terapie avansate. Îngrijire permanentă, O Nouă Speranță
Ziua Internațională a Copilului cu Cancer  (International Childhood Cancer Day, ICCD) este omagiată în întreaga lume în fiecare an pe 15 februarie.

                     

Prima dată comemorată în 2002, ICCD este o zi dedicată copiilor cu cancer și a fost înființată de CCI (Childhood Cancer International sau Confederația Internațională a Organizațiilor de Părinți cu Copii cu Cancer), aceasta fiind o rețea globală cu 188 de organizații membre din 96 de țări – inclusiv Asociația P.A.V.E.L. (prima organizație de părinți cu si pentru copii bolnavi de cancer din Romania), membră din 1998 și care, a omagiat din 2002, in fiecare an această zi in țară.


citeste stirea »
Transelectrica susţine proiectul Asociaţiei PAVEL de reabilitare a spaţiilor destinate copiilor cu afecţiuni oncologice şi părinţilor acestora
2017-11-29

Transelectrica se alătură proiectului CA ACASĂ, iniţiat de Asociaţia PAVEL, prin care vor fi reabilitate spațiile în care Asociația își desfășoară activitățile destinate copiilor și tinerilor cu afecțiuni oncologice și părinților acestora.

Transelectrica acordă acestui proiect o sponsorizare ce acoperă 50% din suma totală necesară pentru reabilitarea integrală a acestor spaţii, estimată la circa 25.000 de euro. 

Unul dintre spaţiile care vor fi reabilitate de Asociația PAVEL este centrul Casa Părinților, înființat acum aproape 20 de ani, la inițiativa Președintei Asociației, Olga Cridland. Casa Părinţilor este unul dintre primele proiecte iniţiate de Asociaţia PAVEL şi primul de acest gen din România, funcţionând continuu din 1998 şi până în prezent. Aici sunt găzduiţi gratuit copii bolnavi de cancer şi părinţii acestora, care vin din provincie pentru tratament, iar uneori si pacienti adulti.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

 

Doriti sa-i ajutati pe copiii bolnavi si dispuneti de cateva ore libere pe saptamana? Veniti alaturi de echipa PAVEL si, nu numai ca va veti dezvolta profesional, dar mai ales va veti simti util si implinit sufleteste!

 

'Orice om are o menire în viata... un har unic sau un talent special pe care îl poate darui celorlalti. Atunci când acest talent unic fuzioneaza cu serviciul adus celorlalti, noi experimentam o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.'
Khalil Gibran, 'Profetul'

 

A fi voluntar în spital

    A fi voluntar în spital înseamnă a te dedica unor copii și tineri care se luptă pentru viață, înseamnă să participi alături de ei și familiile lor la viața în spital, să relaționezi cu oameni noi și cu un mediu de viață nou cum ar fi spitalul sau clinicile de investigații medicale. Voluntarii sunt de multe ori ajutoarele specialiștilor în activități de consiliere sau asistență socială, terapie ocupațională sau organizarea de evenimente în beneficiul copiilor bolnavi de cancer.
    Voluntariatul reprezintă o perioadă nouă în care oameni de diferite vârste și ocupații iau atitudine pentru o persoană vulnerabilă sau un grup vulnerabil. De asemenea, voluntarul care activează într-o asociație de pacienți ia parte la un lucru măreț, realizat din dedicație și pasiune.     
   Voluntarul din spitale se joacă cu cei mici, citește povești la patul de spital, comunică cu aparținătorii despre nevoi și neliniști, face lobby pentru strângerea de fonduri pentru un anumit copil sau prezintă un proiect unei companii care este gata să doteze o secție de spital cu un echipament medical important pentru tratamentul copiilor sau tinerilor cu afecțiuni oncologice.
    Conform legislației românești în vigoare, voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o recompensă financiară sau materială. Activitatea de voluntariat este reglementată în România prin Legea nr. 78 din 24 iunie 2014.
   Voluntariatul în cadrul Asociației P.A.V.E.L., o asociație a părinților cu copii bolnavi de cancer este o activitate motivată de consimţământul liber al persoanei care dorește să voluntarieze și nu de dorinţa unui câștig financiar sau material sau de presiuni externe de natură socială, economică sau politică.
   Voluntariatul în spital este un act uman care implică responsabilitate, angajament, solidaritate, cunoștințe pentru o viață independentă. Încă din perioada spitalizării și tratamentului oncologic, specialiștii și voluntarii constituie un suport pentru viața din afara spitalului: accesare servicii publice, orientare socio-profesională, orientare școlară sau consiliere vocațională, facilități fiscale, petrecerea timpului liber, relațiile cu prietenii și comportamente în societate.
   O persoană care a experimentat o boală oncologică și a început o viata nouă din punct de vedere social are nevoie de repere pentru reintegrarea socială. Un voluntar de spital are calități diverse și se poate specializa în varii domenii. Voluntarii lucrează cu membrii unei echipe pluridisciplinare și învață practici utile pentru pacienți și aparținători atât pe perioada spitalizării cât și pentru viața în comunitate, în societate.
   Un coordonator de voluntari este un formator, un mentor și un îndrumător. Atribuțiile unui coordonator au la bază următoarele elemente:  nevoia de voluntari a programelor şi proiectelor derulate de organizaţie și strategia organizaţiei în domeniul voluntariatului în strânsă legătură cu nevoile grupului țintă.
   Coordonatorul organizează și coordonează activităţile de voluntariat din cadrul organizaţiei și colaborează permanent cu managerii de programe și proiecte în dezvoltarea activităţilor de voluntariat. În colaborare cu coordonatorii de programe stabileşte sarcinile pentru fiecare voluntar, verifică referinţele sau recomandările voluntarilor și participă la recrutarea, intervievarea şi selectarea voluntarilor.
    Coordonatorul de voluntari propune, planifică şi organizează programele de orientare şi instruire a noilor voluntari, asigurând procesul de monitorizare şi evaluare a voluntarilor, în baza informaţiilor furnizate de coordonatorii de proiecte.
    Voluntarii care lucrează cu adolescenți și copii în spitale, precum și cu aparținătorii acestora, provin din medii diferite și au diferite ocupații. Voluntarii unei asociații de pacienți pot fi elevi, studenți, profesioniști din domeniul de afaceri, psihologi, juriști sau asitenți sociali. Acești voluntari pot fi și foști pacienți sau membrii ai familiei unui copil sau adolescent cu boală oncologică.
    Un voluntar al Asociației P.A.V.E.L. poate menţine legătura cu pacienții care au finalizat tratamentul și au reînceput viața în comunitate, fie ca elev/student, fie ca profesionist sau anteprenor. Experiența în voluntariat a coordonatorului de voluntari reprezintă un avantaj în formarea și orientarea altor voluntari în sprijinul unor adolescenți sau tineri, care la rândul lor pot deveni voluntari.
   Un voluntar trebuie să prezinte foarte bune abilități interpersonale și de networking; abilități de organizare și coordonare; dinamism, spirit de echipă, proactivitate, creativitate, carismă. O persoană ajutată de un voluntar, pe baza propriului exemplu, poate ajunge mai târziu voluntar în spital sau voluntar al unei asociații de pacienți.
   Voluntari pot fi toate persoanele care doresc să desfășoare o activitate în interesul comunității și a persoanelor aflate în nevoie, indiferent de rasă, culoare, vârstă, sex sau orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, deficiențe fizice, stare civilă, situație economică sau orice altă situație. Voluntariatul este cu şi despre oameni. Voluntariatul poate oferi experiențe deosebite în drumul de formare ca cetățean, ca viitor profesionist și om cu adevărate valori. Noi valori sunt promovate în comunitate – solidaritate, întrajutorare, demnitate umană, etc.
   Voluntariatul este un factor important în crearea unei piețe europene competitive a muncii și, totodată, în dezvoltarea educației și formării profesionale, precum și pentru creșterea solidarității sociale într-o societate dată.
  Voluntariatul e recunoscut, promovat și practicat ca un model comportamental dezirabil la nivel comunitar, iar copiii, tinerii și aparținătorii acestora au nevoie de aceste modele pentru a reîncepe o viață nouă.
Mihai Benchea
Coordonator voluntari

Bibliografie:
Legea Voluntariatului în România - actualizată - Legea nr. 78 din 24 iunie 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 469 din 26 iunie 2014;
Voluntariat cu efect - Ghid pentru măsurarea efectelor și impactului voluntariatului asupra organizației gazdă - Federația Volum, Aprilie 2016.

 

Evenimente
  Octombrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 01
02 03 04 05 06 07 08
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2020.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: