25 mai 2020 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Școala de Spital – Educația nu se oprește niciodată!

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, derulează din 2012 un proiect educațional care are drept obiectiv prevenirea abandonului școlar în rândurile copiilor cu afecțiuni oncologice/hematologice și reintegrarea în învățământul public de masă. Proiectul are ca grup țintă copiii și adolescenții cu diagnostic oncologic sau prezint[ alte boli rare, fiind internați și tratați în cele două mari spitale din Bucuresti, în care Asociația P.A.V.E.L. este prezentă zi de zi: Institutul Oncologic București “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” și Institutul Clinic Fundeni.

În acest context al spitalizării pe termen lung, Asociația PAVEL. promovează dreptul la educația și facilitează accesul la educație în perioada de spitalizare continua sau la spitalizarea în regim ambulatoriu

Activități principale:

• Elaborare unor instrumente de lucru: fisa de înregistrare, plan educational individualizat;
  • Informare și evaluare inițială a grupului țintă
  • Sesiuni individuale și de grup cu 350 de părinti/aparținători, pentru dezvoltarea abilităților parentale de îngrijire, educație si disciplinare în acord cu nevoile specifice ale copilului cu cancer, educație pentru un stil de viață sănătos, folosire computer – Școala părinților
  • Sesiuni individuale/ateliere de job couching, realizare cv și scrisoare de motivație pentru părinți/aparținători
  • Ateliere de relaxare și grupuri de suport, bilunar sau lunar, pentru a sesiza nevoile și preocupările aparținătorilor, pentru a încuraja deschidere și susținere reciprocă
  • Acordarea de servicii educaționale și consiliere pentru de copii/tineri cu diagnostic oncologic și aparținători (evaluare si consiliere cerințe educaționale speciale, educație financiară, comunicare, studiu informatică și limbi străine, terapie ocupatională, terapie prin arta si joc, alfabetizare și consiliere vocațională/profesională, utilizare computer)
  • Evaluare și testare aptitudini si interese în vederea reintegrarii socio-profesionale și educaționale pentru copii si tineri, aparținători
  • Servicii de informare si suport in vederea orientării scolare si profesionale, continuarea școlii, identificarea de oportunități de angajare /calificare și de antreprenoriat pentrucopii/tineri/ părinti
  • Dezvoltarea unei platform educaționale pentru elevii școlarizați la în spital și la domiciliu - funcționarea unei biblioteci virtuale
  • Tabere educationale- Olimpida Elevilor- Pacienți – 6 ediții

Rezultate așteptate:

• Remedierea lacunelor în procesul educative
  • Consolidarea cunoștințelor la elevii cu cerințe educaționale speciale
  • Promovarea într-o clasă superioară cu rezultate bune și foarte bune
  • Pregătirea, susținerea și promovarea unor examene de capacitate sau a examenelor de bacalaureat
  • Înscrirea la studii universitare sau o școală postliceală

Puteti citi aici:  Carta drepturilor la educație a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale

Un elev se pregateste de lectii
Copii care invata
Atelier de bucatarie 2019
Un elev spitalizat la tabla
Deschidere an scolar 2015
Rechizite si ghiozdane daruite anual copiilor
Organizatori de la PAVEL; congres HOPE, 2014
Congres HOPE, 2014
  Iunie 2020

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2020.