STIRI

Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2021 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2020 cu sprijinul din partea Fundației pentru Comunitate și MOL România
2019-03-09

a1      a2

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în februarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul “Povești și emoții, alături de copiii din spital!” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2020.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie multisenzorială și consiliere psihologică în cadrul secției de oncologie pediatrică, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

citeste stirea »
Școala de Spital - Școala pentru toți la 5 luni de la lansare
2019-02-26

Au trecut deja 5 luni de la începerea Proiectului “Școala de Spital – Școala pentru Toți” susținut de @ Societe Generale Global Solution Centre prin programul “We Care Together”. Luni în care deja peste 100 de copii, tineri și familiile lor au fost susținuți să țină pasul cu școala și să-și găsească energia pentru a continua. Luni în care am lucrat cu pasiune alături de profesorii din echipă și de voluntari pentru a desfășura, spre exemplu, 4,830 de sesiuni sesiuni educative pentru copii de ciclu primar, gimnazial sau liceal!

Vrei să știi mai multe despre cum am reușit să ajutăm? Citește toate detaliile în articolul de aici:

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Școala de Spital – Educația nu se oprește niciodată!

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, derulează din 2012 un proiect educațional care are drept obiectiv prevenirea abandonului școlar în rândurile copiilor cu afecțiuni oncologice/hematologice și reintegrarea în învățământul public de masă. Proiectul are ca grup țintă copiii și adolescenții cu diagnostic oncologic sau ce prezinta alte boli rare, fiind internați și tratați în cele două mari spitale din Bucuresti, în care Asociația P.A.V.E.L. este prezentă zi de zi: Institutul Oncologic București “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” și Institutul Clinic Fundeni.

În acest context al spitalizării pe termen lung, Asociația PAVEL. promovează dreptul la educația și facilitează accesul la educație în perioada de spitalizare continua sau la spitalizarea în regim ambulatoriu.

Activități principale:

 • Elaborare unor instrumente de lucru: fisa de înregistrare, plan educational individualizat;
 • Informare și evaluare inițială a grupului țintă
 • Sesiuni individuale și de grup cu 350 de părinti/aparținători, pentru dezvoltarea abilităților parentale de îngrijire, educație si disciplinare în acord cu nevoile specifice ale copilului cu cancer, educație pentru un stil de viață sănătos, folosire computer – Școala părinților
 • Sesiuni individuale/ateliere de job couching, realizare cv și scrisoare de motivație pentru părinți/aparținători
 • Ateliere de relaxare și grupuri de suport, bilunar sau lunar, pentru a sesiza nevoile și preocupările aparținătorilor, pentru a încuraja deschidere și susținere reciprocă
 • Acordarea de servicii educaționale și consiliere pentru de copii/tineri cu diagnostic oncologic și aparținători (evaluare si consiliere cerințe educaționale speciale, educație financiară, comunicare, studiu informatică și limbi străine, terapie ocupatională, terapie prin arta si joc, alfabetizare și consiliere vocațională/profesională, utilizare computer)
 • Evaluare și testare aptitudini si interese în vederea reintegrarii socio-profesionale și educaționale pentru copii si tineri, aparținători
 • Servicii de informare si suport in vederea orientării scolare si profesionale, continuarea școlii, identificarea de oportunități de angajare /calificare și de antreprenoriat pentrucopii/tineri/ părinti
 • Dezvoltarea unei platform educaționale pentru elevii școlarizați la în spital și la domiciliu - funcționarea unei biblioteci virtuale
 • Tabere educationale- Olimpida Elevilor- Pacienți – 6 ediții

Rezultate așteptate:

 • Remedierea lacunelor în procesul educative
 • Consolidarea cunoștințelor la elevii cu cerințe educaționale speciale
 • Promovarea într-o clasă superioară cu rezultate bune și foarte bune
 • Pregătirea, susținerea și promovarea unor examene de capacitate sau a examenelor de bacalaureat
 • Înscrirea la studii universitare sau o școală postliceală

 

Puteti citi aici:  Carta drepturilor la educație a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale

Un elev se pregateste de lectii
Un elev se pregateste de lectii
Copii care invata
Copii care invata
Atelier de bucatarie 2019
Atelier de bucatarie 2019
Un elev spitalizat la tabla
Un elev spitalizat la tabla
Deschidere an scolar 2015
Deschidere an scolar 2015
Rechizite si ghiozdane daruite anual copiilor
Rechizite si ghiozdane daruite anual copiilor
Organizatori de la PAVEL; congres HOPE, 2014
Organizatori de la PAVEL; congres HOPE, 2014
Congres HOPE, 2014
Congres HOPE, 2014
Evenimente
  Noiembrie 2021
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2021.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: